Miért nem tudom frissíteni az iPad készülékemet?

Az Apple minden évben kiadja az iPad operációs rendszerének új verzióját. Ezek az iOS-frissítések új szolgáltatásokat, hibajavításokat és jobb biztonságot tartalmaznak. A frissítési folyamat általában egyszerű, de a hibák felmerülnek.

Ha problémái adódnak az iPad legújabb verziójára történő frissítéssel, az oka lehet, hogy az eszköz töltése nem megfelelő, vagy hiányzik a szükséges szabad hely - a problémákat könnyen orvosolhatja.

Ennek oka lehet az is, hogy iPadje régi, és nem frissíthető az operációs rendszer legújabb verziójára. Az elavult iPad "javításának" egyetlen módja az, ha újat vásárol.

A cikkben szereplő információk iOS 13, 12, 11 vagy iOS 10 verziót futtató iPadekre vonatkoznak, kivéve a fentieket.


A szabad hely hiánya megakadályozza a frissítést

Előfordulhat, hogy iPad-jének 3 GB szabad területre van szüksége az operációs rendszer cseréjéhez egy iOS-frissítéshez. Ha iPadjének csak kevés a szükséges hely, akkor felajánlja az alkalmazások ideiglenes eltávolítását és későbbi újratelepítését. Ha azonban iPad-jének közel sincs elég szabad helye, akkor nem fogja látni a letöltés lehetőségét. Ehelyett egy hibaüzenet jelenik meg, amely azt javasolja, hogy vágjon le néhány alkalmazást, zenét, filmet vagy fotót az iPad készülékéről a hely felszabadítása érdekében, mielőtt újból megkísérelné a frissítést.

 Web

Olvassa el az iOS frissítésére vonatkozó utasításokat, hogy részletesen áttekintse az iPad frissítésének szokásos eljárását az iTunes használatával.

Ez a probléma viszonylag könnyen megoldható. Legtöbbünknek vannak olyan alkalmazásai és játékai, amelyeket már nem használunk. Töröljön egy alkalmazást úgy, hogy néhány másodpercig tartsa az ujját az alkalmazás ikonján, amíg az alkalmazás elkezd remegni, majd koppintson a ikonra X A sarokban. Másolhat fájlokat is a számítógépére az iPad készülékéről, majd törölheti a képeket az iPad készülékről.

Az iPad Storage képernyőre lépés jobb módszer a hely felszabadítására.

  1. Tól beállítások alkalmazás, válassza a lehetőséget általános > iPad tárolás.

  2. Koppintson az iPad Storage képernyőn felsorolt ​​bármely alkalmazásra, amelyet nem használ rendszeresen az információs képernyő megnyitásához. Az alkalmazásokat felsoroljuk, hogy mennyi helyet foglalnak el, kezdve a legnagyobbal.

     Web

  3. Az alkalmazás információs képernyőn válassza a lehetőséget Alkalmazás letöltése eltávolítani az alkalmazást, miközben a dokumentumok és adatok sértetlenek maradnak, vagy Az alkalmazás törlése az alkalmazás és az összes adat törléséhez.

    Az egyik művelettel megtakarított hely nagysága a képernyő tetején található. Egy alkalmazás törlése több helyet szabadít fel, de annak adatai és dokumentumai nem visszakereshetők, a törlés pedig végleges, bár később később letöltheti magát az alkalmazást.

  4. Ismételje meg a folyamatot más alkalmazásokkal, összpontosítva azokra, amelyeket ritkán használ, vagy amelyek a legtöbb helyet foglalják el az iPaden.

A fényképeket és videókat a számítógépére is áthelyezheti. A videók meglepően sok helyet foglalhatnak el. Ha meg szeretné tartani a hozzáférést hozzájuk az iPad készülékén, másolja őket az iCloudba vagy egy hasonló szolgáltatásba.

