EAP fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az EAP fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg egy Enterprise Architect Project fájl. Ezeket a Sparx Systems a Computer Aided Software Engineering (CASE) eszközével hozza létre, az Enterprise Architect néven.

Néhány EAP fájl lehet, hogy Adobe Photoshop Exposure fájl. Ezeket az expozíció, az eltolás és a gamma-korrekciós értékek tárolására használják a Photoshop-képeknél. Az értékeket a Photoshop kezeli Kép > Korrekciók > Exponálás menüben.

Ha nincs egyik formátumban sem, akkor lehet, hogy egy C-more Project fájl társul az AutomationDirect programozószoftveréhez.

Az EAP rövid néhány olyan technológiai kifejezéssel kapcsolatban is, amelyeknek semmi közük ezekhez a fájlformátumokhoz, például az Extensible Authentication Protocol és a külső segédenergia.


Hogyan nyitható meg egy EAP fájl

Az EAP fájlok, amelyek projektfájlok, megnyithatók a Sparx Systems Enterprise Architect programjával, vagy ingyen (de csak olvasható módban) az Enterprise Architect Lite segítségével.

Ha problémái vannak az Enterprise Architect fájljával, olvassa el az útmutatót az adatkezelési feladatokról, például az EAP fájlok javításáról, tömörítéséről vagy replikálásáról.

Az Adobe Photoshop az EAP fájlok megnyitására szolgál, ha azok Exposure fájlok. Ez a Kép > Korrekciók > Exponálás menü. Válassza ki a kis menüt a képernyőn, majd válassza a lehetőséget Preset betöltése a fájl tallózásához.

A saját egyéni expozíciós beállításokat elmentheti a Photoshop alkalmazásba ugyanazon a folyamaton keresztül; csak válasszon Preset mentése helyette.

Az Adobe Photoshop első telepítésekor alapértelmezés szerint néhány EAP-fájl előre van feltöltve, Minus 1.0, Minus 2.0, Plus 1.0 és Plus 2.0 néven. A program telepítési könyvtárának Presets Exposure mappájában vannak tárolva, így ez egy másik módja a használatuknak - csak másolja át őket ebbe a mappába, és indítsa újra a programot.

A Windows rendszerben ez valószínűleg a teljes elérési út:

C: Program Files Adobe Adobe Photoshop Presets Exposure

Az EAP fájlok társulnak az eaDocX-hez is, így az EA modelleket olyan programokba töltheti be, mint a Microsoft Word. Bővítményként települ, így önmagában nem teljesen működőképes program, és nincs saját grafikus felhasználói felülete. A felhasználói útmutatót itt találja.

C-more HMI programozó szoftverre van szükség az AutomationDirect-től, ha a fájlja ebben a formátumban van.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programot akarna megnyitni, akkor a változtatásért olvassa el az Alapértelmezett program módosítása egy adott fájlkiterjesztéshez című útmutatót. a Windows rendszerben.


EAP fájl konvertálása

Az Enterprise Architect Project fájlokat más fájlformátumokká lehet átalakítani az Enterprise Architect szoftverrel. Például mentheti az EAP fájlt PDF-be a FILE > Nyomtatás PDF formátumba menü. Egy másik támogatott konverzió az XMI (XML Metadata Interchange), amelyet a CSOMAG > Import / Export menüben.

Valószínűleg nincs oka a Photoshopban használt EAP fájl konvertálására, mert ez csak az expozíciós beállítások összessége, amely az Adobe Photoshop programra vonatkozik. Ha véletlenül más fájlformátumban kapta meg a fájlt, az megváltoztatta a fájlkiterjesztést és a struktúrát, és megakadályozta a Photoshop használatát.

A C-more-nak van egy filé menü segítségével a projektet más fájlformátumba mentheti. A program más fájlokat is támogat, például EAP9, EPP9, EAS9 és EAS, így előfordulhat, hogy a projektet ezekre a formátumokra konvertálja.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ne feledje, hogy egyes fájlok csak így néznek ki, mert a fájlkiterjesztés hasonlóan van írva. Más szavakkal, lehet, hogy még EAP fájlja sincs, és ez lehet az oka annak, hogy nem nyílik meg a fent említett programokkal.

Néhány példa az EAP fájl összetéveszthető fájljaira: EPS, EASM, EAS (RSLogix Symbol), EAR (Java Enterprise Archive) és EAL (Kindle End Actions) fájlok.