Mi az XLTX fájl?

Az XLTX fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Excel Open XML Spreadsheet Template fájl. Ez egy Microsoft Excel sablonformátum, amelyet több olyan XLSX fájl készítéséhez használnak, amelyek ugyanazokat az elrendezéseket, formázást és beállításokat tartalmazzák.

Az XLTX formátum felváltotta az Office 2007 és korábbi verzióinak régebbi XLT sablon formátumát (amely hasonló XLS fájlokat hoz létre). XML-t és ZIP-t tartalmaz a fájlméret csökkentése érdekében.

A cikk utasításai az Excel 2019, 2016, 2013, 2010, az Excel for Mac és az Excel 365 / Online szolgáltatásokra vonatkoznak.


XLTX fájl megnyitása

Az XLTX fájlokat általában csak a Microsoft Excel alkalmazással használják. Az XLTX fájlokat 2007-nél régebbi Excel verziókban nyithatja meg, ha telepíti az ingyenes Microsoft Office kompatibilitási csomagot.

A következő ingyenes szoftver megnyithatja az XLTX formátumot is; egyszerűen nem tudják visszaállítani a fájlt az XLTX-be (másként kell menteni, mint az XLSX vagy XLT): OpenOffice Calc, LibreOffice Calc és SoftMaker FreeOffice PlanMaker.

Megnyithatja a fájlt egy fájlcsomagoló eszközzel is, mivel az XLTX fájlok tulajdonképpen archívumok. Ez azonban aligha hasznos módja a fájl tartalmának megtekintésére, mivel az nem úgy jeleníti meg a dokumentumot, mint az Excel vagy más általunk említett táblázatkezelő programok megnyitásakor. Ha bármilyen okból ezt az utat akarja megtenni, akkor a 7-Zip és a PeaZip két fájlcsomagoló eszköz, amelyek felhasználhatók az XLTX fájl archívumként történő megnyitására.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni az XLTX fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha másik telepített programot szeretne megnyitni az XLTX fájlok között, megváltoztathatja az alapértelmezett programot.


XLTX fájl konvertálása

Az XLTX fájl XLSX vagy XLS formátumúra történő konvertálásának leggyorsabb módja az XLTX nézők / szerkesztők egyikének használata felülről, például a Microsoft Excel, amely támogatja a konvertálást mindkét formátumra. A fent felsorolt ​​egyéb alkalmazások csak egyet vagy mást támogathatnak.

Az XLTX fájl konvertálásának másik egyszerű módja a FileZigZag használata. Ez egy online fájlkonverter, amely egy XLTX fájlt XLS, CSV, ODS, OTS, PDF, TXT és számos más formátumba menthet.

Ha az XLTX fájlt népszerűbb táblázatos formátumra konvertálja, mint például az XLSX vagy a CSV, akkor a fájlt a Microsoft Excel programtól eltérő helyen nyithatja meg. Néhány alternatív ingyenes táblázatkezelő program a WPS Office, a Gnumeric és a Spread32.

  1. Nyissa meg a böngészőt, és lépjen a FileZigZag oldalra.

  2. Vagy válasszon Keresse meg a fájlokat vagy húzza át az átalakítani kívánt XLTX fájlt.

  3. Amikor a Nyisd ki megjelenik a párbeszédpanel, tallózzon az átalakítani kívánt fájl (ok) ra. Válassza ki, majd válassza Nyisd ki.

  4. Alatt Konvertálandó fájlok, látnia kell a hozzáadott fájl (oka) t. Válassza ki az átalakítani kívánt formátumot Célformátum.

  5. választ Indítsa el az átalakítást.

  6. A fájl konvertálása után válassza a lehetőséget Letöltések
    az új fájl megszerzéséhez.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl nem nyílik meg vagy konvertálódik a fenti javaslatok alapján, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy a fájl nem ér véget az XLTX fájlkiterjesztéssel. Ha ez a helyzet, akkor meg kell kutatnia a fájlkiterjesztést, hogy megtudja, mely programok támogatják.

Például úgy tűnik, hogy az XTL fájlok valamilyen módon kapcsolódnak az XLTX fájlokhoz, mivel fájlkiterjesztésük nagyon hasonlít a táblázatfájl formátumához. Az XTL fájlok azonban valójában Vietcong Data fájlok, amelyeket a Vietcong videojáték használ.

Az LTX egy hasonló, ahol a fájlkiterjesztés nagyon hasonlít az XLTX-re, de a formátuma semmilyen módon nem kapcsolódik egymáshoz. Az LTX fájlok lehetnek STALKER Properties fájlok vagy LaTeX Document fájlok.

Ha még nem világos, annak teljes oka, hogy teljes mértékben ismernie kell a fájlkiterjesztést, az az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelő programot használja-e a megnyitásához. Ha nem XLTX fájllal foglalkozik, akkor keresse meg a fájl valódi kiterjesztését, hogy megtudja, mely programok nyithatják meg vagy konvertálhatják azt.