FP7 fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az FP7 fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy FileMaker Pro 7+ Database fájl. A fájl táblázat formátumú rekordokat tartalmaz, és diagramokat és űrlapokat is tartalmazhat.

A fájlkiterjesztésben az ".FP" utáni szám általános mutatóként használható a FileMaker Pro verziójának alapértelmezett fájltípusaként a formátumot használva. Ezért az FP7 fájlokat alapértelmezés szerint a FileMaker Pro 7-es verziója hozza létre, de a 8-11-es verziók is támogatják őket.

Az FMP fájlokat a szoftver első kiadásával együtt használták, az 5. és 6. verzió az FP5 fájlokat használja, a FileMaker Pro 12 és újabb pedig alapértelmezés szerint az FMP12 formátumot használja.


Hogyan nyitható meg egy FP7 fájl

A FileMaker Pro Advanced képes megnyitni és szerkeszteni az FP7 fájlokat. Ez különösen igaz a program azon verzióira, amelyek az FP7 fájlokat használják alapértelmezett adatbázis fájlformátumként (pl. 7, 8, 9, 10 és 11), de az újabb kiadások is működnek.

Ne feledje, hogy a FileMaker Pro újabb verziói alapértelmezés szerint nem mentenek az FP7 formátumba, és talán egyáltalán nem is, vagyis ha az FP7 fájlt ezen verziók egyikében nyitja meg, akkor a fájl valószínűleg csak az újabb FMP12 formátumba mentve vagy más formátumba exportálva (lásd alább).

Ha a fájlt nem használja a FileMaker Pro alkalmazással, fennáll annak a lehetősége, hogy ez csak egy egyszerű szöveges fájl. Ennek megerősítéséhez nyissa meg az FP7 fájlt a Jegyzettömb vagy a szövegszerkesztő segítségével a Legjobb ingyenes szövegszerkesztők listán. Ha mindent el tud olvasni benne, akkor a fájl csak egy szöveges fájl.

Ha azonban így nem tud semmit elolvasni, vagy a többségében összetett szöveg van, amelynek nincs sok értelme, akkor mégis megtalálhat néhány információt a rendetlenségben, amely leírja a fájl formátumát. az első sor első néhány betűjének és / vagy számának néhány kutatása. Ez segíthet abban, hogy többet megtudjon a formátumról, és végül megtaláljon egy kompatibilis nézőt vagy szerkesztőt.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni az FP7 fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni az FP7 fájlokat, olvassa el az Alapértelmezett program módosítása egy adott fájlkiterjesztéshez című útmutatót. hogy a változás a Windows-ban.


FP7 fájl konvertálása

Valószínűleg nincs sok dedikált fájlkonvertáló eszköz, amely képes átalakítani az FP7 fájlt más formátumra. A FileMaker Pro program azonban teljes mértékben képes az FP7 fájlok konvertálására.

Ha az FP7 fájlt a FileMaker Pro egy újabb verziójában (a v7-11 verziónál) nyitja meg, például a jelenlegi verziót, és a szokásos filé > Másolat mentése másként menü opcióval, a fájlt csak az újabb FMP12 formátumba mentheti.

Ehelyett azonban az FP7 fájlt konvertálhatja XLSX Excel formátumba vagy PDF-be a filé > Rekordok mentése / küldése másként menüpontot.

Exportálhat rekordokat az FP7 fájlból is, hogy azok CSV, DBF, TAB, HTM vagy XML formátumban létezzenek, többek között az filé > Rekordok exportálása menüpontot.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájlt nem nyitja meg a FileMaker Pro alkalmazással, jó eséllyel rosszul olvassa a fájlkiterjesztést. Ha igen, akkor nem számíthat arra, hogy a fájl használható lesz a FileMaker Pro alkalmazásban, mivel valószínűleg teljesen más és nem kapcsolódó fájlformátumban van.

Például, bár az FP fájlok első pillantásra úgy tűnhetnek, mintha mindenképpen a FileMaker Pro-hoz kapcsolódnának, valójában a Fragment Program fájljai lehetnek. Ha igen, akkor bármilyen szövegszerkesztő használható a fájl megnyitására.

Egy másik fájlkiterjesztés, amely hasonlít az FP7-re, a P7. Bár az utolsó két betű megegyezik, a P7 fájlok PKCS # 7 digitális tanúsítványfájlok, amelyeket olyan programok használnak, mint az OpenSSL, hitelesítési célokra.

Függetlenül attól, hogy melyik fájllal van dolga, ha annak nem az FP7 vagy más FP # utótagja van, akkor nagy valószínűséggel egy másik programra lesz szüksége a számítógépére a megnyitásához, szerkesztéséhez vagy konvertálásához.