IPVanish Review: Minden, amit tudnod kell

 IPVanish

Összességében az interfész zűrösnek érzi magát, túl sokféle módon kapcsolódik (például szerver kapcsolati listák, csatlakozási gombok, legördülő menü stb.). Eközben az IPVanish beállításainak megváltoztatásához az alkalmazás ikonjáról kell megtennie - a fő felületről nem lehet megtenni. És bár a grafikon szépnek tűnik, semmilyen értéket nem ad a böngészés élményének. A pozitív oldalon az ikon tartalmaz egy időzítőt.


Teljesítmény: Kiváló

Az IPVanish házon belül kezeli teljes hálózati infrastruktúráját, korlátlan sávszélességet és kiváló szörfsebességet kínálva az egész globális hálózaton. A legjobb sebesség és teljesítmény eléréséhez használja a Quick Connect funkcióval A rendelkezésre álló legjobb szerver kiválasztott.

Ha ezt kiválasztja, Quick Connect kiválasztja a legjobb kiszolgálót az Ön tartózkodási helyéhez. Az IPVanish segítségével megállapítottuk, hogy a weboldalak gyorsan betöltődnek, és nulla késéssel és puffereléssel nézhetünk filmeket a Netflix-en. A VPN-kapcsolat és a bontási idők kissé lassúak lehetnek, de nem olyan nagy baj.

A legközelebbi, 186.64 Mbps sebességet el tudtuk érni, ha egy közeli, amerikai székhellyel rendelkező szerverhez kapcsolódtunk, 1 Gbps sebességű internetkapcsolattal. Más szerverek, beleértve a tengerentúli szervereket is, jelentősen lassabbak voltak.

Sok szolgáltatótól eltérően (amelyek legfeljebb öt vagy hat egyidejű kapcsolatot tudnak biztosítani), az IPVanish akár 10 egyidejű kapcsolatot is lehetővé tesz több eszközön keresztül egy szolgáltatási terv keretében. Ezzel szemben, ha 10 kapcsolatot szeretne az ExpressVPN-lel, akkor két szolgáltatási tervet kell vásárolnia. Ez jó értéket jelenthet az IPVanish számára, ha sok felhasználóval és / vagy védendő eszközzel rendelkezik.

IPVanish

Az IPVanish osztott alagút funkciót kínál az Android felhasználók számára. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy kiválassza, mely alkalmazások használják a VPN-t, és maradnak titkosítva, és mely alkalmazásokat továbbítja a helyi internetszolgáltatón keresztül (nincs titkosítás). Ez a funkció hasznos lehet, ha meg akarja védeni néhány kapcsolatot a VPN-lel, de más kapcsolatokat hagyjon helyi szinten, például az élelmiszer-szállítási szolgáltatások számára.


Streaming: Támogat néhány szolgáltatást

Noha az IPVanish nem biztosít dedikált média streaming szervereket, a Netflixet amerikai alapú szervereken keresztül tudtuk közvetíteni. Megtekinthettük a Hulut is, bár nem tudtuk elérni, hogy a BBC iPlayer az IPVanish egyik brit szerverén keresztül működjön.

Az IPVanish támogatja a Kodit is, amely az egyik legnépszerűbb média streaming alkalmazás. A földrajzi korlátozások miatt előfordulhat, hogy a Kodi felhasználói nem férnek hozzá bizonyos kiegészítőkhöz. Ennek kikerüléséhez futtathatja az IPVanish alkalmazást a Kodi szolgáltatással. Ez korlátlan hozzáférést biztosít minden telepíteni kívánt Kodi-kiegészítőhöz. Használhatja a Kodit az IPVanish segítségével a Fire Stickhez vagy a Fire TV-hez is.


Adatvédelmi irányelvek: Szigorú, hátránnyal

Az IPVanish szolgáltatás az Egyesült Államokban található. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok és az Öt Szem Szövetség joghatósága alá tartozik. A Five Ey Alliance egy nemzetközi megfigyelő csoport (Ausztráliából, Kanadából, Új-Zélandról, az Egyesült Királyságból és az Egyesült Államokból áll), amely felügyeleti adatok gyűjtését és megosztását végzi.

