A OneDrive használata Windows 10 rendszerben

A Windows 10 OneDrive akkor működik a legjobban, ha a File Explorerbe beépített segédprogram és a Windows Store alkalmazás között mozog. Ez a cikk elmagyarázza a két program együttes használatát.

A cikk utasításai a Windows 10 rendszerre vonatkoznak.

RawPixel / Pexels 


Hiányzik a File Explorerből

A OneDrive File Explorer verziójában hiányzó legfontosabb szolgáltatás az a lehetőség, hogy megnézze azokat a mappákat, amelyeket még nem töltött le a helyi merevlemezre. Ha módosítások nélkül használja a OneDrive programot, akkor valószínűleg a teljes OneDrive fájlkészletet helyben mentette.

Ezt azonban nem kell tennie. Nagyon könnyű néhány fájlt felhőben hagyni, és csak a kritikusabb tartalmat kell elhelyezni a számítógépén. A probléma az, hogy a File Explorer segítségével nem tudja megnézni, hogy mi nem található a merevlemezen. Régebben volt olyan funkció, amelyet helyőrzőnek hívtak, és a Microsoft nemrégiben megerősítette, hogy a szolgáltatás visszatér a fent említett On-Demand Sync néven. Az új szolgáltatás segít megkülönböztetni a merevlemezen és a felhőben tárolt fájlokat.

Addig használhatja a OneDrive Windows Store alkalmazást. Ez lehetővé teszi az összes OneDrive-tartalom megtekintését, beleértve azokat a fájlokat is, amelyek nincsenek a merevlemezen.

Ez nem tökéletes megoldás, de működik, és véleményünk szerint sokkal könnyebb kezelni, mint a File Explorer és a OneDrive.com között lapozni.


Szervezés a File Explorer segítségével

Meglepő lehet, hogy nem kell az összes OneDrive-fájlt a merevlemezen tartania. Valójában annyit hagyhat belőlük, amennyit csak akar, a felhőben (más néven a Microsoft szerverein), és csak szükség szerint tölthet le fájlokat. Ez különösen fontos, ha korlátozott tárhelyű táblagépet használ.

Annak eldöntése, mely fájlokat kívánja megtartani a merevlemezén, és melyeket szeretné hagyni a felhőben:

  1. Nyissa meg a File Explorer programot.

    nyomja meg Win + E hogy gyorsan megnyissa a File Explorer ablakot.

  2. Válassza ki a tálca jobb szélén lévő felfelé mutató nyíl.

  3. Kattintson a jobb gombbal a OneDrive elemre a bal oldali ablaktáblában vagy az ablak törzsében.

  4. választ beállítások.

  5. A megnyíló ablakban ellenőrizze a Fiók fül van kiválasztva, és válassza a ikont Válasszon mappákat gombot.

  6. Megnyílik egy másik ablak, amely felsorolja a OneDrive-on található összes mappát. Egyszerűen törölje a jelölést azokról, amelyeket nem akar a merevlemezén tartani, kattintson a gombra OK, és a OneDrive automatikusan törli őket. Ne feledje, hogy csak a számítógépéről törli őket. A fájlok a felhőben maradnak, és bármikor letölthetők.

Csak ennyit szabad helyet biztosítani a merevlemezen, miközben a fájlok továbbra is elérhetőek maradnak a OneDrive-ban.


A Microsoft Store alkalmazás

Most, hogy eltévesztette a nem szükséges fájlokat, szüksége lesz a OneDrive for Windows 10 alkalmazásra, hogy újra könnyedén megtekinthesse őket.

Miután letöltötte az alkalmazást az alkalmazásboltból és bejelentkezett, megjelenik az összes fájl és mappa, amelyeket a OneDrive tárol. Ha rákattint vagy megérint egy mappát, megnyílik az összes fájlja. Kattintson egy fájlra, és vagy megjeleníti annak előnézetét (ha kép), vagy letölti a fájlt, és megnyitja a megfelelő programban, például a Microsoft Word-ben vagy egy PDF-olvasóban.

A fájlok automatikus letöltésekor ideiglenes mappába kerülnek. Ha egy állandóbb helyre szeretné letölteni, jelöljön ki egy fájlt, majd kattintson a letöltés ikonra (a lefelé mutató nyíl) a jobb felső sarokban. Ha letöltés helyett a fájl részleteit szeretné megtekinteni, kattintson a jobb gombbal, és válassza a lehetőséget Részletek

Az alkalmazás bal oldalán több ikon található. A tetején egy keresési ikon található a fájlok megtalálásához, alatta a felhasználói fiók képe, majd van egy dokumentum ikon, amelyen a teljes fájlgyűjtemény látható. Ezután megvan a kamera ikon, amely az összes képet megmutatja a OneDrive-ban hasonló módon, mint amit a webhelyen lát. Választhatja albumainak megtekintését ebben a szakaszban, beleértve azokat is, amelyeket a OneDrive automatikusan létrehozott.

A bal oldalon lefelé haladva megtekintheti a legutóbbi dokumentumok részt, és megtekintheti, hogy mely fájljait osztják meg másokkal.

Ezek a fájlok megtekintésének alapjai a Windows 10 OneDrive alkalmazással. Sokkal többet tartalmaz az alkalmazás, beleértve a fogd és vidd fájlfeltöltéseket, az új mappa létrehozásának lehetőségét és az új képalbumok létrehozásának módját.

Nagyszerű alkalmazás és szilárd kiegészítője a OneDrive-nak a File Explorerben.