Rejtett kamera felderítése Android telefonok használatával

Ha gyanítja, hogy rejtett kamera figyeli valahol a házában vagy a magánterületén, Android-telefonja hasznos eszköz bizonyos típusú megfigyelő berendezések felderítéséhez. Annak ellenére, hogy nem bolondbiztos, Android telefonjának kamerájával és magnetométer-érzékelőjével felismerheti a rejtett kamerákat és mikrofonokat, vagy más hallgatóeszközöket.


Rejtett kamera észlelése az Android kamera használatával

Néhány rejtett kamera IR (infravörös sugárzás) fényt bocsát ki, amely szabad szemmel nem látható. Az Android-telefon fényképezőgépének lencséje felveszi az infravörös fényt, ha elég közel tartja a készülékét. Ha talál egy rejtett kamerát, amely infravörös sugárzást sugároz, az élénk fehér színűen jelenik meg a fényképezőgép kijelzőjén.

  1. Indítsa el a telefon kameraalkalmazását.

  2. Menjen körbe a szobában, és mutassa telefonja kameráját olyan területekre, ahol gyanítja, hogy a kémfelszerelések rejtve vannak.

  3. Ha bármilyen kicsi, világos-fehéres fényt észlel, tegye le a telefonját, és vizsgálja meg tovább. Lehet, hogy egy rejtett kamera.


Hogyan lehet felismerni a rejtett kamerákat és hallgatási eszközöket a Wi-Fi beolvasásával

Lehetséges, hogy néhány alacsonyabb kategóriájú kémkamera és hallgatóeszköz megjelenik a Wi-Fi-kapcsolatok listájában. Frissítse hálózati listáját, miközben körbejárja a szobát, és megkeresi a furcsa kinézetű kapcsolatokat vagy eszközöket.

A telefon valószínűleg több vezeték nélküli eszközt és hálózatot fog felvenni. Keressen konkrét márkaneveket vagy a cam, camera stb szót.

  1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást, majd érintse meg a elemet Hálózat és internet.

  2. Érintse Wi-Fi.

  3. Mozgassa telefonját, és nézze meg a közeli Wi-Fi hálózatok listáját.

  4. Ez az!


Hogyan lehet felismerni egy rejtett kamerát egy Android alkalmazás segítségével

Az Android 2.3 és újabb verziókat támogató Glint Finder egy ingyenes, nem tolakodó rejtett kamera detektoros alkalmazás, amely az eszköz magnetométer-érzékelőjével, valamint a kamerájával is működik.

Egyes kémkamerák kis mértékű elektromágneses hullámokat bocsátanak ki, amelyeket a Glint Finder segít pontosan meghatározni. Az alkalmazás automatikusan beállítja a vaku sebességét és a ciklust is, hogy segítsen megtalálni az infravörös fényt.

A Glint Finder magnetométer szkenneléséhez magnetométer érzékelő szükséges.

  1. Látogasson el a Glint Finder Play Áruház oldalára, majd érintse meg a elemet INSTALL.

  2. A telepítés után koppintson a ikonra NYISD KI.

  3. Érintse Hagyjuk engedélyt adni az alkalmazásnak a fényképezőgép használatára.

  4. Érintse Hagyjuk másodszor, engedélyt adva az alkalmazásnak az eszköz helyének elérésére.

  5. Érintse Mágnesmérő szkennelés.

  6. Mozgassa készülékét a gyanús területek körül. Ha egy potenciális kamera vagy hallgatóeszköz közel van a telefonhoz, akkor az megjelenik a képernyőn.

  7. Az alkalmazás főképernyőjén koppintson a ikonra ÉSZLELJE AZ INFRASZÁMOLOT.

  8. Érintse EGYETÉRTEK amikor megjelenik a felelősség kizárása párbeszédpanel.

  9. Óvatosan mozgassa a telefon kameráját olyan területek és tárgyak köré, amelyek valószínűleg kémeszközöket tartalmaznak.

    A rejtett kamerák és hallgatási eszközök ellenőrzésére jó helyek a füstérzékelők, tükrök, tévék, számítógép képernyők, képek, lámpák, mennyezeti ventilátorok, konyhai eszközök stb.