PPT fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A PPT fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Microsoft PowerPoint 97-2003 Presentation fájl. A PowerPoint újabb verziói ezt a formátumot lecserélték a PPTX-re.

A PPT fájlokat gyakran használják oktatási célokra és irodai használatra egyaránt, a tanulmányoktól kezdve az információk közönség előtti bemutatásáig.

Gyakran előfordul, hogy ezek a fájlok különféle diákat, hangokat, fotókat és videókat tartalmaznak.


Hogyan nyitható meg egy PPT fájl

A PPT fájlok a Microsoft PowerPoint bármely verziójával megnyithatók.

Ha a PowerPoint v8.0-nél régebbi verzióival készült (PowerPoint 97, 1997-ben megjelent), akkor a program újabb verzióiban nem támogatott megbízhatóan. Ha régebbi PPT fájlja van, próbálja ki a következő szakaszban felsorolt ​​konverziós szolgáltatások egyikét.

Számos ingyenes program is megnyithat és szerkeszthet egyet, például WPS Office Presentation, OpenOffice Impress, Google Slides és SoftMaker Presentations.

A PPT fájlokat PowerPoint nélkül is megnyithatja a Microsoft ingyenes PowerPoint Viewer programjának használatával, de ez csak a fájl megtekintését és kinyomtatását támogatja, szerkesztés nélkül.

Ha a médiafájlokat ki akarja vonni az egyikből, megteheti azt egy olyan fájlkivonó eszközzel, mint a 7-Zip. Először konvertálja PPTX-be akár PowerPoint-on, akár PPTX-átalakító eszközön keresztül (ezek általában megegyeznek a PPT-konverterekkel, például az alábbiakkal). Ezután a 7-Zip segítségével nyissa meg a fájlt, és navigáljon a ppt > média mappát az összes médiafájl megtekintéséhez.


PPT fájl konvertálása

A PPT-nézők / -szerkesztők egyikének fentről történő használata a legjobb módja a PPT-fájl új formátumra konvertálásának. A PowerPointban például a filé > Mentés másként menü segítségével elmentheti a fájlt PDF, MP4, JPG, PPTX, WMV fájlokba és sok más formátumba.

A filé > Export A PowerPoint menü néhány további lehetőséget kínál, amelyek hasznosak a PPT videóvá konvertálásakor.

Ban,-ben Export menü is a Hozzon létre segédanyagokat opció, amely lefordítja a diákat oldalakra a Microsoft Word programban. Akkor használja ezt a lehetőséget, ha azt szeretné, hogy a közönség képes legyen követni Önt egy prezentáció készítésekor.

Egy másik lehetőség egy ingyenes fájlkonvertáló használata a fájl konvertálásához. A FileZigZag és a Zamzar két ingyenes online PPT konverter, amelyek menthetnek egyet az MS Word DOCX formátumába, valamint PDF, HTML, EPS, POT, SWF, SXI, RTF, KEY, ODP és más hasonló formátumokba.

Ha feltölti a fájlt a Google Drive-ra, akkor jobb egérgombbal kattintva és kiválasztva konvertálhatja a Google Diák formátumba Megnyitás ezzel > Google Diák.

Ha a Google Diák segítségével megnyitja és szerkeszti a PPT fájlt, akkor a fájl újból konvertálására is használható filé > Letöltések
menü. A támogatott konverziós formátumok a PPTX, ODP, PDF, TXT, JPG, PNG és SVG.


Még mindig nem tudja megnyitni?

Azok a fájlok, amelyek nem nyílnak meg a fent említett programokkal, valószínűleg nem kapcsolódnak diavetítéshez. Ellenőrizze újra a kiterjesztést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez valóban nem egy hasonló fájlkiterjesztésű betűkkel írt fájl

A PST-k például az Outlook Personal Information Store fájljai, amelyeket olyan e-mail programokkal használnak, mint az Outlook. Egy másik a PTP, a Pro Tools által használt beállításfájl.

Vannak mások, amelyeket a PowerPoint használ, és hasonlók a PPT-hez is. A PPTM az egyik példa. Tehát a fentebb linkelt diavetítő programokkal működik.