PCD fájl (Hogyan nyitható meg vagy alakítható át)

A PCD fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Kodak Photo CD Image fájl. Ezeket a fájlokat nagyfelbontású fényképek CD-n történő tárolására használják, valamint a Kodak beolvasó hardverei. A PCD fájlok tömörített képeket tárolnak, és egyetlen fájlban ugyanazon fénykép öt felbontását tartják fenn, köztük 192x128, 384x256, 768x512, 1536x1024 és 3072x2048.

Ha a PCD fájl nem Kodak képfájl, akkor lehet, hogy Pure Component Data fájl, Pokemon Wonder Card fájl vagy Point Cloud Data fájl.


Hogyan nyitható meg egy PCD fájl

Nyisson meg egy PCD fájlt, amely Kodak Photo CD Image fájl, a ThumbsPlus, a Corel PaintShop Pro, az IrfanView alkalmazással (lehet, hogy plugint igényel, és csak a 32 bites verzióban működik), az XnView, a Zoner Photo Studio vagy más népszerű fotó és grafika eszközök. Az Adobe Photoshop is működik, de csak akkor, ha CS3 vagy CS2.

A Pure Component Data formátumú PCD fájlok a ChemSep program által használt kémiai adatfájlok.

A Pokemon Wonder Card fájlokat tartalmazó PCD fájlok új eseményeket és egyéb dolgokat nyitnak meg a Pokemon Nintendo DS játékban. A Pokemon Mystery Gift Editor szerkeszti az ilyen típusú PCD fájlokat. A PokeGen program megnyitja a PCD fájlokat, így a fájlokat importált Pokemon játékokba (.SAV kiterjesztésű fájlokba) lehet importálni.

A Point Cloud Library megnyitja a Point Cloud Data fájlokat.

Ha úgy találja, hogy a számítógépen egy alkalmazás megnyitja a PCD fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni a PCD fájlokat, meg kell változtatnia a PCD fájlokat megnyitó alapértelmezett programot.


Hogyan lehet konvertálni a PCD fájlt

A Pcdtojpeg a Kodak Photo CD Image fájl legnagyobb elérhető felbontását JPG fájlokká alakítja mind Windows, mind macOS rendszeren. Ezt az eszközt a parancssoron keresztül használják, ezért olvassa el a Pcdtojpeg webhely Használat szakaszát, hogy megértse, hogyan működik.

A PCD képfájlokat konvertáló másik lehetőség a CoolUtils.com használata. Töltse fel a PCD fájlt arra a webhelyre, majd válassza a PCD fájl JPG, BMP, TIFF, GIF, ICO, PNG vagy PDF formátumú konvertálását.

Ha van egy PCD fájlja, amely Point Cloud Data fájl, akkor van egy pcd2ply parancs, amelyről a webhelyén olvashat, és amely felhasználható a PCD átalakítására PLY-vé (sokszög modell fájl).


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájlja nem nyílik meg ezen a ponton, akkor valószínűleg nem PCD-fájllal foglalkozik. Ez akkor fordulhat elő, ha rosszul olvasta a fájlkiterjesztést, amit nagyon egyszerű megtenni egy ilyen gyakori betűvel rendelkező kiterjesztéssel.

Például a PSD és a PDD csak egy betűvel van kikapcsolva, összehasonlítva a PCD-vel, de ha megpróbálja megnyitni az egyik ilyen fájlt egy Pokemon programban, akkor nem jut el messze, és valószínűleg hibába ütközik.

Ugyanez mondható el másokról, például a PDC, a PPC és a PCC fájlokról. Ha rendelkezik ilyen fájlokkal, vagy valami egészen más, keresse meg a fájlnevet követő betűket / számokat, hogy többet megtudjon a formátumról és arról, hogy milyen programra van szüksége a fájl megnyitásához, szerkesztéséhez vagy konvertálásához.