Letöltheti a Microsoft IE alkalmazást iPhone vagy iPad eszközre?

Akár szereti a Safarit, a Chrome-ot, a Firefoxot, vagy bármi mást, akkor kedvenc eszközét szeretné használni minden eszközén. De mi történik, ha a kedvenc webböngészője a Microsoft Internet Explorer (rövidítésével, IE-vel is ismert)? Az IE nagyszerűen működik asztali számítógépeken (kivéve, ha Mac-et használ; az IE évek óta nem létezik a Mac-en). Ha iOS-eszközt is használ, akkor megoldásra van szüksége az IE iPhone vagy iPad eszközhöz való beszerzéséhez.

iPhone képhitel: Apple; IE logó jóváírás: Microsoft


Internet Explorer iPhone vagy iPad készüléken? Nem

A rövid válasz nem; nincs IE iPhone vagy iPad eszközhöz. Ha szereted az Internet Explorert, vagy ha munkához kell használnod, soha nem lesz IE az iOS-hez. Ennek két kritikus oka van:

  • A Microsoft 2006-ban abbahagyta az Internet Explorer for Mac gyártását. Ha a vállalat nem fejleszti az IE-t a Mac számára, akkor valószínűtlennek tűnik, hogy a Microsoft hirtelen elhozza az IE-t az iPhone-hoz.
  • A Microsoft már nem gyárt IE-t egyetlen operációs rendszer számára sem. A vállalat 2015-ben teljes egészében visszavonta az Internet Explorer alkalmazást, és egy új böngészővel cserélte ki az Edge nevet.

Mi a helyzet a Microsoft Edge böngészővel? Igen

Annak ellenére, hogy az IE nem érhető el iOS rendszeren, átállhat a Microsoft Edge-re. A Microsoft kiadta Edge böngészőjének iPhone és iPad verzióját. A Microsoft Edge letölthető az App Store-ból.

Az Edge egy ideig más platformokon létezett, mire a Microsoft bevitte az iOS-be. Ennek eredményeként egyszer úgy tűnt, hogy az Edge valószínűleg soha nem fog iPhone-ra jönni, de a Microsoft 2018 elején kiadta az iOS verziót. Ez kiváló hír az Edge rajongói számára.

Az Edge futtatásán kívül néhány más módon is használható a Microsoft böngésző iPhone vagy iPad készüléken.


Módosítsa a felhasználói ügynököt

Lehet, hogy megtéveszthet néhány olyan weboldalt, amelyhez IE szükséges, és úgy gondolja, hogy az iPhone-on fut, ha megváltoztatja a felhasználói ügynököt. A felhasználói ügynök egy kis kód, amelyet a böngésző használ, hogy azonosítsa magát minden látogatott webhelyen. Amikor felhasználói ügynökét Safarira állítja iOS rendszeren (az alapértelmezett beállítás iPhone-ok és iPad-ek esetén), a böngészője azt mondja a webhelyeknek, hogy ez az, amikor meglátogatja a webhelyet.

Ha iOS-eszköze börtönben van, megragadhat egy felhasználói ügynök-váltó alkalmazást a Cydia-ból (bár ne feledje, hogy a jailbreak-nek vannak hátrányai). Ezen alkalmazások egyikével arra késztetheti a Safarit, hogy elmondja a webhelyeknek, hogy sok különböző böngésző van, beleértve az IE-t is. Bizonyos esetekben ez elegendő lehet ahhoz, hogy eljuthasson a csak az IE-hez szükséges webhelyre.

Ha a meglátogatni kívánt webhelyhez IE szükséges, mert olyan technológiákat használ, amelyeket csak az Internet Explorer támogat, ezek az alkalmazások nem lesznek elegendők. Csak a Safari látszatát változtatják meg, a beépített alapvető technológiákat nem.


Használjon távoli asztalt

Az IE iOS használatának másik módja a távoli asztali program. A távoli asztali programok lehetővé teszik, hogy az interneten keresztül bejelentkezhessen otthoni vagy irodai számítógépébe iPhone vagy iPad készülékével. Amikor ezt megteszi, hozzáférhet a számítógép összes fájljához és programjához, beleértve az Internet Explorert is, ha ott telepítette.

A távoli asztal használata nem mindenkinek való. Egyrészt, mivel adatokat kell továbbítania a távoli számítógépről iOS-eszközére, ez lassabb, mint az iPhone készülékére telepített natív alkalmazás használata. Másik számára ez nem az, amit az átlagfelhasználó általában használhat. A konfiguráláshoz némi technikai hozzáértés vagy vállalati informatikai részleg szükséges.

Ennek ellenére, ha lövést szeretne készíteni, keressen a Citrix vagy a VNC alkalmazásokra az App Store-ban.

Alternatív böngészők iPhone és iPad készülékekhez

Ha határozottan ellenzi a Safari használatát iPhone vagy iPad készülékén, akkor bármikor kipróbálhatja a Chrome-ot, amely ingyenesen letölthető az App Store-ból.

A Chrome sem tetszik? Nagyon sok alternatív böngésző áll rendelkezésre az iPhone és az iPad számára, amelyek közül sok olyan funkciót kínál, amelyek nem érhetők el a Safari vagy a Chrome böngészőben. Lehet, hogy egyikük jobban tetszik.