KEY fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A .KEY fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl lehet egyszerű szöveges vagy titkosított általános licenckulcsfájl, amelyet a szoftver regisztrálásához használnak. A különböző alkalmazások különböző KEY fájlokat használnak a szoftverük regisztrálásához és annak bizonyításához, hogy a felhasználó a legális vásárló.

Egy hasonló fájlformátum a KEY fájlkiterjesztést használja az általános regisztrációs információk tárolására. Valószínűleg a program hozta létre, amikor egy termékkulcsot használnak, és más számítógépekre is átvihető, ha a felhasználónak másutt kell újratelepítenie a szoftvert.

A KEY fájlok egy másik típusa az Apple Keynote szoftver által létrehozott Keynote Presentation fájl. Ez egy olyan típusú prezentációs fájl, amely tartalmazhat olyan diákat, amelyek képeket, alakzatokat, táblázatokat, szöveget, jegyzeteket, médiafájlokat, XML-hez kapcsolódó adatokat stb. Tartalmaznak. Az iCloudba mentve a ".KEY-TEF" szót használják.

A billentyűzetdefiníciós fájlokat a .KEY fájlkiterjesztéssel is menti. A billentyűzetekkel kapcsolatos információkat tárolnak, például gyorsbillentyűket vagy elrendezéseket.

A KEY fájlhoz nem kapcsolódó rendszerleíró kulcs a Windows rendszerleíró adatbázisában. Egyes licenc- vagy regisztrációs fájlok helyett inkább csak kulcsfájlnak hívhatók, és nem használnak meghatározott fájlkiterjesztést. Megint mások PEM formátumúak lehetnek, amelyek nyilvános / privát titkosítási kulcsokat tárolnak.


Hogyan nyitható meg egy KEY fájl

Fontos tudni, hogy a KEY fájl mely fájlformátumban van, mielőtt döntene annak megnyitásáról. Annak ellenére, hogy az alábbiakban említett programok mindegyike képes megnyitni a KEY fájlokat, ez még nem jelenti azt, hogy más programokhoz tartozó KEY fájlokat is meg tudnak nyitni.

Licenc vagy regisztrációs kulcsfájlok

Például, ha a víruskereső program egy KEY fájlt használ a szoftver regisztrálásához és bebizonyítja, hogy Ön vásárolta meg, akkor ezt a programot kell használnia a KEY fájl megnyitásához.

A LightWave egy példa arra a programra, amely KEY fájlt használ arra, hogy legális másolatként regisztrálja.

Ha valójában licenckulcs-fájlja van, akkor a szöveges szerkesztővel, például a Jegyzettömbbel is elolvashatja a licencinformációkat.

Fontos megismételnünk, hogy nem minden KEY fájl nyitható meg ugyanazzal a programmal, és ez igaz a szoftverlicencek kontextusában is. Például, ha a fájlmentő programhoz KEY fájlra van szükség, akkor nem számíthat arra, hogy azt felhasználja víruskereső programjának (vagy akár bármely más biztonsági másolat programnak a regisztrálásához, amelyhez nem tartozik a KEY fájl).

A KEY fájlok, amelyek regisztrációs fájlok, valószínűleg titkosítva vannak, és nem tekinthetők meg, és valószínűleg soha nem is kell. Lehet, hogy másutt másolják őket, ha felmerül az a forgatókönyv, hogy az azt használó program másutt van telepítve, és a régi inaktív.

Mivel ezek az egyes programokra vonatkoznak, amelyek használják őket, forduljon a szoftverfejlesztőhöz, ha nem tudja a sajátját úgy működni, ahogy kellene. Több információjuk lesz arról, hogy miként kell használni.


Keynote Presentation KEY fájlok

A KEY fájlokat megnyithatja a macOS-on a Keynote vagy az Előnézet használatával. Az iOS felhasználók használhatják a KEY fájlokat a Keynote alkalmazással.

Billentyűzetdefiníció KEY fájlok

A billentyűzettel kapcsolatos KEY fájlok megnyitása csak olyan programban hasznos, amely támogatja az egyéni billentyűparancsokat. Ha nincs olyan programja, amely képes használni a KEY fájlt, akkor valószínűleg elolvashatja annak utasításait egy szövegszerkesztővel.


A KEY fájlok konvertálása

A fent említett, KEY fájlkiterjesztést használó fájlformátumok közül csak akkor van értelme átalakítani a Keynote Presentation fájlt, amelyet a MacOS Keynote programjával alakíthat át.

Segítségével a KEY fájlok exportálhatók PDF, MS PowerPoint formátumokba, például PPT vagy PPTX, HTML, M4V, és képfájlok formátumaiba, például PNG, JPG és TIFF.

A Keynote alkalmazás iOS-verziója exportálhatja a KEY fájlokat PPTX-be és PDF-be.

Egy másik módszer az online KEY fájlkonvertáló, például a Zamzar használata a fájl KEY09, MOV vagy a fent említett formátumok egyikébe, például a PDF vagy a PPTX fájlba.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájlok nem nyílnak meg felülről a szoftverrel, ellenőrizze még egyszer, hogy a fájlkiterjesztés ".KEY" feliratú-e, és nem valami hasonlónak tűnő dolog. Könnyű összekeverni a KEY fájlokat, valamint a KEYCHAIN, KEYSTORE és KEYTAB fájlokat.

Ha valóban nincs KEY fájlja, a legjobb, ha az aktuális fájlkiterjesztést kutatja, hogy megtudja, mi nyitja meg vagy konvertálja az adott fájltípust.