CMBL fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A CMBL fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Logger Pro Data fájl, amely videókat, táblázatokat és egyéb elemzési információkat tartalmazhat.

A CMBL fájlokat a hallgatók általában a természettudományi és matematikai kísérletek során gyűjtött adatok tárolására használják.


Hogyan nyitható meg egy CMBL fájl

A CMBL fájlok XML alapúak, ami azt jelenti, hogy bármilyen ingyenes szövegszerkesztő felhasználható a megtekintésükhöz, például a Windows Jegyzettömb vagy a Legjobb ingyenes szövegszerkesztők listánk programja.

Néhány webböngésző megpróbálhatja megnyitni a CMBL fájlokat szöveges fájlként, és megjeleníteni a böngészőben. Ha egy szövegszerkesztő vagy webböngésző furcsa vagy olvashatatlan formátumban jeleníti meg a CMBL fájlt, akkor helyette a Logger Pro használható (ingyenes demo áll rendelkezésre).

Az iOS, Android, Windows és macOS ingyenes Vernier Graphical Analysis alkalmazás képes megnyitni a CMBL fájlokat is, de előfordulhat, hogy nem tudja elolvasni a fájlban található összes információt.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni a CMBL fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni a CMBL fájlokat, megváltoztathatja a CMBL fájlokat megnyitó alapértelmezett programot.


Hogyan lehet átalakítani a CMBL fájlt

Ha a CMBL fájl a Logger Pro-on kívül is olvasható, megnyithatja azt egy szövegszerkesztőben vagy akár a Microsoft Excel programban, majd új formátumba mentheti.

Az Excel segítségével CMBL fájlból grafikonba is ábrázolhatók információk a Logger Pro használata nélkül. Ez a CMBL konvertálása Excel fájlba YouTube-videó hasznos, ha ezt meg akarja tenni.

Ellenkező esetben javasoljuk a Logger Pro próbaverziójának telepítését, hogy ott megnyissa a CMBL fájlt, hogy elmentse / exportálja egy másik fájltípusba, esetleg egy Logger Lite Document fájlba (.GMBL).

Ha a Logger Pro nem engedi, hogy a CMBL-t GMBL-be exportálja, akkor importálhatja a fájlt az ingyenes Logger Lite programba, majd elmentheti GMBL-fájlként.

A Logger Pro próbaverzióval valószínűleg "kinyomtathatja" a CMBL fájlt PDF-fájlba, ha telepített PDF-nyomtatót.

Használja az online cmbl2csv átalakító eszközt, ha a CMBL fájlt CSV formátumba kívánja konvertálni.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájlja a fenti javaslatok kipróbálása után sem nyílik meg, ellenőrizze még egyszer a fájlkiterjesztést. Bizonyosodjon meg arról, hogy a fájl valóban a .CMBL fájlkiterjesztéssel végződik, mert egyes fájlok hasonló kiterjesztést használnak, annak ellenére, hogy teljesen más formátumban vannak.

Például egy CML fájl úgy nézhet ki, mint egy CMBL fájl, de valójában Chemical Markup Language, CrytoMailer Encrypted vagy Crazy Machine Lab fájl. Ezen formátumok egyike sem azonos a Logger Pro Data fájlokkal, ami azt jelenti, hogy nem lehet ugyanúgy megnyitni, mint a CMBL fájlokat.

A CBL egy másik példa, ahol a fájlkiterjesztést használják a COBOL Source Code fájlokhoz. Nem kapcsolódnak a CMBL fájlokhoz, ezért egy másik programmal vannak megnyitva.