Az IPVanish kijelenti, hogy nem naplóznak. Elméletileg ez azt jelenti, hogy ha egy kormány naplót kér az IPVanish-től, akkor nem lenne adat. A kérdés az, hogy nincsenek átláthatósági jelentéseik vagy független ellenőrzéseik, és a múltban adták át az adatokat.

Az IPVanish webhelyről: Mélységesen törődünk az Ön adatvédelmi jogaival, és soha nem fogunk naplózni semmilyen forgalmat vagy VPN használatunkat. Az IPVanish semmilyen körülmények között nem gyűjt, nem figyel és nem naplóz semmilyen forgalmat vagy virtuális magánhálózati szolgáltatását semmilyen platformon.

IPVanish


Biztonsági jellemzők: Normál

Ami a biztonságot illeti, az IPVanish a rendkívül biztonságos OpenVPN protokollt, a Domain Name System (DNS) szivárgásvédelmet és a kill kapcsolót kínálja a kapcsolatok titkosítása érdekében. A szolgáltatásból azonban kissé hiányoznak az extra hozzáadott értéket képviselő biztonsági funkciók. Például nem talál olyan dolgokat, mint a NordVPN Double VPN vagy az ExpressVPN TrustedServer technológiája.

Az IPVanish biztonsági szolgáltatásainak listája a következőket tartalmazza:

  • OpenVPN protokoll 256 bites AES titkosítással: Ez egy katonai szintű titkosítás, amelyet rendkívül érzékeny adatok védelmére használnak. Gyakorlatilag lehetetlen feltörni.
  • Tülekedés: Ez a szolgáltatás segít leplezni a kapcsolatokat azokban az országokban, amelyek mély csomagellenőrzést alkalmaznak az OpenVPN-kapcsolatok azonosításához. Hasznos a tűzfalak megkerülésében, és Windows, Mac OS, Android és Fire Stick / TV rendszereken is kínálják.
  • DNS szivárgásvédelem: Ez megakadályozza, hogy az URL IP-címké alakítására irányuló kérelmek rossz tartománynév-szerveren (DNS) keresztül menjenek át, ami veszélyeztetheti az adatvédelmet.
  • Kill kapcsoló: Ez a szolgáltatás automatikusan leállítja az összes internetes forgalmat, ha az IPVanish bármilyen okból leáll. Ez védi az internetes forgalmat a kíváncsi tekintetek elől.
  • TOR kompatibilitás: Az IPVanish együtt fog működni a TOR-szal (The Onion Router), de a teljesítményproblémák miatt csak webes böngészésre a legjobb.

IPVanish

Az IPVanish különféle VPN biztonsági protokollokat kínál, amelyek közül választhat, beleértve az OpenVPN-t UDP / TCP vagy L2TP / IPSec felett, és az IKEv2-t. Az OpenVPN-t napjainkban a VPN-biztonsági protokollok aranyszínvonalának tekintik. Az SSL / TLS-re támaszkodik a kulcscsere során, akár 256 bites titkosítást is tartalmaz OpenSSL-en keresztül, és futtatható TCP-n és UDP-n is. Más szavakkal, nagyon biztonságos.

Az IPVanish házon belül kezeli teljes hálózati infrastruktúráját, korlátlan sávszélességet és kiváló szörfsebességet kínálva az egész globális hálózaton.


Torrentezés: Igen, de hátránnyal

Míg az IPVanish azt sugallja, hogy szolgáltatásuk nagyszerű a torrentezéshez, ne feledje, hogy az IPVanish az Egyesült Államokban található. Ez azt jelenti, hogy a Digital Millennium Copyright Act (DMCA) szerzői jogok megsértésére vonatkozó törvények hatálya alá tartoznak, amelyek célja a zene, a filmek, a játékok és egyebek védelme.

Még a naplózási tilalmakkal is nagyobb lehet a nyugalma a VPN-szolgáltatással, amely nem amerikai földön működik. Ha azonban nem torrentezel, nem kell aggódnod emiatt.

