Mi az a FOB fájl?

A FOB fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Dynamics NAV Object Container fájl, amelyet a Microsoft Microsoft Dynamics NAV üzleti menedzsment szoftverével hoztak létre. Ezek olyan fájlok, amelyek olyan objektumokra hivatkoznak, mint a táblák és űrlapok, amelyeket a Dynamics NAV használhat.

Az .FBK fájlkiterjesztést egy objektum biztonsági mentési fájl jelzésére használják, amelyet természetesen a Microsoft Dynamics NAV program is használ.

A FOB fájlokat Navision Attain Object fájloknak vagy Financials Object fájloknak is nevezhetjük.

A FOB fájlok semmilyen módon nem kapcsolódnak kulcstartóhoz, amely szinte bármi lehet, ami nem egy kulcstartón lógó kulcs vagy egy távoli eszközökhöz való hozzáféréshez használt kis elektronikus eszköz, hasonlóan a kulcstartón található digitális kulcshoz. Az autóipari kulcstartókat általában az autó ajtóinak kinyitására / zárására használják.


FOB fájl megnyitása

A FOB fájlok a Microsoft Dynamics NAV segítségével nyithatók meg (korábban Microsoft Navision néven ismert). A fejlesztői környezetben először nyissa meg a Eszközök > Object Designer opciót a menüből (vagy nyomja meg a Shift + F12), és akkor filé > import az új ablakban válassza ki a FOB fájlt.

A Finn FobView egy kisméretű hordozható program (telepítés nélkül is futtatható), amely használható FOB fájlok megnyitására, valamint két fájl összehasonlítására a különbségek szempontjából. Támogatja a Microsoft Dynamics NAV alkalmazásban létrehozott FBK, TXT és XML fájlokat is.

Nem vagyunk teljesen biztosak benne, hogy ez működni fog-e, de előfordulhat, hogy megnyitja a FOB fájlokat egy szövegszerkesztővel, hogy elolvassa a fájl szöveges változatát. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez nem teszi a fájlt működőképessé, mint ha a Microsoft programjával nyitná meg. Csak annyit tehetne, hogy szerkeszti a fájl tartalmát, például a benne lévő esetleges hivatkozásokat.

Egyes FOB fájlok inkább az IBM FileNet Content Manager alkalmazással exportált képfájlok lehetnek. Nem vagyunk biztosak a sajátosságokban, de tudjuk, hogy a szoftver egyes felhasználói a program hibás kiterjesztésű képet exportáltak, mint .FOB, annak ellenére, hogy ennek BMP, TIFF vagy más formátumúnak kell lennie. Ha így kapta meg FOB fájlját, akkor csak a megfelelő fájlkiterjesztéssel történő átnevezés lehet elegendő, hogy megnyitja kedvenc képnézegetőjével.

Az ilyen fájl átnevezése nem azonos a konvertálásával. Mindez ebben az összefüggésben a helyes fájlkiterjesztést teszi a fájl végére, mert az IBM program nem tette meg.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a FOB fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programmal szeretné megnyitni a FOB fájlokat, akkor tekintse át a Specifikus fájlkiterjesztés útmutatóban a módosítás végrehajtását a Windows rendszerben.


FOB fájl konvertálása

A Microsoft Dynamics NAV-nak képesnek kell lennie egy nyitott FOB fájl exportálására TXT fájlba. Ez valószínűleg annak révén valósul meg filé > Export menüben.

A finn fent említett FobView program FOB fájlokat exportálhat CSV-be.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha nem tudja megnyitni a FOB fájlt a fent említett programokkal, győződjön meg róla, hogy nem keveri össze egy másik, hasonló nevű kiterjesztéssel. Egyes fájlok hasonló fájlkiterjesztést használnak, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a formátumok azonosak, vagy hogy ugyanazzal a szoftverrel nyithatók meg.

Vegyük például fontolóra, hogy a fájl egy VOB, FOW (Family Origins) vagy FXB fájl lehet, amelyek nem ugyanazzal a programmal nyílnak meg, mint amellyel a FOB fájlok megnyílnak.

Ha kétszer ellenőrzi a fájlkiterjesztést, hogy megállapítsa, hogy valójában nincs FOB fájlja, kutassa meg a tényleges fájlkiterjesztést, hogy megtudja, mely szoftverprogramokkal lehet megnyitni vagy konvertálni a fájlt.