EPRT fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az EPRT kiterjesztésű fájl egy eDrawings fájl. A CAD programból létrehozott 2D vagy 3D rajz ábrázolását tartalmazza.

Az EPRT fájlokat általában úgy hozzák létre, hogy egy 3D-s rajzot egyszerűen áttölthessen online és ingyen megtekinthesse akár egy tapasztalatlan felhasználó is. A formátum nemcsak könnyű, hanem csak olvasható is, ami azt jelenti, hogy az eredeti modellen nem lehet változtatni.

Az EDRW és az EASM két másik hasonló eDrawings fájlformátum.


Hogyan nyitható meg egy EPRT fájl

Az EPRT fájlokat az ingyenes eDrawings Viewer szoftverrel lehet megnyitni.

Az eDrawings Viewer program lehetővé teszi az alkatrész 3D-s mozgatását, nagyítást, nyomtatást, animáció futtatását, amely megjeleníti a rajz minden oldalát, jelszóval védi az EPRT fájlt, és a rajzot olyan szavakkal bélyegzi meg, mint a végső, csak belső használatra , jóváhagyott, érvénytelen, előzetes stb.

A Dassault Systemes SOLIDWORKS megnyitja az EPRT fájlokat is.

Az EPRT fájlok nagy része egyszerű szövegben létezik, ami azt jelenti, hogy egy ingyenes szövegszerkesztővel megnyithatja azt szöveges dokumentumként. Ez azonban egyértelműen nem az az útvonal, amelyet meg akar haladni, ha érdekli a 3D-s modell megtekintése. Ehhez ragaszkodjon az egyik fent említett programhoz.

Nem ismerünk más formátumot, amely a .EPRT fájlkiterjesztést használja, de ha a fájl nem nyílik meg ezen programok segítségével, vagy tudja, hogy ez nem rajzfájl, akkor próbálja meg megnyitni egy szövegszerkesztővel. A fájl legelején vagy végén általában van olyan szöveg, amely segíthet azonosítani, hogy milyen formátumban van.

Ha úgy találja, hogy a számítógépén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni az EPRT fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programmal szeretné megnyitni ezeket a fájlokat, megváltoztathatja a fájl társításokat a Windows rendszerben.


Hogyan lehet konvertálni az EPRT fájlt

A legnépszerűbb fájlformátumokat, például a PDF-et és az MP4-et más fájlformátumokká lehet átalakítani egy ingyenes fájlkonvertáló eszközzel. De az EPRT fájloknál olyan programot kell használnia, mint az alábbiakban említett.

Ha megnyit egy EPRT fájlt az eDrawings Viewer alkalmazásban, használhatja a filé > Mentés másként menü az EPRT fájl HTM, BMP, TIF, JPG, PNG és GIF formátumba konvertálásához.

Lehetőség van arra is, hogy az EPRT-t EXE-be (vagy ZIP-be, egy automatikusan mentett EXE-be) konvertálja, hogy elküldhesse az EPRT fájlt másoknak, akiknek nincs vagy nem akar telepíteni EPRT-nézőt. Az általuk kapott EXE fájl minden CAD szoftver telepítése nélkül megnyitja a rajzot.

A fentiekhez kapcsolt SOLIDWORKS program felhasználható az EPRT fájl exportálására más, CAD-hoz kapcsolódó fájlformátumokra, például FBX, OBJ, DWG és néhány más hasonló fájlra.

Tudomásunk szerint a standard EPRT fájlt nem lehet STL-vé konvertálni, kivéve, ha ezt a lehetőséget kifejezetten engedélyezték a fájl létrehozása során. Ha az EPRT fájl STL formátumban van, akkor a SOLIDWORKS-on keresztül SLDPRT-vé konvertálható.