XLB fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az XLB fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg egy Excel Eszköztár fájl. Információkat tárolnak az eszköztárak aktuális beállításáról, például azok lehetőségeiről és helyéről, és hasznosak, ha más konfigurációra akarja másolni a konfigurációt.

Ha nincs társítva az Excel programmal, akkor az XLB fájl lehet egy OpenOffice.org Module Information fájl, amelyet az OpenOffice Basic szoftver használ a makró vagy az összetevő könyvtár részleteinek tárolására. Az ilyen típusú XLB fájlok XML formázást használnak, és valószínűleg script.xlb vagy dialog.xlb.

A script.xlb fájl tartalmazza a modulok nevét a könyvtárban, míg a dialog.xlb fájl a párbeszédpanelek nevének tárolására szolgál.


Hogyan nyitható meg az XLB fájlok

Egy XLB fájl megnyitható a Microsoft Excel alkalmazással, de fontos tisztában lenni azzal, hogy csak testreszabási információkat tárol, nem pedig tényleges táblázatadatokat. Ez azt jelenti, hogy nem csak duplán kattinthat a fájlra, és elvárhatja, hogy bármilyen olvasható információval megnyíljon.

Ehelyett az XLB fájlt a megfelelő mappába kell helyezni, hogy az Excel megnyitásakor láthassa. Ezt úgy kell megtennie, hogy az XLB fájlt ebbe a mappába helyezi:

% appdata% Microsoft Excel

Ha biztos abban, hogy a fájljában valóban vannak táblázatos információk, például szöveg, képletek, diagramok stb., Akkor lehet, hogy rosszul olvassa a fájlkiterjesztést. Ugrás az alábbi utolsó szakaszra, ha további információt szeretne erről.

Az OpenOffice olyan XLB fájlokat nyithat meg, amelyek OpenOffice.org Module Information fájlok. Mivel XML-alapú szöveges fájlok, a fájl tartalmát szövegszerkesztővel is elolvashatja. 

Az OpenOffice általában tárolja őket a telepítési mappában:

OpenOffice (verzió) presets

...és:

OpenOffice (verzió) share

Van azonban két XLC fájl, amely a könyvtárak és a párbeszédpanelek helyét tárolja, és ezeket script.xlc és dialog.xlc néven hívják. Az itt található alapmappában találhatók, a Windows rendszerben:

% appdata% OpenOffice (verzió) user

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni az XLB fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programot szeretne megnyitni az XLB fájlok között, megváltoztathatja az alapértelmezett programot a Windows egyes fájlkiterjesztéseihez.


XLB fájl konvertálása

Csábító lehet az XLB átalakítása XLS-be, hogy a fájlt egy szokásos táblázatdokumentumként nyithassa meg, de ez egyszerűen nem lehetséges. Az XLB fájl nem szöveges formátumú, mint az XLS fájlok, ezért nem konvertálhatja az XLB fájlt más használható formátumra, például XLS, XLSX stb.

Ez igaz, függetlenül attól, hogy XLB fájlja Excel vagy OpenOffice programmal működik-e; egyik fájlformátum sem azonos a munkafüzet / táblázat fájlformátummal.


További információ az XLB fájlokról

Az Apache OpenOffice webhelyen többet megtudhat arról, hogy az OpenOffice Base hogyan használ XLB fájlokat.

Ha az XLO fájlokkal kapcsolatos hibákat kap az OpenOffice-ban (pl. Script.xlb vagy dialog.xlb), távolítsa el a hibát kérő kiterjesztést ( Eszközök > Extension Manager), majd telepítse újra. Vagy megpróbálhatja visszaállítani az OpenOffice felhasználói profilját.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fenti programok egyikét sem tudja megnyitni a fájlban, jó eséllyel nem igazán foglalkozik egy XLB fájllal. Bizonyos fájlok fájlkiterjesztése rettentően hasonlít az "XLB" feliratra, amikor valóban nem. Ez azt gondolhatja, hogy a fenti programokkal megnyílik.

Például két olyan fájlformátum, amely úgy néz ki, mint az XLB, az XLS és az XLSX fájlkiterjesztést használja. Kicsit hasonlítanak az XLB-re, mivel kettő ugyanazt a betűt osztja, de az utóbbiak tényleges táblázatfájlok, amelyekben olvasható szöveg, képletek, képek stb. kattintson duplán, vagy a menü segítségével olvassa el / szerkesztheti őket).

Az XNB és az XWB két másik példa a fájlformátumokra, amelyek megzavarhatják, ha azt gondolják, hogy XLB fájlja van. Egy másik az XLC, amely általában egy Excel Chart fájl, amelyet az MS Excel 2007 előtti verziói használnak (azonban, mint fent említettük, társulhat az OpenOffice-hoz is, még mindig nem nyitható meg, mint egy XLB fájl).

Nem számít, melyik fájllal van dolga, keresse meg annak valódi fájlkiterjesztését, hogy többet tudjon meg arról, hogyan nyithatja meg vagy konvertálhatja.