Az iPhone Music App használata

A Zene alkalmazás a beépített iOS alkalmazás, amely otthont ad zenéinek iPhone, iPod touch vagy iPad készülékein. Bár rengeteg olyan alkalmazás kínál zenét, amelyre sok embernek csak a Zene alkalmazásra van szüksége.

A cikkben szereplő információk az iOS 10-től az iOS 12-ig rendelkező iPhone készülékekre vonatkoznak.


Keressen meg egy zeneszámot vagy albumot az iOS Music App alkalmazásban

A Zene alkalmazásban való navigálás kissé zavaró lehet, de miután elsajátította, akkor könnyű böngészni a zenei könyvtárban, amíg meg nem találja a hallgatni kívánt dalt, albumot vagy lejátszási listát, és megérinti a lejátszáshoz.

  1. Az iPhone kezdőképernyőjén érintse meg a ikont zene app.

  2. Ha az alkalmazás nem nyílik meg a Könyvtár képernyőn, koppintson a ikonra könyvtár a képernyő alján.

  3. Válasszon egy kategóriát a listából - Listák, Előadókvagy Albumok, többek között - a zenei könyvtár zenei lehetőségeinek megtekintéséhez ebben a kategóriában.

  4. Például érintse meg a elemet Előadók a zenei előadók listájának megnyitásához. Koppintson az előadó nevére az iPhone-on vagy az iCloudban található dalok vagy albumok megtekintéséhez. Koppintson az előadó albumára vagy dalára.

  5. Ugyanígy nyissa meg bármelyik kategóriát a Könyvtár képernyőn.

A Könyvtár képernyő a Zene alkalmazás kezdőképernyője. Bármikor visszatérhet hozzá, koppintson a ikonra könyvtár.


Play a Selection

Zene lejátszása a Zene alkalmazásból:

  1. Keresse meg a lejátszani kívánt dalt, és koppintson a dal nevére. A képernyő alján található sáv a lejátszás / szünet és a következő vezérlővel változik a dal nevére.

  2. Koppintson a dal nevére a képernyő alján, hogy a dalról szóló információs képernyőt, a hagyományos Lejátszás / Szünet, Előre és Vissza vezérlőkkel, valamint egy hangerő-csúszkával nyisson meg.

  3. Koppintson a három pontra Több ikon a képernyő alján egy felugró ablakhoz, opciókkal.

  4. Opcionálisan választhat eltávolít, Hozzáadás a lejátszási listáhozvagy Dal megosztása.

  5. Érintse Szerelem or Ellenszenv jelezni, hogy tetszik-e a dal.


Hogyan működnek a vezérlők

A dal lejátszása közben elérhető kezelőszervek a legtöbb ember számára ismerősek, és könnyen felvehetők, még akkor is, ha nem ismerik őket.

Dörzsöljön előre vagy vissza a folyamatjelző sávon

Az album vagy a dalborító alatt található előrehaladási sáv megmutatja, hogy a dal mennyi ideig játszik és mennyi idő van hátra. Gyorsan előre vagy hátra mozoghat a dalban, ezt a technikát súrolásnak nevezzük. Ha egy dalban szeretne mozogni, érintse meg és tartsa lenyomva a kört a folyamatjelző sávon, és húzza azt abba az irányba, ahová a számban mozogni szeretne.

Lejátszás / szünet és előre és vissza

Használja a Lejátszás / Szünet gombot - az Előre és Vissza gomb közötti nagyot - az aktuális dal megkezdéséhez vagy leállításához. Az Előre és Vissza gomb a következő vagy az előző dalra lép.

Növelje vagy csökkentse a hangerőt

A képernyő alján található sáv vezérli a dal hangerejét. A hangerő növeléséhez vagy csökkentéséhez húzza a csúszkát, vagy használja az iPhone oldalába épített hangerő gombokat.

Keverés

A Véletlenszerű lejátszás gomb az album vagy a lejátszási lista információs képernyőn véletlenszerű sorrendben játssza le a dalokat. Koppintson rá, hogy összekeverje az éppen hallgatott album vagy lejátszási lista dalait.


Úgy érzi magát, mint egy rádió?

Ha valami kicsit másra vágyik, nézze meg az iPhone készülékén található rádióállomásokat. Koppintson a rádió a Könyvtár képernyő alján, és válasszon a megnyíló képernyőn található rádióállomások közül.

Az Apple Music-előfizetésekről

Az Apple egy prémium streaming zeneszolgáltatást kínál, amely kibővíti a Zene alkalmazás lehetőségeit 50 millió dal, valamint a teljes zenei könyvtár erejéig. Az ingyenes próbaidőszak után diák-, egyéni és családi tervek állnak rendelkezésre.

Ha feliratkozik az Apple Music alkalmazásra, a Music App képernyő alján pár új ikon jelenik meg:

  • A For You képernyőn olyan zene található, amelyet az Apple kiválaszt az Ön preferenciái alapján, amelyet Ön választott, amikor regisztrált az Apple Music programra.
  • A Tallózás kurátora a Top 100 listában, a Hot Tracks, az Új Zene és más kategóriákban található.

Bár a zene streamingjéhez Wi-Fi vagy mobil internetkapcsolat szükséges, lehetősége van annyi dalt letölteni az Apple Music-ból az iPhone készülékére, hogy hallgathasson, amikor a kapcsolat nem áll rendelkezésre.


A Zene alkalmazás beállításai

Nyisd ki beállítások az iPhone-on, és válassza a lehetőséget zene hozzáférés az EQ vezérlőkhöz, a hangerő korlátozásához, a hallgatási előzményekhez, a tárhely optimalizálásához és az automatikus letöltésekhez. Ezenkívül a Zenebeállítások képernyőn választhatja ki, hogy mobil adatot használ-e zenéhez, vagy az Apple Music-ot szeretné megjeleníteni a Zene alkalmazásban.