Keresse meg a Mac vagy Windows betűtípusfájlokat a merevlemezen

A digitális betűtípusfájlok sok helyen megjelennek a számítógépen, de a Windows és a Macintosh számítógépeken is vannak speciális alapértelmezett mappák a telepített betűtípusokhoz.

Három típusú betűtípust talál Windows és Mac számítógépeken: TrueType, OpenType és Postscript Type 1. A Truetype és OpenType betűtípusok egy-egy fájlból állnak. Az Adobe Postscript 1. típusú betűtípusainak működéséhez két fájl szükséges - a .pfm (Printer Font Metrics) képernyő fontfájlja és a .pfb (Nyomtató betűtípus bináris) nyomtató betűtípus fájl.

A Poscript 1-es típusú betűtípusokat manapság ritkán használják. A TrueType és később az OpenType betűtípusok bevezetéséig évekig ezek voltak a szabványok.

A betűtípusok fájlnevei gyakran jobb esetben rejtélyesek; a kiterjesztés általában a legjobban jelzi a betűtípus típusát. Az 1. típusú betűtípusok esetében a két fájl gyakran különböző mappákban található.


Windows TrueType és OpenType betűtípusok

Granger Wootz / Getty Images

A telepített TrueType és OpenType betűtípusok alapértelmezett helye a Windows 95 és újabb verziók alatt a Windows / Betűtípusok mappa, bár a tényleges fájlok bárhol lehetnek.

Az összes Windows TrueType betűtípus kiterjesztése .ttf vagy .ttc. Az OpenType betűtípusok kiterjesztése .ttf or .otf.

A Windows Font mappától eltérő könyvtárakban és mappákban a Részletek nézetben nem a betűtípus neve, csak a fájlnév jelenik meg. Ha azonban duplán kattint a fájlnévre, az megmutatja a betűtípus nevét. 


Windows 1. típusú betűtípusok

Az 1. típusú betűtípusok alapértelmezett helye a psfonts vagy psfonts / pfm könyvtárakat, de a TrueType betűtípusokhoz hasonlóan a fájlok bárhol lehetnek.

Az Adobe Type Manager vagy más betűtípus-kezelő szoftver segítségével keresse meg az 1. típusú (PostScript) betűtípushoz szükséges fájlokat. Ha az ATM nyitva van, jelölje ki a betűtípus nevét a Betűtípusok ablakban, majd válassza a lehetőséget filé > ingatlanok. Az előugró ablak két fájl teljes elérési útját jeleníti meg.

Minden Windows Type 1 betűtípus a .pfm és egy .pfb fájl. A .pfb és a .pfm fájlok ikonja egy kutyafülű oldal, kisbetűs "a" szkript az Adobe számára.


Macintosh TrueType és OpenType betűtípusok

Betűtípusok és fájlok megkeresése Mac-en valamivel könnyebb, mint a Windows-ban.

Az alapértelmezett hely az összes System betűtípus számára a 7.1-es és újabb rendszerekben a betűtípusok mappa a rendszer mappába. Mac OS X rendszerben lépjen a következőre: rendszer > könyvtár > betűtípusok. A betűtípusok megtalálhatók a felhasználóknál is könyvtár > betűtípusok és a számítógépben könyvtár > betűtípusok.

Minden TrueType vagy OpenType betűtípushoz csak egy fájl tartozik. A TrueType fájlkiterjesztés .ttf vagy .ttc. Az OpenType fájlkiterjesztés .otf vagy ttf.


Macintosh 1. típusú betűtípusok

Nem talál sok Postscript Type 1 betűtípust Mac gépeken. Keresse meg őket a felhasználónál könyvtár > betűtípusok és a számítógépben könyvtár > betűtípusok. Ha 1. típusú betűtípusokat helyez át, vagy elküldi valakinek, akkor továbbítsa mind a bitkép (képernyő) bőröndöt, mind a vázlat (nyomtató) fájlt minden egyes 1. típusú betűtípushoz.

A bitkép betűkészlet ikon kutyafülű oldalként jelenik meg "A" betűvel. Az 1. típusú betűtípusok mindegyik bitkép fájlneve tartalmazza a pont méretét (például Times 10). A System 7.1 vagy újabb verzió alatt a betűtípus összes bitképfájlja egy bőröndben van a Betűtípusok mappában.

A vázlatfájl ikon "A" betűként jelenik meg a vízszintes vonalak előtt. A legtöbb 1. típusú vázlatfájl megnevezése a betűtípus első öt karaktere, majd az egyes stílusok első három karaktere következik (például HelveBol a Helvetica Bold és a TimesBolIta a Times Bold Italic esetében). A vázlatos fájlnév nem tartalmaz pontméretet.