PPTM fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A PPTM fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Microsoft PowerPoint Open XML makro-engedélyezett prezentációs fájl. Diáknak nevezett oldalakból állnak, amelyek szöveget, médiafájlokat, például képeket és videókat, grafikonokat és egyéb, a prezentációhoz kapcsolódó dolgokat tartalmaznak.

A PowerPoint PPTX formátumához hasonlóan a PPTM fájlok a ZIP és az XML használatával tömörítik és egyetlen fájlba rendezik az adatokat. A kettő közötti különbség az, hogy a PPTM fájlok képesek makrók végrehajtására, míg a PPTX fájlok (bár tartalmazhatnak makrókat) nem.

A PPSM a PPTM-hez hasonló makróképes fájl, de alapértelmezés szerint csak olvasható, és megnyitásakor azonnal elindítja a diavetítést. A PPTM fájlok lehetővé teszik a tartalom azonnali szerkesztését, miután duplán kattintottak a fájlra.


Hogyan nyitható meg egy PPTM fájl

A PPTX fájlok futtathatnak szkripteket, amelyek rosszindulatúak lehetnek, ezért fontos, hogy nagyon ügyeljen az olyan futtatható fájlformátumok megnyitása során, amelyeket esetleg e-mailben kapott vagy letöltött olyan webhelyekről, amelyeket nem ismer. Tekintse meg a Futtatható fájlkiterjesztések listánkat az elkerülendő fájlkiterjesztések felsorolásához, és miért.

A PPTM fájlok a Microsoft PowerPoint 2007 és újabb verzióival nyithatók meg és szerkeszthetők. Ha a PowerPoint régebbi verziójával rendelkezik, akkor is megnyithatja a PPTM fájlt, amennyiben telepítve van az ingyenes Microsoft Compatibility Pack.

A Microsoft PowerPoint Online a Microsoft saját, a PowerPoint online verziója, amely teljes mértékben támogatja a PPTM fájlok megnyitását, valamint a PPTM formátumba történő mentést.

Az ingyenes WPS Presentation támogatja a PPTM fájlokat is, lehetővé téve a megnyílást és a PPTM formátumba történő mentést.

A PPTM fájlokat PowerPoint nélkül is megnyithatja (de nem szerkesztheti) a Microsoft ingyenes PowerPoint Viewer programjával.

A következő ingyenes szoftver képes megnyitni és szerkeszteni a PPTM fájlokat is, de más formátumba (és nem a .PPTM fájlba) mentheti a fájlt: OpenOffice Impress, LibreOffice Impress és SoftMaker FreeOffice Presentations.

Ha csak a képeket, hang- és videotartalmat akarja a PPTM fájlból, de nincs telepítve PPTM olvasó vagy szerkesztő, akkor a fájlt archívumként nyithatja meg a 7-Zip segítségével. Nézd meg a ppt > média mappát az ilyen típusú fájlokhoz.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni a PPTM fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programmal szeretné megnyitni a PPTM fájlokat, olvassa el az Alapértelmezett program módosítása egy adott fájlkiterjesztéshez című útmutatót. hogy a változás a Windows-ban.


PPTM fájl konvertálása

A PPTM fájl konvertálásának legegyszerűbb módja az, ha felülről az egyik PPTM nézőt / szerkesztőt használja. Miután a programban megnyílt a PPTM fájl, elmentheti egy másik formátumba, például PPTX, PPT, JPG, PNG, PDF és sok más formátumba.

A PPTM átalakításához MP4 vagy WMV videofájlokká a PowerPoint's fájlokat használja filé > Export > Videó létrehozása menüben.

Ehelyett használhat egy ingyenes fájlkonvertálót, például a FileZigZag (amely online PPTM-átalakítóként működik), hogy a PPTM fájlt különféle formátumokra konvertálja, beleértve a PDF, ODP, POT, SXI, HTML és EPS fájlokat.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

A PPTM fájlkiterjesztés nagyon hasonlít a MapPoint Map fájlokhoz és a PolyTracker Module fájlokhoz használt PTM kiterjesztéshez. Ha a fájl nem működik a fent említett bemutató szoftverrel, ellenőrizze újra a fájlkiterjesztést.

Ha van PTM fájlja, akkor megnyithatja a MapPoint vagy a Winamp segítségével.