Mi az a DAA fájl?

A DAA fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Direct Access Archive fájl. Nagyon hasonlítanak az ISO fájlokhoz, mivel teljes lemezmásolatok lehetnek a lemezekről, de vannak előnyei az ISO-val szemben, például a tömörítés és a fájlfelosztási képességek.

Egyes DAA fájlok lehetnek titkosítva, jelszóval védettek, és még kisebb darabokra is feloszthatók, mint például a file.part01.daa, file.part02.daa stb.

A Direct Access Archive formátum ugyanaz a személy által kifejlesztett formátum, amely a PowerISO lemezképalkotó szoftvert hozta létre.


Hogyan nyitható meg egy DAA fájl

Közvetlen hozzáférésű archívum A DAA fájlokat a PowerISO programmal lehet megnyitni, létrehozni és lemezre írni.

Windows esetén a Pismo File Mount Audit Package képesnek kell lennie egy DAA fájl virtuális lemezként történő csatlakoztatására. Ez arra készteti a Windows-t, hogy valódi lemezt helyezzen be, még akkor is, ha nincs igazán. Ez azért hasznos, mert a DAA fájlt nem kell CD-re írnia, mielőtt felhasználná. Az AcetoneISO ugyanezt teszi, de a Linux esetében.

A MagicISO és az UltraISO DAA fájlokat is megnyithat.

Néhány ingyenes fájl-zip / unzip eszköz képes lehet megnyitni a DAA fájlokat is, ami lehetővé teszi az adatok elérését anélkül, hogy a fájlokat lemezre kellene írni, és anélkül, hogy a DAA fájlokat virtuális lemezként kellene csatlakoztatnia.


DAA fájl konvertálása

Annak ellenére, hogy a DAA fájlokat szigorúan a PowerISO számára tervezték, van néhány módszer a DAA átalakítására ISO-ba, hogy lemezre írhassa őket olyan képégető szoftverekkel, mint az ImgBurn.

A DAA fájl ISO formátumra konvertálásának egyik módja a DAA2ISO nevű eszköz. Használata egyszerű, és nem kell telepíteni a számítógépre. Még a többrészes DAA fájlokat is támogatja.

A DAA Converter átalakítja a DAA-t ISO-ba a macOS-on. Ugyanúgy működik, mint a DAA2ISO, de grafikus felhasználói felülettel rendelkezik.

Miután átalakította a DAA fájlt ISO formátumba, írja be az ISO képet egy lemezre.

A DAA fájlokat nem lehet MP3, PDF vagy más hasonló formátumúra konvertálni. Mivel a DAA fájlok lemezképfájlok, technikailag csak más lemezképformátumokká alakíthatók át, ezért lehetséges a DAA átalakítása ISO-ba.

Ha azonban megnyitja a DAA fájlt egy fájl kibontó eszközzel, amint azt a fentiekben kifejtettük, akkor ezeket az egyes fájlokat másra konvertálhatja. Ehhez használjon ingyenes fájlkonvertert.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

A legvalószínűbb oka annak, hogy a fent említett programok egyike sem képes megnyitni a fájlt, az az oka, hogy valójában nem DAA fájl. Könnyen el lehet hibázni egy fájlt DAA fájlként, ha a fájlkiterjesztések hasonlóak.

Például a DDAT fájlok ugyanazokkal a fájlkiterjesztési betűkkel osztoznak, mint a DAA fájlok, annak ellenére, hogy a két formátum teljesen nem kapcsolódik egymáshoz, és különböző programok működéséhez szükségesek. A DDAT fájlok olyan DivX Temporary Video fájlok, amelyek a DivX szoftverrel nyithatók meg.

A DAE és a DAR néhány további példa, ahol a fájlok nagyon hasonlítanak a "DAA" olvasására, és használhatók egy DAA fájlnyitóval, de valóban különféle formátumokra vannak fenntartva, amelyek nem kompatibilisek a DAA kapcsolódó szoftverekkel.