Hol lehet letölteni az ingyenes proxykiszolgáló listákat

Az internetes proxy szerverek lehetővé teszik az IP-cím elrejtését és (többnyire) névtelen maradást. Úgy működnek, hogy egy másik IP-címen keresztül irányítják a forgalmat, mielőtt elérnék a célt, így a látogatott webhely úgy gondolja, hogy az Ön IP-címe az, amely a proxyhoz tartozik.

A proxykiszolgáló megjelenítéséhez gondoljon arra, mint olyan eszközre, amely a hálózat és az internet között helyezkedik el. Mindent, amit az interneten végez, először a proxy szerverre továbbítja, majd az esetleges beérkező kéréseket a proxy segítségével ismét elvégzi, mielőtt újra elérné a hálózatát.

Web / Alex Dos Diaz 

Ne feledje, hogy a nyilvános szerverek ingyenesek, ezért figyelmeztetés nélkül gyakran offline állapotba kerülnek, és egyesek kevésbé jó hírű szolgáltatást kínálhatnak, mint mások. Az anonimikus böngészés dedikáltabb módszere érdekében fontolja meg a VPN-szolgáltatás használatát.


Ingyenes proxy szerverek listája

Ha érdekel az anonim proxyk használata, akkor tartson fenn egy listát az ingyenes proxykiszolgálókról a hálózaton, hogy legalább egy mindig elérhető legyen.

  • FreeProxy.ru: A proxy listákat TXT fájlként töltjük le
  • Free-Proxy-List.net: 10 percenként frissíti a proxy szerverek listáját
  • FreeProxyLists.com: Megjeleníti a proxy szerverek IP-címeinek és portszámainak listáját
  • Gatherproxy.com: A szerver legutóbbi frissítésének idejét, az IP-címet, a portszámot, a névtelenség szintjét, a várost és az országot, az üzemidőt és a válaszidőt.
  • ProxyLists.net: Böngésszen az ingyenes proxy szerverek között ország és portszám szerint
  • Proxynova.com: A proxykiszolgáló IP-címeinek, portjainak és egyéb információinak listája, amelyet percenként frissítenek
  • Proxz.com: Megjeleníti az anonim és a proxykiszolgálók országonkénti listáját

Ezen proxy szerverek listája némelyik nem letölthető formátumú, de az információkat másolással / beillesztéssel vagy az oldal PDF-fájlba történő kinyomtatásával továbbra is elmentheti a számítógépére.


A proxykiszolgáló használata

A program proxykiszolgálóhoz való csatolásának folyamata minden alkalmazásnál más, de általában a beállításokban található.

A Windows rendszerben a Vezérlőpulton keresztül az egész rendszeren módosíthatja a proxy beállításait. Találd meg Hálózat és internet és válasszon Internet Options és azután kapcsolatok > LAN beállítások.

Néhány nagyobb webböngészőn keresztül is elérheti:

  • Króm: beállítások > Részletes > rendszer > Nyissa meg a proxy beállításait > LAN beállítások
  • Opera: Menü > beállítások > Részletes > böngésző > rendszer > Nyissa meg a proxy beállításait > LAN beállítások
  • Él: beállítások > A speciális beállítások megtekintése > Nyissa meg a proxy beállításait > Manuális proxy beállítás > Használjon proxykiszolgálót
  • Internet Explorer: Eszközök > Internetes lehetőségek > kapcsolatok > LAN beállítások
  • Szafari: preferenciák > Részletes > Proxyk > Beállítások módosítása > LAN beállítás

A Firefox fenntartja saját proxybeállításait a Opciók > Hálózati beállítások > beállítások > Kézi proxy beállítás. Választhatja a rendszer proxybeállításainak használatát, amelyek megtalálhatók a Vezérlőpulton, vagy külön információkat is elhelyezhet abban az ablakban.

Konfigurálhat egy proxyt telefonján vagy táblagépén is. IPhone vagy iPad készüléken lépjen a következőre: beállítások > Wi-Fi és koppints a kicsire (I) a hálózat mellett, amelyhez csatlakozik. Görgessen le a HTTP Proxy szakasz, majd Kézikönyv a proxy szerver és a port adatainak megadásához.

Ha Android Pie-t használ, nyissa meg beállítások > Kapcsolat és érintse meg Wi-Fi, majd érintse meg a hálózatot egy másik menü megnyitásához. Koppintson a Részletes, Koppintson a meghatalmazott és válassza ki a Kézikönyv a proxy konfigurálásához.