GHO fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A GHO fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Norton Ghost Backup fájl.

A GHO fájlok egy teljes eszköz, általában egy merevlemez teljes biztonsági másolatai, amelyeket a Symantec most leállított Norton Ghost programjának felhasználásával hoztak létre. A szoftver 2013-as leállítása után a Symantec Ghost Solution Suite segítségével GHO fájlokat lehet létrehozni.

Egyes GHO fájlokhoz GHS fájlok társulnak, amelyek részfájlok, amelyeket lemezképek tárolására használnak kisebb tárolóeszközökön.


Hogyan nyitható meg egy GHO fájl

A GHO fájlok a Symantec Ghost Solution Suite segítségével nyithatók meg. A GHO fájlokat megnyitható ingyenes programhoz, vagy ha még nem rendelkezik ezzel a szoftverrel, használja a Ghost Explorer alkalmazást. Ez egy hordozható program, amely lehetővé teszi bizonyos fájlok és mappák kibontását a GHO fájlból, és egyéni célba mentését.

Ha úgy találja, hogy a számítógépén egy alkalmazás megpróbálja megnyitni a GHO fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni a GHO fájlokat, módosíthatja az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a Windows rendszerben.


Hogyan lehet átalakítani a GHO fájlt

A GHO fájlokat vissza lehet állítani egy számítógépre a GHO fájlt létrehozó szoftver, például a Ghost Solution Suite segítségével. Nem kezelheti azonban a GHO fájlt telepítőlemezként, és nem használhatja az operációs rendszer telepítésére.

Például annak ellenére, hogy a lemezre írt ISO-kép felhasználható a Windows merevlemezre történő telepítésére, a GHO fájlt nem lehet ISO-ba konvertálni, és a Windows (vagy macOS stb.) Telepítésére használni. Más szóval, nem állíthatja vissza a GHO fájlt úgy, hogy átalakítja azt ISO fájlokká, majd indít rá, mint egy operációs rendszer telepítésekor.

A GHO-t azonban konvertálhatja VHD -vé, ha azt szeretné, hogy a fájl a Virtual PC Virtual Hard Disk fájlformátumú legyen. Ehhez olvassa el Simon Rozman oktatóanyagát.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Fontos megbizonyosodni arról, hogy a fájl a .GHO fájlkiterjesztéssel végződik, mielőtt megpróbálja megnyitni a GHO fájlnyitóval. Néhány fájl nagyon hasonló fájlkiterjesztést használ, amely megkönnyíti egy másik formátum összekeverését a Norton Ghost Backup fájlformátummal.

Például a GHB fájlok olyan Lego Ghost Path fájlok, amelyek első pillantásra úgy tűnhetnek, hogy valamilyen módon kapcsolódnak a GHO fájlokhoz. Ha azonban megpróbálsz megnyitni egy GHB fájlt egy Symantec programban, akkor az nem azt teszi, amit vársz, és ugyanez igaz a fordítottra is, mert a Lego Racers videojátéknak (amely GHB fájlokat használ) semmi köze a Norton Ghosthoz Biztonsági fájlok.

A GLO egy másik, ami összetéveszthető a GHO szempontjából. A RoboHelp Glossary fájlok ezt a fájlkiterjesztést használják, ezért nem lenne hasznos megnyitni a Ghost Explorer alkalmazással. A HGT hasonló példa.

Ha valóban nincs GHO fájlja, ellenőrizze még egyszer a fájl végén található utótagot, és kutassa meg ezeket a betűket és / vagy számokat, hogy többet megtudjon arról a programról, amelyet meg kell tekintenie vagy átalakítania kell.