Word-dokumentumok feltöltése a Google Dokumentumokba

A Google Dokumentumok az egyik ingyenes módszer a Microsoft Word dokumentumok online szerkesztésére. Miután feltöltötte a Word fájlt, elolvashatja, módosíthatja és megoszthatja másokkal Google-fiókjából. Mivel a Google Dokumentumok fájljai a felhőben vannak tárolva, a dokumentumokhoz bármilyen számítógépről, valamint az Android vagy az iOS alkalmazásról lehet hozzáférni. Így töltheti fel a Word fájlokat a Google Dokumentumokba.

Pillanatkép a Google Dokumentumok weboldalról a macOS-on.

Ez az útmutató a Google Docs asztali verziójának szem előtt tartásával készült, és a Microsoft Word bármely olyan verziójával együtt kell működnie, amely .docx formátumot használ.


Hogyan küldhetünk Word dokumentumokat a Google Drive-ra

A Google Dokumentumok a Google Drive része, ezért először fel kell töltenie dokumentumait a Google Drive-ra, mielőtt felhasználhatja őket a Google Dokumentumokban.

  1. Nyissa meg a Google Drive szolgáltatást. Ha be kell jelentkeznie, a folytatás előtt a rendszer erre kéri.

  2. választ Új.

  3. választ Fájlfeltöltés. Több Word-dokumentumot tartalmazó mappa feltöltéséhez válassza a lehetőséget Mappa feltöltése helyette.

  4. Keresse meg a feltölteni kívánt fájlt vagy mappát, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki. A feltöltés automatikusan megkezdődik.


Word-dokumentum konvertálása a Google Dokumentumokban

Most, hogy a dokumentumot feltöltötte a Google Drive-ra, ott tárolhatja biztonsági másolat céljából vagy másokkal való megosztás céljából. Azonban a Word dokumentum online szerkesztéséhez a Google Dokumentumok segítségével konvertálja azt a Google Docs által felismerhető formátumba.

  1. Nyissa meg a Google Dokumentumokat.

  2. Kattintson a szerkeszteni kívánt Word-dokumentumra.

  3. választ Szerkesztés Google Docs.

  4. A dokumentum neve mellett található .DOCX címke tudatja veled, hogy Microsoft Word formátumban van.

  5. A fájl konvertálásához válassza a lehetőséget filé > Mentés Google Dokumentumokként. A dokumentum új verziója külön ablakban nyílik meg. A fájl két verziója van, a DOCX fájl és az új Google Dokumentumok fájl.


Szerkesztett Google Docs fájl letöltése

Ha le kell töltenie egy fájlt a Google Dokumentumokból, a dokumentum szerkesztő oldalán teheti meg.

  1. Nyissa meg a Google Dokumentumokat, majd nyissa meg a letölteni kívánt fájlt. A fájlkiterjesztésekről megtudhatja, mely dokumentumok a Google Dokumentumok fájljai, és melyek továbbra is Microsoft Word dokumentumok. A Google Docs fájlok nem rendelkeznek fájlkiterjesztéssel, ezért ha a fájlnév után szerepel egy DOCX vagy DOC utótag, akkor ezt a fájlt nem konvertálták Google Docs formátumba (ami azt jelenti, hogy nem azt a fájlt szerkesztette, amelyet a Google Dokumentumokban szerkesztett).

  2. Ugrás filé > Letöltések
    és a megjelenő menüből válasszon egy fájlformátumot. Válasszon a DOCX, ODT, RTF, PDF, EPUB és más formátumok közül.

  3. Válasszon egy mappát, ahová a dokumentumot el kell menteni. Ez közvetlenül letölthető a számítógépre is, ha definiált egy letöltési mappát a böngészőhöz.

  4. választ Megtakarítás.

Egy másik gyors módja a Word-dokumentum letöltésének a Google Dokumentumokból a számítógépére a Google Drive-on keresztül. Kattintson a jobb gombbal a fájlra, és válassza a lehetőséget Letöltések
. Ha azonban ezt az utat választja, akkor nem választhat fájlformátumot. Automatikusan DOCX fájlként tölti le.