Javítás, ha az Outlook helyesírás-ellenőrzés nem működik

Feltéve, hogy rendelkezik automatikus helyesírással és engedélyezett a nyelvtani ellenőrzővel, az Outlooknak automatikusan figyelmeztetnie kell a létrehozott e-mail üzenetek esetleges hibáira. Ha az Outlook helyesírás-ellenőrzése nem működik, előfordulhat, hogy figyelmen kívül hagy egy szakszerűtlen vagy kínos hibát. Ismerje meg a probléma leggyakoribb okait, és gyorsan oldja meg.

Ezek a javítások a Microsoft 365, az Outlook 2019, az Outlook 2016, az Outlook 2013 és az Outlook 2010 Outlookra vonatkoznak.

Christin Hume / Unsplash


Az Outlook helyesírás-ellenőrzés oka nem működik

Ez a praktikus funkció ment meg a kínos hibás íráshibáktól. Mi okozza az Outlook helyesírás-ellenőrzésének hibás működését vagy egyáltalán nem működését? Van néhány lehetséges tényező, ami azt eredményezheti, hogy a helyesírás-ellenőrzés nem működik az Outlookban.

  • Az automatikus helyesírás és nyelvtan funkció ki van kapcsolva.
  • Helytelen nyelvezet.
  • Sérült javítás vagy az Outlook telepítése.

Az Outlook helyesírás-ellenőrzésének kijavítása nem működik

Megfelelő működés esetén az Outlook Helyesírás és nyelvtan eszköz a lehetséges hibák aláhúzásával értesíti Önt. Ez egy biztos vizuális jelzés arról, hogy megfelelően működik. Hibaelhárítással keresse fel a valószínűleg felmerülő problémákat, és fedezze fel annak okát, amelyek nem működnek

Minden hibaelhárítási lépés után indítsa újra az Outlook programot a módosítások végrehajtásának biztosítása érdekében.

  1. Indítsa újra az Outlook programot. Az Outlook újraindítása után ellenőrizze, hogy a helyesírás-ellenőrző eszköz megfelelően működik-e. Frusztráló, de az újraindítás sok problémát megoldhat.

  2. Az Outlook automatikus ellenőrzése beállítása. Győződjön meg arról, hogy az Outlook be van állítva a helyesírás ellenőrzésére minden alkalommal, amikor e-mailt küld.

  3. Az alapértelmezett nyelv módosítása az Outlook alkalmazásban. Egy nyelvváltozat azt a látszatot keltheti, mintha a helyesírás-ellenőrző eszköz nem működne megfelelően. Mivel az Outlook az MS Word programot használja a szövegalkotáshoz, érdemes meggyőződnie arról, hogy milyen nyelvre van beállítva. Például az angol angol és az amerikai angol sok szót kissé eltérően ír.

  4. Futtassa a helyesírás-ellenőrzést manuálisan. Írjon be több elgépelt szót egy új e-mailbe, majd válassza a lehetőséget Felülvizsgálat > Helyesírás és nyelvtan a Helyesírás és nyelvtan ellenőrzés manuális futtatásához. Ez lehetővé teszi, hogy lássa, működik-e egyáltalán a helyesírás-ellenőrzés.

  5. Tiltsa le az üzenet figyelmen kívül hagyását. Ellenőrizze, hogy a helyesírás-ellenőrzés figyelmen kívül hagyja-e az e-mail üzenetek bizonyos részeit. Ha az Outlook úgy van beállítva, hogy figyelmen kívül hagyja a válaszok és az átirányított üzenetek egyes területeit, az eszköz nem fog működni. Menj filé > Opciók > Levél és törölje a Figyelmen kívül hagyja az eredeti üzenet szövegét válasz vagy továbbítás esetén opció alatt Üzenetek írása, Majd válassza ki OK.

  6. Javítsa az Outlook programot. Ha egyáltalán nem működik, próbálja meg kijavítani az Outlook programot. Ha manuálisan működik, de nem automatikusan, folytassa a hibaelhárítási folyamatot.


A helyesírás-ellenőrzés nem működik az Outlook.com webhelyen

A Microsoft Outlook online verziójában nem áll rendelkezésre beépített helyesírás-ellenőrző. Ehelyett használjon egy olyan böngészőbővítményt, mint a Grammarly, a rendszer natív helyesírás-ellenőrzési képességei, vagy telepítsen egy helyesírás- és nyelvtanellenőrző alkalmazást.

Windows 8 és újabb rendszerekben engedélyezheti a rendszer automatikus javításának lehetőségeit. Lépjen a PC-beállítások elemre, és keressen rá Automatikus javítás elgépelt szavakat és Jelölje ki a helytelenül írt szavakat, majd engedélyezze mindkettőt.