Maximalizálja az iPad tárhelyét


Töltse fel az iPad készülékét a frissítésre

Ha az iPad akkumulátorának élettartama 50 százalék alatt van, akkor nem frissítheti. A számítógéphez való csatlakoztatás az egyik módja a töltésnek, de a legjobb módszer az iPad készülékhez kapott hálózati adapter használata, és a frissítés megkísérlése előtt közvetlenül a fali aljzathoz kell csatlakoztatni.

Ha engedélyezte az Automatikus frissítéseket, amelyeket az Apple az iOS 12-ben vezetett be, vagy az Install Tonight lehetőséget választotta, amely elérhető az iOS 10-től 12-ig, akkor az iPad-et egy éjszakán át csatlakoztatni kell az áramellátáshoz, valamint a Wi-Fi-hez.

 Web


Yikes! Az iPadem elavult

Az Apple minden évben új iPad-sorozatot bocsát ki az új operációs rendszerrel együtt. A legtöbb ember számára az új operációs rendszer kompatibilis a meglévő iPadjeivel, ezért nem kell magát a táblagépet frissíteni. Az Apple azonban lassan abbahagyta a régebbi iPad modellek frissítését, amelyek nem képesek futtatni a speciális funkciókat. Ha rendelkezik a következő iPad-ek egyikével, nem frissítheti a felsorolt ​​iOS-verzión túl.

  • Az eredeti iPad elsőként veszítette el a hivatalos támogatást. Az iOS által támogatott utolsó verzió az 5.1.1.
  • Az iPad 2, iPad 3 és iPad Mini nem frissíthető az iOS 9.3.5 alatt.
  • Az iPad 4 nem támogatja az iOS 10.3.3 korábbi verzióinak frissítéseit.

Az összes többi iPad modell frissíthető iOS 12-re.


Miért hagyta abba az Apple az iPad támogatását?

Az iPad elvetette az eredeti iPad támogatását, mert csak 256 MB RAM-mal rendelkezett. Ez az a memória, amelyet az operációs rendszer és az alkalmazások futtatásához használnak, és nem szabad összetéveszteni azt a 16 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os memóriával, amelyet az alkalmazások iPaden történő tárolására használnak. Az eredeti iPad memóriakorlátozása lehetetlenné tette az iPad számos fejlett funkcióját, például a virtuális érintőpadot és a többfeladatos feladatot.

Az Apple az iPad Air-t a 32 bites architektúráról a 64 bites architektúrára is áthelyezte. Ez a legtöbb számára techno-nyelvnek tűnhet, de ez sokkal hatékonyabbá teszi az iPad-et. Ez a lépés oda vezetett, hogy az iPad 2, iPad 3, iPad 4 és iPad Mini már nem kompatibilis a legújabb frissítésekkel.

Ezzel a hardverkorlátozással nem lehet mit kezdeni, csak egy új iPad vásárlásán. Azonban iPadjének továbbra is működnie kell, és sok alkalmazást támogatnia kell; egyszerűen nem kaphat új funkciókat vagy újabb alkalmazásokat. Ezek az iPadek nagyszerű táblagépeket is készítenek a gyerekeknek.

Az összes számítástechnikai eszköz biztonsága egykivitelű játék. Amint a rendszer biztonságos, az emberek kitalálják a visszatérés módját. A rendszer biztonságának megőrzésének legjobb módja az operációs rendszer frissítése. De mivel ez nem mindig lehetséges (mivel a gyártó leállítja a modell támogatását), fontos megértenünk, hogy egyes biztonsági rések továbbra is kihasználhatók.

Noha nem biztos, hogy rendelkeznek a legújabb funkciókkal, az elavult iPadek többsége továbbra is kompatibilis alkalmazásokat tölthet le az App Store-ból, böngészhet az interneten, megjelenítheti az e-könyveket, elérheti a Facebookot és nyomon követheti az e-maileket.

Még mindig kaphat egy kis pénzt iPad-jére, ha eladja, vagy kereskedési programot használ.

Melyik iPadet érdemes megvásárolnia?