DIRECTORY fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A DIRECTORY fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy KDE mappa paraméterek fájl, vagy néha KDI mappa nézet tulajdonságai fájlnak hívják.

A Linux-alapú operációs rendszerek minden mappájához, amely .DIRECTORY fájlokat használ, saját .DIRECTORY fájlja lesz, amely megadja az adott mappa beállításait, beleértve a nevet, az ikont és egyéb részleteket.

Egy mappát (például a zenegyűjteményt, képeket stb. Tároló könyvtárat) "könyvtárnak" is nevezzük, de ez nem azonos a KÖNYVTÁR fájlformátumával.


A DIRECTORY fájl megnyitása

A .DIRECTORY fájlt használó operációs rendszer a jelenlegi állapotában fogja használni - a megnyitásához nem kell harmadik féltől származó programokat telepítenie. Linux alatt ezt a fájltípust KDE-nek hívják, ami a K Desktop Environment rövidítést jelenti.

 Patrick George / Getty Images

Ugyanakkor képesnek kell lennie egy ingyenes szövegszerkesztővel, mint például a Notepadqq, egy .DIRECTORY fájl megnyitásához annak tartalmának megjelenítéséhez (és esetleg szerkesztéséhez).

Mappát akar megnyitni egy terminálban vagy a Parancssorban, és nem egy .DIRECTORY fájlt? A terminálban használja a nyitva parancsot a Stackoverflow példában látható módon. Lásd az iSunshare oktatóanyagát, ha segítségre van szüksége a kezdet parancsot a könyvtár megnyitásához a Parancssorban.


DIRECTORY fájl konvertálása

Nem lehet oka a .DIRECTORY fájl más formátumra konvertálásának, mert az csak használhatatlanná teszi a fájlt.

Ha fájlokkal teli könyvtárat (mappát) szeretne átalakítani, és nem .DIRECTORY fájlt, akkor számos ingyenes fájlkonvertáló létezik. Használhatja őket képek, audio fájlok, videók és egyebek konvertálására.

Valami kicsit más, amire talán szüksége lehet, az, ha a könyvtárlistát szövegfájlokká konvertálja, hogy listája legyen az adott mappában található összes fájlról. Ezt a Windows parancsban a dir paranccsal lehet megtenni.

Sok program képes a fájlok könyvtárát ISO formátumra konvertálni: a WinCDEmu, a MagicISO és az IsoCreator csak néhány példa. Hasonlóak a fájltömörítő segédprogramok, például a 7-Zip és a PeaZip, amelyek képesek könyvtárakat / mappákat ZIP, RAR, 7Z és más archív formátumokká konvertálni.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl nem nyílik meg a fenti javaslatokkal, ellenőrizze még egyszer a fájlkiterjesztést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy valóban ".DIRECTORY", és nem valami hasonló, mint a .DIR. A .DIR utótaggal rendelkező fájlok az Adobe Director Movie fájlok, amelyek a már megszűnt Adobe Director szoftverrel nyílnak meg, és egyáltalán nem kapcsolódnak a DIRECTORY fájlokhoz.

Egy másik példa a Rich Text Format Directory fájlformátum, amely az RTFD fájlkiterjesztést használja. Ezek a MacOS-on használt szöveges fájlok, amelyek képeket, betűtípusokat és más fájlokat, például PDF-eket tartalmazhatnak, de ezek sem kapcsolódnak a DIRECTORY fájlokhoz, és ehelyett az Apple TextEdit programjával, a Bean-nal vagy a TheLibrarian alkalmazással nyithatók meg.