A Google Sky megmutatja a NASA csillagtérképét

A Google már korábban együttműködött a NASA-val, hogy ugyanazokat a Google Earth / Google Maps földrajzi megjelenítési funkciókat juttassa az égitestekhez. A Google Sky a Google Earth egyik szolgáltatása, csakúgy, mint a Google Moon és a Google Mars. 

A Google Sky segítségével megtekintheti az éjszakai égbolton található csillagok térképét. Használhatja a Google Sky alkalmazást androidos telefonjáról vagy táblagépéről is a csillagok virtuális változatának megtekintéséhez. A telefon lehetséges felhasználási lehetőségei közé tartozik az éjszakai megtekintéshez használt csillagképek keresése, az égbolt megtekintése a városban vagy más olyan körülmények között, ahol túl sok a fényszennyezés, az éjszakai égbolt virtuális változatának megtekintése, ha felhős, vagy a csillagok megtekintése nappal. A Google Sky rendelkezik a NASA-val és más nemzetközi űrképgyűjteményekkel is, amelyeket asztali számítógépéről vagy mobileszközéről ugyanúgy megtekinthet, mint a távoli helyekről készült turisztikai képeket a Google Earth vagy a Google Maps szolgáltatásban. 


A Google Sky használata asztali böngészőn

Az asztali számítógépről:

  1. Navigáljon a Google Sky szolgáltatáshoz, ha a böngészőjéből a Google Sky szolgáltatásba lép. 

  2. Használja a kurzort az egérrel történő kattintáshoz és húzáshoz, hogy új helyre költözzen. 

  3. Fedezze fel a NASA és a távcsövek képeit a ködökről és egyéb festői tulajdonságokról, kiválasztva őket a képernyő alján található kirakat filmtekercsében.

  4. Minden kép további képekből álló kirakatgyűjteményhez vezet, például a "Chandra X-Ray" kirakatgyűjteményhez. 

  5. Minden alkalommal, amikor rákattint egy képre, amelyen elérhetőbb információk találhatók, megjelenik egy infobox, amely részleteket ad a képről, ideértve a megtekintett képeket, a kép fényképjellemzőit, valamint egy linket a témával kapcsolatos további anyagokra. Például a Chandra X-Ray kollekció képei linkeket tartalmaznak az egyes ködökről szóló részletes információkra. 

(A Chandra X-Ray Obszervatórium a NASA körül keringő műholdas távcső, amelyet az univerzum "forró" területein lévő röntgensugarak észlelésére terveztek, így a Chandra által készített fotók különösen színesek és ragyogóak.) 


Az Asztalról (Google Earth)

A Sky a Google Earth alkalmazásablak tetején található bolygó gombra kattintva is aktiválódik, ha továbbra is a Google Earth asztali verzióját használja. 

Használhatja ezt a Google Mars és a Google Moon megtekintésére is. 

A Sky a Google Earth kiemelt rétegtartalmát használja, és csillagképeket és más égitesteket kereshet kulcsszavak beírásával a keresőmezőbe, ugyanúgy, ahogy címeket kereshet a Google Earth-ben.

A mobileszközről

A Google Earth Android-alkalmazásból nem juthat el a Google Sky-hoz. Valószínűleg túl sok adat van ahhoz, hogy egy alkalmazás kezelje, ezért két alkalmazásra kell szétválasztani. A Sky Map az az alkalmazás, amely jelenleg lehetővé teszi a Google Sky adatok megtekintését androidos eszközén. Ezt az alkalmazást azonban a Google már nem támogatja. Nyílt forrásból származik, és a fejlődés lelassult. 

A Sky Map alkalmazást eredetileg "húsz százalékos idő alatt" fejlesztették ki. (A Google alkalmazottai idejük húsz százalékát engedélyezhetik kisállat-projektekre vezetői jóváhagyással.) Soha nem volt kiemelt fontosságú a karbantartás. Az alkalmazást eredetileg a giroszkópok érzékelőinek bemutatására fejlesztették ki a korai Android-telefonokon.

Megtekintheti a Google Sky szolgáltatást a telefon böngészőjéből is, de ez nem használja ki a telefon giroszkópjának előnyeit, és nem reagál jól a kisebb képernyőméretre.