Hogyan válaszoljak a Craigslist e-mailekre

Amikor a Craigslist segítségével elad vagy vásárol valamit, akkor e-mailt küld a tranzakcióban részt vevő másik személynek. De a vevők és az eladók magánéletének védelme érdekében a Craigslist rejtve tartja az e-mail címeket. Még ennek a biztonsági rendszernek a ellenére is érdemes további óvintézkedéseket tenni, amikor válaszol a szolgáltatás e-mailjeire.


Hogyan működik a kapcsolatfelvétel valakivel a Craigslisten?

A Craigslist tartalmaz egy "fedő" e-mail címet, amelyet továbbít a címzett tényleges e-mail címére. Csak a Craigslist tudja mindkét fél valódi e-mail címét. Így, ha az egyik érintett ember megbízhatatlannak bizonyul, nincs meg a másik e-mail címe. A Craigslisten szereplő cikkek vásárlásakor vagy eladásakor a weboldalon keresztül kommunikál, ezzel a kétirányú e-mail relével.

Hogyan lehet kapcsolatba lépni valakivel a Craigslisten

Amikor válaszol egy bejegyzésre (vagyis valakinek van valami eladója, amelyet meg akar vásárolni), akkor egy címet lát, amely a következőképpen néz ki: [email protected].

A Craigslist lehetővé teszi az e-mail cím másolását és beillesztését egy önállóan megnyitott e-mail alkalmazásba, VAGY egyszerűen kattintson a megadott linkek egyikére az e-mail fiók egyszerű megnyitásához.


Mit küld, ha e-mailt küld valakinek a Craigslisten

Amikor olyan e-mailt kap, amely válaszol egy hirdetésre, megjelenik egy címe, amely a következőképpen néz ki: [email protected]. Bár a szokásos e-mail programot használja, mint általában, az ilyen e-mail címek elrejtik a feladó tényleges e-mail címét (például [email protected]).

Hirdetés feladásakor mindig használja a Craigslist proxy e-mail címét. Ezenkívül csak a keresztnevét használja a Kapcsolattartó neve mezőben.


Adatvédelem védelme

Ne feledje, hogy amikor a proxy e-mail címmel kommunikál, akkor a valódi neve továbbra is megjelenik, csakúgy, mint az aláírási adatok, például a cég neve, telefonszáma stb. Ha aggódik a magánélete miatt, fontolja meg egy másik alternatívát e-mail cím, például egy Gmail vásárláshoz használt cím.

Egyéb biztonsági tippek

A Craigslist annak az e-mail rendszernek az oka, hogy megakadályozza a csalásokat és az Ön személyes adatainak terjesztését. De ez csak annyit tehet. Tegye a maga részét úgy, hogy ne kattintson a kapott e-mailek linkjeire, hacsak nem bízik a feladóban. Tudja, hogy az e-maileket orvosolni lehet úgy, hogy egy adott feladótól származzanak (például a Craigslistről). Ha kétségei vannak, mindig lépjen kapcsolatba a feladóval az érvényesség megerősítéséhez.

Ezenkívül, ha kapcsolatba lép egy vevővel vagy eladóval, érdemes mobilszámokat cserélnie, hogy szöveges üzeneteket küldhessen a tranzakció megkönnyítése érdekében. Míg a Craigslist felhasználóinak túlnyomó többsége megbízható, menjen az ösztöneivel, hogy felajánlja-e ezeket az információkat. Ne felejtse el használni a személyes biztonsági szokásokat, például a találkozást semleges, nyilvános helyen, például egy kávézóban vagy egy élelmiszerbolt parkolójában.