XP3 fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az XP3 fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy KiriKiri Package fájl. A KiriKiri egy script program; az XP3 fájlt gyakran használják regényekkel vagy videojáték-erőforrások tárolására.

Az XP3 fájl belsejében lehetnek képek, hang, szöveg vagy bármilyen más erőforrás, amely hasznos lehet a játék során vagy egy könyv vizuális megjelenítéséhez. Ezeket a fájlokat archívumként tárolják az XP3 fájlban, hasonlóan a ZIP fájlokhoz.

Az XP3-at néha a Windows XP 3. szervizcsomagjának rövidítéseként használják. Azonban a .XP3 fájlkiterjesztéssel rendelkező fájloknak semmi köze nincs különösen az operációs rendszerhez, még a Windows XP-hez sem.


XP3 fájl megnyitása

Az XP3 kiterjesztésű KiriKiri csomagfájlok a KiriKiri Tools segítségével nyithatók meg.

Ha az XP3 fájl nem nyílik meg az adott programmal, próbáljon meg egy ingyenes fájlcsomagolóval kibontani az XP3 fájl tartalmát. Valószínűleg egy EXE fájlt lát, amelyet futtathat, mint egy hagyományos alkalmazást. Az olyan szoftvereknek, mint a 7-Zip vagy a PeaZip, képesnek kell lenniük az XP3 fájl ilyen módon történő megnyitására.

Ha egy fájl kibontó eszköze nem nyitja meg az XP3 fájlt, akkor próbálja meg a CrassGUI-t. A letöltési oldalon utasítások vannak, amelyek elmagyarázzák az XP3 fájl megnyitását.

Az XP3 fájl megnyitásának összes példájában a végeredmény az lehet, hogy a kibontott fájlokat át kell másolnia egy bizonyos mappába. Például, ha az XP3 fájlt egy adott videojátékhoz használják, akkor előfordulhat, hogy ki kell húznia a fájlokat az XP3 archívumából, majd át kell másolnia a játék telepítő mappájába, hogy a játék használni tudja őket.

Ha úgy találja, hogy a számítógépén egy alkalmazás megpróbálja megnyitni az XP3 fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni az XP3 fájlokat, megváltoztathatja az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a Windows rendszerben.


Hogyan lehet átalakítani az XP3 fájlt

A népszerűbb fájltípusok átalakíthatók más fájlformátumokba egy ingyenes fájlátalakítóval. Például egy fájlkonverterrel lehet átalakítani a PDF fájlokat DOCX formátumba. De nem ismerünk olyanokat, amelyek működnének az XP3 fájlokkal.

Azonban egy dolog, amit kipróbálhat, ha XP3 fájlt szeretne konvertálni, az a fent említett KiriKiri Tools program használata. Ha ez lehetséges az adott programmal, akkor a fájl konvertálásának lehetősége a filé > Mentés másként menü vagy egy Export menüpontot.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl ekkor nem nyílik meg, akkor lehet, hogy rosszul olvassa a fájlkiterjesztést. Összekeverni egy másik fájlkiterjesztést az XP3 esetében könnyű, ha figyelembe vesszük, hogy sok más fájl hasonló betűket és számokat használ a kiterjesztésekben.

Például az XP3 ugyanazokat a betűket osztja meg, mint a ZXP, az XPD és az XPI, de ez nem jelenti azt, hogy ezek a fájlformátumok köze lenne egymáshoz. A P3 egy másik példa, ahol a fájlkiterjesztés főleg a Primavera P3 Project fájlokra van fenntartva

Ha nem tudja megnyitni a fájlt, ellenőrizze még egyszer, hogy helyesen olvassa-e a kiterjesztést, és nem keveri-e össze az egyik ilyen fájlt egy XP3-as fájl esetében.