Míg az IPVanish naplózási politikát alkalmaz, a szolgáltatás amerikai joghatósága bizonyos hátrányokkal jár.

Hirdetésblokkolás: Nem tartalmazza

Az IPVanish nem tartalmaz beépített hirdetésblokkolót. Ez egy biztonsági szolgáltatás, amely megtalálható a legjobb VPN-szolgáltatások közül, mivel lehetővé teszi a VPN számára, hogy DNS-szinten levágja a túlbuzgó hirdetéskövetők és a rosszindulatú programok kéréseit. Ilyen típusú védelem nélkül a böngésző kompromittáló információkat tárhat fel, amikor kéréseket küld hirdetéskövetőknek.

Ügyfélszolgálat: A vállalkozás legjobbjai

Az IPVanish a legmagasabb szintű ügyfélszolgálatot nyújtja, amelyet a tesztelt VPN-ekből láttunk. Telefonos támogatást nyújtanak az Egyesült Államok nyitvatartási idejében, a nap 24 órájában, a hét minden napján, webes csevegést, és e-mailt is készítenek tartalékként, ha nincs szükséged azonnal válaszra. Ilyen szintű támogatás szinte nem hallható a VPN-iparban.

Ár: Megfizethető, de nem olcsó

Az árképzést tekintve az IPVanish egyenrangú a többi VPN-szolgáltatóval, de ott biztosan nem a legolcsóbb megoldás. Jelenleg az IPVanish három fizetési tervet kínál: 10 USD / hó egy hónapra, 8.99 USD / hó három hónapra és 5.19 USD / hó 15 hónapra. A 15 hónapos terv napi 17 centig működik, de előre fizetnie kell.

Verseny: IPVanish vs ExpressVPN

Hogyan viszonyul az IPVanish a népszerű ExpressVPN szolgáltatáshoz? A sebesség és a teljesítmény szempontjából a két szolgáltatás nagyon hasonló - vagyis gyors. Az IPVanish a valamivel olcsóbb opció, 5.19 dollár / hó, szemben az ExpressVPN-vel 6.67 dollár / hó.

Mindkettő az OpenVPN-t, a ma elérhető legjobb biztonsági protokollt kínálja. De ha bizonyított adatvédelemre vágyik, akkor a BVI-alapú ExpressVPN a legjobb választás. Példa: amikor a török ​​kormány 2017-ben adatokat követelt az ExpressVPN-től, egyszerűen nem volt naplójuk, amelyet megadhattak volna nekik.

Másrészről vannak bizonyítékok arra, hogy a "naplók nélküli" IPVanish 2016-ban büntetőügy miatt adta át az ügyfelek naplózási adatait az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumának. Míg az IPVanish most új irányítás alatt áll a StackPath-tal, az eset, ha igaz, ellentmond a kimondott naplózási politikának.

Végső ítéletet

Jó lehetőség, ha nem érdekli őket a naplózási előzmények.

Végső ítéletünk az, hogy az IPVanish jól működhet, ha gyors sebességet, korlátlan sávszélességet és több eszköz csatlakozást követ. De ha átfogóbb szolgáltatáslistára van szükséged, és aggódsz az Egyesült Államokban alapuló naplózási jogrendszerük miatt (bár az IPVanish azt állítja, hogy jelenleg nem jelentkeznek be), érdemes lehet először más szolgáltatásokat megnézni.

Szemüveg

  • Termék neve IPVanish

  • Ára 5.19 USD

  • Operációs rendszerek Windows, macOS, Linux, Chrome OS, Fire TV

  • Mobil platformok iOS, Android, Windows Phone

  • 10 eszközt egyszerre

  • Kiszolgáló helyei 75 ország

  • Szerverek száma 1,300 XNUMX+

  • Streaming tesztelt Netflix (USA)

  • Torrentezés Igen, beleértve a kill kapcsolót

  • Titkosítás AES 256 bites OpenVPN UDP / TCP, IKEv2 / IPsec, L2TP, PPTP felett

  • Naplózás Naplók és átláthatósági jelentés nem adott át adatokat a múltban

  • Joghatóság Egyesült Államok