IGS-fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az IGS fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg egy IGES Drawing fájl, amelyet a CAD programok használnak a vektor képadatok ASCII szöveges formátumban történő mentésére.

Az IGES fájlok az Initial Graphics Exchange Specifikáción (IGES) alapulnak, és korábban széles körben használt szabványként használták a 3D modelleket a különböző CAD alkalmazások között. Számos program azonban ugyanarra a célra támaszkodik a STEP 3D CAD formátumra (.STP fájlok) is.

Egyes .IGS végződésű fájlok inkább Indigo Renderer Scene fájlok lehetnek, amelyeket az Indigo Renderer vagy az RT program használ. Ezeket az IGS fájlokat, miután egy 3D-s modellező programból, például a Blenderből, a Maya, a Revitből stb. Exportálták, azután importálják az Indigo szoftverbe, hogy fotorealisztikus képet alkossanak.

Az IGS rövidítése olyan technológiai kifejezéseknek is, amelyek nem kapcsolódnak ezekhez a fájlformátumokhoz, mint például az interaktív grafikus alrendszer, az integrált átjárókiszolgáló, az IBM Global Services és az integrált játékrendszer.


Hogyan nyitható meg egy IGS fájl

IGS-fájlt a Windows rendszerben nyithat meg:

  • IGS Viewer
  • eDrawings Viewer
  • ABViewer
  • AutoVue
  • SketchUp
  • VectorWorks

Számos más IGS fájlmegjelenítő program a következőket tartalmazza:

  • Az Autodesk Fusion 360
  • AutoCAD
  • CATIA
  • Solid Edge
  • MEGBÍZHATÓ MUNKÁK
  • Vászon X
  • TurboCAD Pro

Előfordulhat, hogy a fájlok importálásához szüksége lesz egy IGS-bővítményre ezek közül a programok közül. Például, ha az IGS fájlt a SketchUp alkalmazásban nyitja meg, próbálja meg telepíteni a SimLab IGES importőrt.

A FreeCAD egy ingyenes IGS nyitó Mac és Linux rendszerekhez. A fent linkelt TurboCAD Pro és Vectorworks programok IGS fájlt is nyithatnak a macOS-on.

Vannak olyan online IGS-nézők is, amelyek lehetővé teszik a fájl feltöltését az online megtekintéshez. Az Autodesk Viewer, a ShareCAD és a 3D Viewer Online néhány példa. Mivel ezeket a szolgáltatásokat webböngészőn keresztül futtatják, ez azt jelenti, hogy felhasználhatja őket az IGS fájl megnyitására Mac, Windows vagy bármely más rendszeren, beleértve a mobileszközöket is.

IGS-fájl megnyitása egyes programokban csak azután lehetséges, hogy egy másik fájlformátumba konvertálták, amelyet a program el tud olvasni / importálni. További információkért lásd az alábbi IGS-átalakítókat.

IGS-fájlt bármely operációs rendszer bármely szövegszerkesztőjével megnyithat, de ez csak akkor hasznos, ha meg szeretné tekinteni a fájlt leíró összes számot és betűt. Például a Notepad ++ képes megtekinteni a szöveget egy IGS-fájlban, de ne feledje, hogy ezzel valójában nem teszi lehetővé az IGES Rajzfájl normális használatát.

Ha az Ön IGS-fájlja Indigo Renderer Scene fájlformátumú, akkor Windows, Mac vagy Linux számítógépen megnyithatja az Indigo Renderer vagy az Indigo RT használatával.


IGS-fájl konvertálása

A felülről érkező IGS-nyitók többsége valószínűleg átalakíthat egy IGS-fájlt új fájlformátumra. Az eDrawings Viewer például exportálja az IGS fájlt EPRT, ZIP, EXE, HTM fájlokba, és számos képfájl formátumba, például BMP, JPG, GIF és PNG.

A CAD Exchanger egy IGS-átalakító macOS-hoz, Linux-hoz és Windows-hoz, amely rengeteg exportformátumot támogat. Ez lehetővé teszi az IGS átalakítását STP / STEP, STL, OBJ, X_T, X_B, 3DM, JT, WRL, X3D, SAT, XML, BREP és néhány különböző képfájl formátumra.

Az IGS fájl Revitben és hasonló alkalmazásokban történő megnyitásához először megkövetelheti, hogy DWG formátumban létezzen. Az IGS-t konvertálhatja DWG -vé az AutoCAD és más Autodesk programok, például az Inventor, a Maya, a Fusion 360 és az Inventor segítségével.

IGS-DXF átalakítás elvégezhető az Autodesk szoftveralkalmazásokkal is.

A makexyz.com rendelkezik egy ingyenes online IGS-STL átalakítóval, amellyel elmentheti az IGES Drawing fájlt a Stereolithography fájlformátumba.

Próbálja ki a filé menü az Indigo Renderer menüben, ha az ilyen típusú IGS-fájlokat új fájlformátumra kell konvertálni. Valószínűleg van egy Export or Mentés opció ott.


A fájlja még mindig nem nyílik meg?

Ha a fájl nem nyílik meg a fent említett programokkal, vagy nem menti el, amikor IGS-átalakítóval próbálja konvertálni, próbálja meg újra ellenőrizni a fájlkiterjesztést. Győződjön meg arról, hogy az utótag ".IGS" feliratú, és nem csak valami hasonlóan írt.

Például egy IGX fájl könnyen összetéveszthető egy IGS fájllal, annak ellenére, hogy az IGX fájlok teljesen más fájlformátumban vannak - az iGrafx Document formátumban, és ezért iGrafx programra van szükségük annak megnyitásához.

Ugyanez elmondható sok más fájlkiterjesztésről is, mint például az IGR, IGC, IGT, IGP, IGN és IGMA.

Az alapötlet itt az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy olyan programokat kutat, amelyek képesek megnyitni a tulajdonképpen meglévő fájlt. Ha például IGT fájlja van, és nem IGS fájlja van, akkor keressen IGT fájlnyitókat, konvertereket stb.

Ha valóban van egy IGS fájlja, amely nem nyílik meg egyik felülről érkező programmal sem, futtassa át egy szövegszerkesztőn, hogy lássa, talál-e olyan szöveget a fájlban, amely kiadja a fájlformátumát vagy a programot amivel felépítették.