MDA fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az MDA fájlkiterjesztésű fájl egy Microsoft Access bővítményfájl, amelyet a program funkcionalitásának kiterjesztésére használnak, például új funkciók és lekérdezések hozzáadására. A Microsoft Access néhány korai verziója MDA fájlokat használt munkaterület fájlként.

Az ACCDA felváltja az MDA formátumot a Microsoft Access legújabb verzióiban.

Bizonyos MDA fájlokat egyáltalán nem használnak az Accessben, ehelyett a Yamaha Clavinova zongorájához vagy a Creative Technology MicroDesign szoftveréhez társíthatók Area formátumú fájlként. Ennek ellenére előfordulhat, hogy más MDA fájlok nem kapcsolódnak egymáshoz és Meridian Data Slingshot fájlként vagy Rays Media Data fájlként menthetők, vagy az EPICS nevű szoftvereszközökkel használhatók.


MDA fájl megnyitása

Az MDA fájlok túlnyomó többsége Access Add-in fájl lesz, vagyis a Microsoft Access segítségével nyitható meg.

A Microsoft Access más formátumokat használ, amelyek név szerint hasonlóak az MDA-hoz, például MDB, MDE, MDT és MDW. Ezek a formátumok az Accessben is megnyílnak, de ha az adott fájl nem, győződjön meg arról, hogy nem olvassa rosszul a kiterjesztést, és valójában nem csak egy .MDA fájlnak tűnik, például MDC, MDS vagy MDX fájl.

Ha a fájlod határozottan az .MDA fájlkiterjesztést használja, de a Microsoft Access alkalmazással nem nyílik meg, akkor ez egy olyan típusú hangfájl, amely a Yamaha Clavinova zongorájára vonatkozik. A program YAM lejátszójának képesnek kell lennie az adott formátum megnyitására.

A MicroDesign Area fájlokhoz csak egy linkünk van a Creative Technology webhelyére, de nem tudjuk, hol (vagy ha) töltheti le a MicroDesign szoftvert. Úgy tűnik, hogy ez a formátum egyfajta képfájl lehet, ami azt jelenti, hogy átnevezheti .JPG vagy .PNG fájlra, és bármely képmegjelenítővel megnyithatja.

A Meridian Data Slingshot fájlokról szintén nincs sok hasznos információnk, kivéve, hogy azokat eredetileg a Meridian Data Slingshot szoftvere használta. A vállalat az évek során sokat cserélt gazdát, de legutóbb a Microchip Technology vásárolta meg.

Nincs információnk azokról az MDA fájlokról, amelyek Rays Media Data fájlok.

Az EPICS a Kísérleti Fizikai és Ipari Irányítási Rendszert jelenti, és a hozzá kapcsolódó szoftverek MDA fájlokat is használnak.

Tekintettel arra, hogy van néhány különböző lehetséges formátum, amely az .MDA fájlkiterjesztést használja, előfordulhat, hogy szerencséje van a fájl megnyitásával szövegszerkesztővel vagy a HxD programmal. Ezek az alkalmazások bármilyen fájlt úgy nyitnak meg, mintha egy szöveges dokumentum lenne, így ha az MDA fájl megnyitása valamilyen azonosítható információt mutat (például a fejléc szövege a fájl tetején), akkor az a program irányába mutat, amely létrehozására használták.

Egyfajta fordított probléma esetén előfordulhat, hogy több program van telepítve, amely megnyitja az MDA fájlokat. Ha ez igaz, és az, amelyik alapértelmezés szerint megnyitja őket (amikor duplán kattint rá), nem az, amelyet meg akar nyitni, könnyen megváltoztatható. Így módosíthatja a fájl társításokat a Windows rendszerben.


MDA fájl konvertálása

Bár rengeteg egyedi felhasználási lehetőség van az MDA fájlok számára, nem ismerünk olyan fájlkonvertáló eszközt, amely megváltoztathatná az egyiket egy másik, hasonló formátumra.

A legjobb megoldás az, ha megnyitja az MDA fájlt a megfelelő programban, és megnézi, milyen opciókat kínál. A fájlkonvertálást támogató szoftverek általában valamilyen módon lehetővé teszik filé > Mentés or Export menüpontot.