Mi az MRIMG fájl?

Az MRIMG fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Macrium Reflect Image fájl, amelyet a Macrium Reflect biztonsági mentési szoftver hozott létre a merevlemez pontos másolatának tárolása céljából.

MRIMG fájl készíthető úgy, hogy a fájlok a jövőben visszaállíthatók ugyanarra a meghajtóra, így a fájlokat áttekintheti egy másik számítógép virtuális lemezén keresztül, vagy felhasználhatja az egyik merevlemez tartalmának a másikra másolására. .

Az MRIMG fájl létrehozásakor kiválasztott opcióktól függően lehet, hogy a lemez teljes másolata még a fel nem használt szektorokat is tartalmazza, vagy csak az információkat tartalmazó szektorokat tartalmazhatja. Lehet tömörített, jelszóval védett és titkosított is.


Hogyan nyitható meg egy MRIMG fájl

A Macrium Reflect képfájlokat tartalmazó MRIMG fájlokat a Macrium Reflect hozza létre és nyitja meg. Ezt az alábbi lépések végrehajtásával teheti meg:

  1. Nyissa meg a Macrium Reflect alkalmazást.

  2. választ Visszaad.

  3. választ Keressen egy képet vagy biztonsági másolatot a visszaállításhoz.

  4. Innen keresse meg a merevlemezen az MRIMG fájlt.

  5. Válassza ki a fájlt, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki.

  6. Innentől válassza a lehetőséget Tallózás a képre az MRIMG fájl virtuális meghajtóként történő csatlakoztatása annak áttekintése és a visszaállítani kívánt fájlok / mappák másolása céljából.

Az MRIMG fájl szétbontása a Macrium Reflect segítségével érhető el Visszaad > Kép leválasztása menüben.

Ha az MRIMG fájl tartalmát vissza szeretné állítani az eredeti helyre, ahelyett, hogy csak a virtuális meghajtón böngészne, válassza a lehetőséget Kép visszaállítása az úticél kiválasztásához.

Az MRIMG fájlban lévő fájlokon nem lehet változtatni. Ha virtuális meghajtóként telepíti, fájlokat másolhat ki, sőt ideiglenesen is módosíthatja őket (ha úgy dönt, hogy írhatóvá teszi), de a fájl leválasztása után a változások egyike sem marad érvényben.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni az MRIMG fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni az MRIMG fájlokkal, megváltoztathatja az alapértelmezett programot a Windows rendszerben.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Az egyik legegyszerűbb oka annak, hogy egy fájl miért nem nyílik meg egy olyan programmal, amellyel egyértelműen működnie kell, az az, hogy a fájl valójában nem a program által támogatott formátumban van. Ez akkor fordulhat elő, ha rosszul olvasta a fájlkiterjesztést.

Például első pillantásra az MRML fájlkiterjesztés nagyon hasonlít az MRIMG-re, de az MRML fájlok nem fognak működni a Macrium Reflect alkalmazással. Az MRML fájlok valójában XML alapú 3D Slicer Scene Description fájlok, amelyeket a 3D Slicer hozott létre és használt fel 3D orvosi képek megjelenítésére.

A fájlok csatolásához vagy megnyitásához a fentiek mindegyikét kipróbálva a legjobb, ha megbizonyosodik arról, hogy ez valóban egy MRIMG fájl. Ha nem, akkor keresse meg a tényleges fájlkiterjesztést, hogy megtudja, mely programokkal lehet megnyitni vagy átalakítani.