INDD fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az INDD fájlkiterjesztésű fájl egy InDesign Document fájl, amelyet a leggyakrabban az Adobe InDesign hoz létre és használ. A fájl az oldal tartalmát, formázási információkat, fájlokat és egyebeket tárol.

Az InDesign ezeket a fájlokat újságok, könyvek, prospektusok és más szakmai elrendezések készítéséhez használja.

Néhány InDesign Document fájl csak három betűt használhat a fájlkiterjesztésben, mint .IND, de ezek továbbra is ugyanabban a formátumban vannak.

INDD fájlok.

Az IDLK fájlok InDesign Lock fájlok, amelyek automatikusan jönnek létre, amikor az INDD fájlokat használják az InDesign alkalmazásban. Ezek hasonlóak az INDD fájlokhoz, de InDesign Template fájlokként szolgálnak, amelyeket akkor használnak, ha több hasonlóan formázott oldalt szeretne létrehozni.


Az INDD fájl megnyitása

Az Adobe InDesign az elsődleges szoftver, amely az INDD fájlokkal használható. Megtekinthet azonban egyet az Adobe InCopy és a QuarkXPress programmal (az ID2Q beépülő modullal).

A WeAllEdit egy másik néző, amelyre regisztrálhat, hogy megtekinthesse és módosítsa az INDD fájlt a weboldalukon keresztül. Ez azonban nem ingyenes.

Az InDesign nem csak az INDD és INDT, hanem az InDesign Book (INDB), a QuarkXPress (QXD és QXT), az InDesign CS3 Interchange (INX) és más InDesign fájlformátumokat is támogatja, mint az INDP, INDL és IDAP. Ezzel a programmal JOBOPTIONS fájlt is használhat.


INDD fájl konvertálása

Az INDD néző vagy szerkesztő felülről történő használatával átalakíthatja az INDD fájlt más formátumra, de amint az alább látható lesz, egyes konverziók valamivel több munkát igényelnek.

Az INDD fájlok konvertálásához leggyakoribb fájltípus a PDF. Az InDesign és a WeAllEdit is képes erre.

Az InDesign-en belül is a filé > Export menü, az INDD fájl JPG, EPS, EPUB, SWF, FLA, HTML, XML és IDML fájlokba történő exportálásának lehetősége. A "Mentés típusként" beállítás megváltoztatásával kiválaszthatja, hogy mely formátumra konvertálja az INDD fájlt.

Ha az INDD-t JPG-re konvertálja, akkor láthatja, hogy van néhány egyéni lehetőség, amelyek közül választhat, például csak egy kijelölt elem vagy az egész dokumentum exportálása. A képminőséget és a felbontást is megváltoztathatja. Az opciók megértéséhez olvassa el az Adobe Exportálás JPEG formátumba útmutatóját.

Az INDD fájlt konvertálhatja Microsoft Word formátumra is, például DOC vagy DOCX, de a formázási különbségek valószínűleg kissé elkeserítik az eredményt. Ha azonban ezt meg akarja tenni, akkor először az INDD fájlt kell exportálnia PDF-be (az InDesign használatával), majd az átalakítás befejezéséhez dugja be ezt a PDF-fájlt egy PDF-be konvertálóba.

Az InDesign nem rendelkezik külön INDD-PPTX exportálási lehetőséggel a dokumentum PowerPoint-tal történő használatához. Azonban a fentiekben leírtakhoz hasonlóan, hogyan kell használni a fájlt a Word alkalmazással, először exportálja azt PDF-be. Ezután nyissa meg a PDF fájlt az Adobe Acrobat alkalmazással, és használja az Acrobat programot filé > Mentés másként > Microsoft PowerPoint bemutató menü PPTX fájlként történő mentéséhez.

Ha a PPTX fájlnak más MS PowerPoint formátumban kell lennie, mint például a PPT, akkor a fájl konvertálásához használhatja magát a PowerPointot vagy egy ingyenes dokumentum-átalakítót.

Az iXentric SaveBack az INDD-t átalakítja IDML-be, ha a fájlt az InDesign CS4 és újabb verzióiban kell használni. Az IDML fájlok ZIP-tömörített Adobe InDesign Markup Language fájlok, amelyek XML fájlokat használnak az InDesign dokumentum képviseletére.

Ha Mac rendszert futtat, a fájl PSD formátumba konvertálható az Adobe Photoshop használatához. Ezt azonban nem tudja megtenni az InDesign alkalmazással vagy a fent említett bármely más programmal. Lásd: Az InDesign fájlok mentése rétegzett Photoshop fájlokként című cikkben további információkat találhat egy Mac szkriptről, amely ezt megvalósíthatja.

Lehetséges, hogy megjavíthat egy sérült INDD fájlt a Stellar Phoenix InDesign Repair alkalmazással. Segítenie kell bármilyen réteg, szöveg, objektum, könyvjelző, hiperhivatkozás és hasonlók helyreállításában.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fent említett programok egyike sem engedi megnyitni a birtokában lévő fájlt, akkor lehetséges, hogy más formátumban van, és csak egy INDD fájlnak tűnik.

Például a PDD és az IDX ugyanazokat a fájlkiterjesztési betűket osztja meg, de teljesen más fájlformátumban vannak. Az, hogy hasonlónak tűnnek az INDD-hez, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ugyanazokkal a programokkal lehet őket megnyitni.

Számos más példát lehetne felhozni, de az ötlet ugyanaz: győződjön meg arról, hogy a fájlkiterjesztés valóban "INDD" -ként olvasható, és nem csak valami hasonlónak tűnő vagy ugyanazokat a fájlkiterjesztést használó betűket oszt meg.

Ha nincs INDD fájlja, keresse meg a fájl valódi kiterjesztését, hogy többet tudjon meg a formátumáról és a megnyitni képes program (ok) ról.