Képernyőkép a Mac-en nem működik? 5 módszer a javításra

A képernyőkép funkció a macOS-ba van építve, így nincs szüksége további szoftverekre; csak működnie kellene. Ha a képernyőkép Mac rendszeren nem működik, akkor hiányzik egy hasznos eszköz a hibaelhárításhoz és az ötletek e-mailben és szöveges üzenetben történő kommunikációjához.

Függetlenül attól, hogy a kipróbált és valódi billentyűparancsokat használja-e a képernyőképek készítéséhez, vagy inkább az Preview vagy a Screenshot alkalmazást (Mojave-ban vagy később) használja, a javítások egyikének be kell futtatnia a Mac képernyőfájl-funkcióját.

Getty Images

Az ebben a cikkben szereplő információk a MacOS Catalina (10.15) és a macOS Sierra (10.12) és MacOS Sierra (XNUMX) között futó Mac számítógépekre vonatkoznak, kivéve a fentieket.


A képernyőmentés javítása nem működő Mac számítógépen

Ritkán fordul elő, hogy a képernyőképek nem működnek Mac számítógépen, így könnyen felfedezhető, hogy a Mac miért nem a várt módon működik. A probléma pontos meghatározása érdekében számos dolgot megtehet. Ha minden más megfelelően működik a Mac gépen, a billentyűzet megfelelően működik, és kizárható a probléma forrása.

  1. Kapcsolja ki a Mac-et, majd kapcsolja be újra. Ha egy Mac gépet hosszabb ideig futtat le, anélkül, hogy leállítaná, akkor az hatástalan lehet, vagy megakadályozhatja bizonyos alkalmazások megfelelő működését. Ha a Mac képernyőmentési funkciója nem működik, állítsa le a Mac-et, és kapcsolja be újra.

  2. Ellenőrizze a billentyűparancs beállításait. Ezek a beállítások alapértelmezés szerint be vannak kapcsolva, de lehet, hogy valamikor kikapcsolták őket, vagy az alapértelmezettektől eltérő billentyűzetkombinációkra állították őket. Ennek ellenőrzéséhez lépjen a következőre: System Preferences > Billentyűzet > parancsikonok. Itt láthatja, hogy a billentyűparancsok ki vannak-e kapcsolva, vagy más műveletekhez vannak-e hozzárendelve.

  3. Állítsa vissza az NVRAM-ot. Az egyszerű újraindításhoz hasonlóan a nem felejtő véletlen hozzáférésű memória (NVRAM) visszaállítása néha megoldhatja az alapvető Mac-alkalmazások és -funkciók problémáit. Ez a memória felelős a számítógép számos belső beállításának ellenőrzéséért.

  4. Erősítse meg a képernyőképek mentésének helyét a Képernyőkép alkalmazásban. Bár alapértelmezés szerint a képernyőképeket az Asztalra menti, ha módosította ezt a beállítást, előfordulhat, hogy a képernyőképei elrejtőznek valahol, ahova nem néztek. Ellenőrizze a helyet az úszó menüsoron.

  5. Ellenőrizze a Dropbox beállításait. Ha a Mac számítógépén van Dropbox, akkor lehet, hogy úgy állította be, hogy a képernyőképek a Dropboxba kerüljenek, nem pedig a Mac asztalára.