VOB fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A .VOB fájlkiterjesztésű fájl valószínűleg egy DVD Video Object fájl, amely video- és hangadatokat, valamint egyéb filmekkel kapcsolatos tartalmakat, például feliratokat és menüket tartalmazhat. Ezeket néha titkosítják, és általában a DVD gyökérében tárolják a VIDEO_TS mappában.

A Vue Objects nevű 3D modellek ezt a fájlkiterjesztést is használják. Ezeket az E-on Vue 3D modellező program hozta létre, és a MAT (Vue Material) fájlban tárolt információk felhasználásával strukturálhatók.

A Live for Speed ​​autóversenyes videojáték VOB fájlokat is használ a 3D-s autók textúrázására és modellezésére. A járművek szimmetrikusak, így az aktában csak a modell fele szerepel; a többit a játék generálja.

A VOB a szélessávú hang és a szélessávú videó rövidítése is, de egyiknek sincs köze az itt említett fájlformátumokhoz.


Hogyan nyitható meg egy VOB fájl

Számos, videókkal foglalkozó szoftver képes megnyitni és szerkeszteni a VOB fájlokat. Néhány ingyenes VOB-lejátszó a Windows Media Player, a Media Player Classic, a VLC, a GOM Player és a Potplayer.

Egyéb, nem szabad nyitók közé tartozik a CyberLink PowerDVD, PowerDirector és PowerProducer programja.

A VobEdit egy példa az ingyenes VOB-szerkesztőre, és más programok, például a DVD Flick képesek a szokásos videofájlokat VOB-fájlokká alakítani DVD-filmek létrehozása céljából.

Az egyik megnyitásához macOS-on használhatja a VLC, az MPlayerX, az Elmedia Player vagy a Roxio Toast alkalmazást. A VLC Linuxszal is működik.

Ha egy másik programban kell megnyitnia a VOB fájlt, amely nem támogatja a formátumot, vagy feltöltheti egy olyan webhelyre, mint a YouTube, akkor a fájlt kompatibilis formátumúra konvertálhatja az alábbi szakaszban felsorolt ​​VOB átalakítóval.

Ha a Vue Objects formátumban van, akkor az E-on Vue segítségével nyissa meg.

A Live for Speed ​​játék VOB fájlokat használ autó fájlformátumban, de valószínűleg nem tudja kézzel megnyitni a fájlt. Ehelyett a program valószínűleg a játék során automatikusan behúzza a VOB fájlokat egy adott helyről.


Hogyan konvertálhat VOB fájlokat

Számos ingyenes videofájl-átalakító létezik, például a VideoSolo Free Video Converter, amely VOB fájlokat menthet MP4, MKV, MOV, AVI és más videofájl formátumba. Néhány, például a Freemake Video Converter, akár közvetlenül a DVD-re is elmentheti a fájlt, vagy átalakíthatja, és közvetlenül a YouTube-ra feltöltheti.

A Vue Objects fájloknál a Vue segítségével ellenőrizze, hogy támogatja-e a 3D-modell mentését vagy új formátumba történő exportálását. Keresse meg a lehetőséget a Mentés or Export a menü területe, valószínűleg a filé menüben.

Figyelembe véve, hogy maga a Live for Speed ​​játék valószínűleg nem teszi lehetővé a fájl manuális megnyitását, ugyanolyan valószínűtlen, hogy van mód arra, hogy a VOB fájlt új fájlformátumra konvertálja. Lehetséges, hogy egy képszerkesztővel vagy 3D modellező programmal nyithatja meg, hogy új formátumra konvertálja, de erre valószínűleg kevés oka van.


Még mindig nem tudja megnyitni?

Először maga a fájlkiterjesztés ellenőrizheti, hogy a fájl nem nyílik-e meg a fenti javaslatok alapján. Győződjön meg arról, hogy a végén valóban ".VOB" felirat olvasható, és nem valami hasonlóan írt.

Például a VOXB fájlok csak egy betűket tartalmaznak a VOB fájloktól, de teljesen más fájlformátumhoz használják őket. A VOXB fájlok a Voxler Network fájljai, amelyeket a Voxler segítségével nyithat meg.

A másik a Dynamics NAV Object Container fájlformátum, amely a FOB fájlkiterjesztést használja. Ezeket a fájlokat a Microsoft Dynamics NAV (korábban Navision) néven használta.

A VBOX fájlok könnyen összetéveszthetők a VOB fájlokkal, de ehelyett az Oracle VirtualBox programja használja őket.

Amint csak ebből a néhány példából megtudhatja, sok különböző fájlkiterjesztés létezik, amelyek "VOB" -nak tűnhetnek, de nem befolyásolják, hogy maguk a fájlformátumok kapcsolódnak-e, vagy nem ugyanazzal a szoftverrel használhatók-e. programok.