ASHX fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az ASHX fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy ASP.NET Web Handler fájl, amely gyakran hivatkozásokat tartalmaz az ASP.NET webkiszolgáló alkalmazásban használt más weboldalakra.

Az ASHX fájlban található függvények a C # programozási nyelven vannak megírva, és néha a hivatkozások olyan rövidek, hogy egy ASHX fájl végül csak egyetlen kódsor lehet.

A legtöbb ember csak véletlenül találkozik az ASHX fájlokkal, amikor megpróbál letölteni egy fájlt egy webhelyről, például egy PDF fájlt. Ez azért van, mert az ASHX fájl hivatkozik a PDF fájlra, hogy elküldje a böngészőbe letöltésre, de nem nevezi meg helyesen, a .ASHX fájlt csatolja a végén a .PDF helyett.


Hogyan nyitható meg egy ASHX fájl

Az ASHX fájlok az ASP.NET programozással használt fájlok, és bármely olyan programmal megnyithatók, amely kódolja az ASP.NET programot, például a Microsoft Visual Studio és a Microsoft Visual Studio közösség.

Mivel szöveges fájlok, az ASHX fájlokat olyan szövegszerkesztő programmal is megnyithatja, mint a Notepad ++. Használja ezt a legjobb ingyenes szövegszerkesztők listáját a kedvenceink megtekintéséhez.

Az ASHX fájlokat nem arra tervezték, hogy webböngésző nézze meg vagy nyissa meg őket. Ha letöltött egy ASHX fájlt, és azt várta, hogy ez információkat tartalmaz (például dokumentumot vagy más mentett adatot), akkor valószínűleg valami nem stimmel a webhelyen, és használható információk generálása helyett ezt a kiszolgálóoldali fájlt adta meg.

Egyes webböngészők segítségével technikailag megtekintheti az ASHX fájl szövegét, de ez nem jelenti azt, hogy a fájlt állítólag ilyen módon kellene megnyitni. Más szavakkal, egy valódi ASHX fájl, amely olvasható szöveget tartalmaz az ASP.NET alkalmazások számára, megtekinthető a böngészőben, de nem minden .ASHX fájl valójában ASP.NET Web Handler fájl. Ezen a ponton még többet találunk.

Az ASHX fájlok legjobb trükkje az, ha egyszerűen átnevezi azt a fájlt, amelyre számított. Úgy tűnik, hogy sokan állítólag PDF fájlok, így például, ha letöltenek egy ASHX fájlt a villamosenergia-ipari cégtől vagy banktól, egyszerűen nevezze át a következőre: statement.pdf, és nyissa meg egy PDF olvasóval. Alkalmazza ugyanazt a logikát egy zenefájlhoz (nevezze át fájl.mp3-ra), képfájlra (.png vagy .jpg) stb.

Amikor ezek a problémák bekövetkeznek, az Ön által látogatott webhelyen, amely az ASHX fájlt futtatja, valamilyen probléma merül fel, és ez az utolsó lépés, amikor az ASP.NET HTTP kezelő, amely az ASHX fájlt a szerveren dolgozza fel, nem nevezi el másnak .tök mindegy. Tehát a fájl átnevezése csak maga az utolsó lépés.

Ha ez gyakran történik, amikor kifejezetten PDF fájlokat tölt le, akkor probléma lehet a böngészője által használt PDF beépülő modullal. Ezt a hibát úgy kell kijavítania, hogy a böngészőt átállítja az Adobe PDF plug-in használatára.

Nem nevezhet át egyetlen fájlt sem, hogy más kiterjesztésű legyen, és elvárhatja, hogy megfelelően működjön, mert a fájlkiterjesztés megváltoztatása valójában nem változtatja meg a fájl formátumát. Például nem nevezhet át egy .PDF fájlt .DOCX fájlra, és feltételezheti, hogy a szövegszerkesztőben rendben megnyílik. A valódi fájlkonverziókhoz átalakító eszközre van szükség.


ASHX fájl konvertálása

Az ASHX fájlokat nem kell más formátumra konvertálni, kivéve, ha ez a Microsoft Visual Studio "Mentés másként" párbeszédpanelében vagy a fent említett programok egyikében felsorolt ​​fájlformátumok egyike.

Az ott felsorolt ​​formátumok más szöveges formátumok is, mivel ez egy igazi ASHX fájl - egy szöveges fájl.

Valójában, ha az ASHX fájlt valaha megváltoztatják egy másik fájlkiterjesztés használatára, akkor valószínűleg azonnal leáll az ASP.NET webkiszolgálón, mivel más, hivatkozó fájlok nem tudják, hol van a fájl.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha nem tudja megnyitni az ASHX fájlt, ellenőrizze még egyszer, hogy valóban ASHX fájlt használ-e. Egyes fájlok olyan fájlkiterjesztéseket használnak, amelyek .ASHX-nek tűnnek, amikor valójában csak hasonlóan írják őket.

Például egy ASHX fájl nem azonos az ASH fájllal, amely lehet egy Nintendo Wii System Menu fájl, Audiosurf Audio Metadata fájl vagy KoLmafia ASH Script fájl. Mindkét esetben más programra van szükség az ASH fájl megnyitásához.

Ugyanez igaz akkor is, ha ASX, ASCX, ASHBAK vagy AHX fájlja van. Ezek vagy Microsoft ASF Redirector fájlok, vagy Alpha Five Library Temporary Index fájlok; ASP.NET Web User Control fájlok; Ashampoo Backup Archive fájlok; vagy WinAHX Tracker modul fájlok vagy AutoHotkey Script fájlok.

Az ötlet ezekben az esetekben egyszerű: kutassa meg a fájlkiterjesztést, hogy melyik program képes megnyitni, vagy mely szolgáltatás / alkalmazás képes új formátumra konvertálni.