ESD fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az ESD fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl a Microsoft Electronic Software Download alkalmazásával letöltött fájl, így magát a fájlt Windows Electronic Software Download fájlnak hívják. Titkosított Windows Imaging Format (.WIM) fájlt tárol.

Ezt a fájlt a Windows operációs rendszer frissítésekor láthatja. Ez gyakran előfordul, amikor letöltenek egy fájlt a Microsoft webhelyéről olyasmi telepítéséhez, mint a Windows 10.

Lehetséges, hogy más ESD fájlok teljesen függetlenek, és egy ExpertScan Survey Document fájlt jelentenek. Ezt a fajtát az Expert Scan szoftverrel együtt használják felmérések, űrlapok és / vagy jelentések tárolására.

ESD fájlok.


Hogyan nyitható meg egy ESD fájl

A Microsoft-tól származó és a szoftverfrissítések telepítésekor használt ESD-fájlokat nem szabad manuálisan megnyitni (hacsak nem az alábbiakban leírtak szerint konvertálja őket). Ehelyett a Windows belsőleg használja őket a frissítési folyamat során.

Gyakran tárolják őket WIM (Windows Imaging Format) fájlokkal együtt a felhasználó AppData Local Microsoft mappájában, a WebSetup Download almappában.

Az ExpertScan Survey dokumentumfájlok az AutoData által létrehozott Expert Scan programmal nyithatók meg.

Más szoftverek is használhatnak ESD fájlokat, de sem szoftverfrissítéshez, sem dokumentumfájlokhoz. Ha a fenti ötletek egyike sem nyitja meg, akkor valószínűleg egyik formátumban sem. Ezen a ponton valószínűleg okos megpróbálni megnyitni egy szövegszerkesztőt - lehet, hogy csak egy normál szöveges dokumentumról van szó, de ha nem, akkor ez mégis olvasható információkat nyújthat, amelyek segítenek azonosítani a formátumot.


ESD fájl konvertálása

A Wim Converter egy ingyenes eszköz, amely a Microsoft ESD fájlokat WIM vagy SWM formátumra (osztott WIM fájlokká) konvertálja. Az ingyenes NTLite program menthet egyet a WIM-be is.

Az ESD Decrypter segítségével az ESD ISO-ba konvertálható. Mivel ezt a programot egy ZIP-archívumból töltik le, a megnyitásához szükség lehet egy ingyenes fájlcsomagolóra, például a 7-Zip-re.

Az ESD Decrypter egy parancssori program, így biztosan nem olyan egyszerű használni, mint egy felhasználói felülettel rendelkező programot. Van egy nagyon hasznos ReadMe.txt fájl, amely a letöltéshez tartozik, amely segít megérteni a fájl konvertálását.

Ha végül ESD fájlba történő indítás után jár, kövesse a fenti utasításokat a fájl ISO-ba való konvertálásához, majd olvassa el az ISO fájl USB-meghajtóra írása vagy az ISO fájl DVD-re írása című cikket. . Meg kell változtatnia a rendszerindítási sorrendet a BIOS-ban is, hogy a számítógép a lemezre vagy a flash meghajtóra induljon.

Az ExpertScan Survey Document fájlok exportálhatók PDF-be a fent említett Expert Scan szoftver segítségével.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fent említett programok egyike sem segíti a fájl megnyitását, akkor jó esély van arra, hogy valójában nem ESD fájllal foglalkozik, ami akkor fordulhat elő, ha rosszul olvasta a fájlkiterjesztést.

Például úgy tűnik, hogy az EDS fájlok valamilyen módon kapcsolódnak egymáshoz, de mivel a fájlkiterjesztések valójában különböznek egymástól, ez jól jelzi, hogy a formátumok is különböznek, vagyis a működésükhöz más programokra van szükség.

Ha úgy találja, hogy a fájl utótagja nem olvassa el az ".ESD" szót, keresse meg a fájlkiterjesztést, hogy többet tudjon meg a megnyitásáért vagy konvertálásáért felelős programokról.