Hogyan lehet kijavítani az egeret, amely nem működik?

Hacsak az egér nem szenved hardverhibát - azzal, hogy elrontja a kávét, vagy ha egy unatkozó macska lepattintja az íróasztala oldaláról - jó az esély arra, hogy az adott eszközön észlelt teljesítményhibákat könnyen kijavíthatja az operációs rendszer alapbeállítási segédprogramja.

A grafikus felhasználói felületeket az egér bevitelére optimalizálták, és funkcionális egér nélkül nehéz használni. Tekintse át a Windows, macOS és Linux általános billentyűparancsait, hogy segítsen a hibaelhárításban egér vagy érintőképernyő hiányában.

John Caezar Panelo / Getty Images


Az egér nem működik

Az egérhibák öt forrásból származnak:

  • Javíthatatlan hardverkár.
  • Áramkimaradás vagy csatlakozás.
  • Interferencia az egér és a munkafelület között.
  • Elavult szoftver.
  • Az operációs rendszer hibái vagy hibás konfigurációi.

Nem működő számítógép vagy laptop egér javítása

Mivel számos tényező lehet az oka annak, hogy az egér nem működik megfelelően, a probléma elhárítása a legjobb módja annak, hogy újra működjön. Próbálja meg ezeket a lépéseket a leggyakoribb és a legegyszerűbb és a legintenzívebb sorrendben.

  1. Ellenőrizze az egeret, hogy nem sérült-e meg hardver. A repedezett ház, a hiányzó labda, az ujjakapcsolók ragadós vagy csendes kattanása, vagy az optikai érzékelő izzásának hiánya arra utal, hogy az eszköz sérült. Tekintettel arra, hogy a legtöbb egér mennyire olcsó, a hardveres sérülések általában arra utalnak, hogy a javítás helyett a cseré az optimális megoldás.

  2. Tisztítsa meg az egeret. Ha a mutató rángatózó mozdulatokkal mozog, vagy a szokásosnál kevésbé reagál, akkor tisztítsa meg az egeret, hogy lássa, javítja-e a teljesítményt. Vezeték nélküli vagy vezetékes egér görgős gombbal könnyen tisztítható.

    Amíg tisztítja az egeret, győződjön meg arról, hogy semmi sem takarja el az egér alján található lézert. Minden, ami akadályozza a lézert (például papír, szalag stb.), Megzavarja az egér / kurzor mozgását.

  3. Cserélje ki az elemeket. Cserélje ki az elemeket egy új készletre, különösen, ha még mindig a készülékhez kapott elemeket használja. Fontolja meg az újratölthető elemek használatát. Hasonlóképpen ellenőrizze, hogy az elemek megfelelően vannak-e behelyezve. Néha bonyolult lehet a panel ajtajának bezárása, mielőtt az akkumulátor kipattanna.

    Hasonlóképpen csatlakoztassa az egeret a töltőjébe 30 percre, hogy elegendő gyümölcslét kapjon a csatlakozáshoz. Az USB töltőporttal és nem újratölthető akkumulátorral rendelkező egerek néha figyelmeztetés nélkül meghibásodnak, ha a töltési szint túlságosan csökken.

  4. Próbáljon meg egy másik USB-portot használni. Lehet, hogy probléma van az Ön által használt eszközzel, ezért húzza ki az egeret vagy a vevőt, és próbáljon meg alternatív USB-portot használni. A legtöbb asztali számítógép portot kínál a számítógép elején és hátulján, ezért próbálkozzon az összes porttal, mielőtt egy másik lépésre lépne. Előfordulhat az is, hogy a dugó részben ki van húzva.

  5. Csatlakoztassa az egeret közvetlenül az USB porthoz. Ha többkártyás olvasót vagy külső USB elosztót használ, az egér vagy az USB port helyett probléma lehet az adott eszközzel. Csatlakoztassa az egeret közvetlenül a számítógéphez, és ellenőrizze, hogy a probléma megszűnik-e.

  6. Használja az egeret megfelelő felületen. Néhány egeret (szinte) bármilyen felületen fel lehet használni. Sokan nem tehetik. Tanulmányozza készüléke korlátait - ehhez szükség lehet egérpadra, különösen, ha régebbi egeret használ. Egyes optikai egerek például nem képesek követni a mozgást fényes felületeken vagy nagyon sötét vagy nagyon világos színű felületeken.

  7. Frissítse az illesztőprogramot. Keresse meg a gyártó webhelyét az elérhető illesztőprogram-frissítésekről, vagy használja az illesztőprogram-frissítő eszközöket. Ha az egér nem tesz olyat, amit a gyártó ígért (pl. Oldalirányú görgetés), akkor ellenőrizze a gyártó weboldalán, hogy szükséges-e illesztőprogram. Ezek a fájlok általában ingyenesek.

  8. Engedje fel és párosítsa újra a Bluetooth egeret. Nem ritka, hogy a Bluetooth-eszközök vagy elveszítik a párosítás állapotát, vagy a számítógép elfelejti őket, ha más Bluetooth egeret párosítanak vele.

  9. Tiltsa le az integrált trackpadot. Ha laptopja támogatja a belső trackpadot, tiltsa le azt az operációs rendszer beállító segédprogramján keresztül. A belső trackpad ütközhet vagy felülírhatja a külső egeret.

Az egér kerék nem gördül? Itt van a javítás módja