Mi az az XLSB fájl (és hogyan nyitható meg)

Mit kell tudni

  • Az XLSB fájl egy Excel bináris munkafüzet fájl.
  • Nyissa meg az egyiket az Excel Viewer, az Excel vagy a WPS Office Spreadsheets segítségével.
  • Konvertálás XLSX-re, CSV-re és másokra ezen programok némelyikével vagy más táblázatkezelő szoftverrel.

Ez a cikk leírja, hogy mi az XLSB fájl, miben különbözik a többi Excel formátumtól, hogyan nyithat meg egyet, és hogyan konvertálhatja azt más más formátumokra, például PDF, CSV, XLSX stb.


Mi az az XLSB fájl?

Az XLSB fájl egy Excel bináris munkafüzet fájl. Az információkat bináris formátumban tárolják XML helyett, mint a legtöbb más Excel fájlban (például az XLSX).

Mivel az XLSB fájlok binárisak, sokkal gyorsabban olvashatóak és írhatók hozzájuk, így rendkívül hasznosak nagyon nagy táblázatokhoz. Ha nagy táblázatokkal foglalkozik, kisebb fájlméreteket is észrevehet az XLSB vs az XLSX használatakor.

Az XLSB fájlok ugyanúgy tárolják a táblázat adatait, mint bármely más Excel munkafüzet formátum. A munkafüzetek több munkalapot tartalmazhatnak, és az egyes munkalapokon cellák gyűjteménye sorok és oszlopok szerint rendezve, ahol szöveg, képek, diagramok és képletek létezhetnek.

XLSB fájlok.


Hogyan nyitható meg egy XLSB fájl

Lehetséges, hogy egy XLSB fájlba makrók vannak beágyazva, amelyek potenciálisan rosszindulatú kódokat tárolhatnak. Fontos, hogy nagyon ügyeljen az ilyen futtatható fájlformátumok megnyitásakor, amelyeket e-mailben kapott vagy letöltött olyan webhelyekről, amelyeket nem ismer. Tekintse meg a Futtatható fájlkiterjesztések listánkat az elkerülendő fájlkiterjesztések felsorolásához, és miért.

A Microsoft Office Excel (2007-es és újabb verzió) az elsődleges szoftverprogram, amelyet az XLSB fájlok megnyitására és az XLSB fájlok szerkesztésére használnak. Ha az Excel korábbi verziójával rendelkezik, továbbra is megnyithatja, szerkesztheti és mentheti az XLSB fájlokat, de előbb telepítenie kell az ingyenes Microsoft Office kompatibilitási csomagot.

Ha még nem rendelkezik a Microsoft Office verziójával, akkor az OpenOffice Calc vagy a LibreOffice Calc segítségével megnyithatja az XLSB fájlokat.

A Microsoft ingyenes Excel Viewer lehetővé teszi az XLSB fájlok megnyitását és kinyomtatását Excel nélkül. Csak ne feledje, hogy nem módosíthatja a fájlt, majd mentheti vissza ugyanabba a formátumba - ehhez a teljes Excel programra lesz szüksége.

Az XLSB fájlokat ZIP-tömörítéssel tárolják, így bár a fájl "megnyitásához" egy ingyenes fájl-zip / unzip segédprogramot használhat, ez nem engedi elolvasni vagy szerkeszteni, mint a fenti programok képesek.


XLSB fájl konvertálása

Ha rendelkezik Microsoft Excel, OpenOffice Calc vagy LibreOffice Calc programmal, akkor az XLSB fájl konvertálásának legegyszerűbb módja a fájl megnyitása a programban, majd más formátumban történő mentése a számítógépre.

Néhány, a programok által támogatott fájlformátum az XLSX, XLS, XLSM, CSV, PDF és TXT.

XLSB fájlok és makrók

Az XLSB formátum hasonló az XLSM-hez - mindkettő beágyazhatja és futtathatja a makrókat, ha az Excelben be vannak kapcsolva a makró képességek.

Fontos azonban megérteni, hogy az XLSM makrospecifikus fájlformátum. Más szavakkal, a fájlkiterjesztés végén lévő "M" jelzi, hogy a fájl tartalmazhat makrókat, vagy nem, míg az XLSX nem makró megfelelője makrókat is tartalmazhat, de nem tudja futtatni őket.

Az XLSB viszont annyiban hasonlít az XLSM-hez, hogy használható makrók tárolására és futtatására, de nincs olyan makró nélküli formátum, mint az XLSM esetében.

Mindez valójában azt jelenti, hogy nem olyan könnyen érthető, hogy létezik-e makró az XLSM formátumban, ezért fontos megérteni, honnan származik a fájl, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem tölt be káros makrókat.


További segítség az XLSB fájlokkal kapcsolatban

Ha a fájl nem nyílik meg a fent javasolt programokkal, akkor az első dolog, amit ellenőriznie kell, hogy a fájljának fájlkiterjesztése valóban ".XLSB" néven olvasható, és nem csak valami hasonlónak tűnik. Nagyon könnyű összekeverni a többi fájlformátumot az XLSB-vel, mivel kiterjesztésük egyforma.

Például valóban foglalkozhat egy XLB fájllal, amely nem nyílik meg az Excelben vagy az OpenOffice-ban a szokásos módon, mint azt várnád egy XLSB fájl működésétől. Kövesse ezt a linket, ha többet szeretne megtudni ezekről a fájlokról.

Az XSB fájlok hasonlóak a fájlkiterjesztés írásmódja szempontjából, de valójában XACT Sound Bank fájlok, amelyeknek semmi közük az Excel-hez vagy általában a táblázatokhoz. Ehelyett ezek a Microsoft XACT fájlok hivatkoznak a hangfájlokra, és leírják, hogy mikor kell őket lejátszani egy videojáték során.

Egy másik, amire vigyázni kell, az az XLR. A fájl korától függően előfordulhat, hogy egyáltalán nem nyílik meg az Excel programban.

Ha nincs XLSB fájlja, és ezért nem működik az ezen az oldalon említett programokkal, akkor keresse meg a meglévő fájlkiterjesztést, hogy megtudja, mely program vagy webhely tudja megnyitni vagy konvertálni a fájlt.