Mi az a DJVU fájl? (És hogyan nyitható meg)

Mit kell tudni

  • A DJVU fájl egy DjVu Image fájl.
  • Nyissa meg az egyiket a Sumatra PDF, a DocsPal vagy más kompatibilis megtekintővel.
  • Konvertálás PDF-be, EPUB-ba, MOBI-ba és másokká a Caliber, Zamzar és hasonló eszközökkel.

Ez a cikk leírja, hogy mi a DJVU fájl, hogyan nyithatja meg azt, és mely programok képesek konvertálni azokat egy elterjedtebb formátumba, például PDF-be vagy MOBI-ba.


Mi az a DJVU fájl?

Az AT&T Labs által kifejlesztett DJVU fájl (ejtsd: déjà vu) egy olyan grafikus fájlformátum, amelyet szkennelt képekhez szánnak, olyan, mint a PDF formátum, amelyet valószínűleg jobban ismer.

Mivel a DJVU fájl tömörített, mégis jó minőségű színes képeket, fényképeket, szövegeket és rajzokat tartalmazhat, ez egyes e-könyvek, valamint számítógépre beolvasott kézikönyvek, újságok, ókori dokumentumok stb. Formátumaként használható.

A DjVu fájlok használhatják a .DJVU vagy a .DJV fájlkiterjesztést.

Web / Tim Fisher


Hogyan nyitható meg egy DJVU fájl

Az ingyenes Sumatra PDF program valószínűleg a leggyorsabb és legegyszerűbb módszer a DJVU fájlok megnyitására. Ezenkívül egy nyitott DJVU fájlt TXT fájlba menthet, hogy grafika nélkül könnyebben olvasható legyen.

A DjVu.org tartalmaz néhány olyan programot, amely megnyitja a DJVU fájlokat, például a DjVuLibre for Mac és a Windows. Az Okular és az Evince két lehetőség a DJVU fájlok Linuxos megnyitására.

A DocsPal egy online DJVU néző, amely akkor hasznos, ha nem akar dedikált megtekintőt telepíteni a számítógépére. Az online eszköz használata azt is jelenti, hogy sokkal gyorsabban megnyithatja a fájlt, valamint az operációs rendszertől függetlenül megtekintheti a fájlt. A weboldal átalakító része elmenti a feltöltött DJVU fájlt EPS, PS és néhány más formátumba.


Hogyan lehet átalakítani a DJVU fájlt

A DJVU fájlokat nem használják olyan széles körben, mint a hasonló formátumokat, például a PDF, az EPUB, a MOBI és más eBook fájlformátumokat.

A DjVu2PDF.com és a ConvertOnlineFree.com két online DJVU-átalakító Windows, Mac és Linux számára, amelyek gyors lehetőséget kínálnak a DJVU PDF-be történő konvertálására.

Egy másik ingyenes online fájlkonverter, amely kiválóan alkalmas kisebb DJVU fájlok számára, a Zamzar. Csak töltse fel a DJVU fájlt erre a webhelyre, hogy JPG, BMP, GIF, PNG, TIF vagy más hasonló képformátumokká konvertálja.

Az online DJVU konvertereken kívül természetesen vannak olyan letölthető és telepíthető konverterek, mint a Caliber. Ez a program képes a DJVU átalakítására EPUB, MOBI, AZW3, DOCX, PDB, FB2, LRF és más formátumokra. A Caliber azonban csak akkor konvertálhat DJVU fájlt, ha beágyazott szöveget tartalmaz, például ha OCR szoftverrel készült. A csak képeket tartalmazó DJVU fájlok nem támogatottak.

A letölthető DJVU átalakító másik példája a DjVu Converter, amely átalakíthatja a DJVU-t PNG, JPG, EPUB, PDF és TIFF formátumba. Ezzel a programmal nem kell átalakítania az összes oldalt, ha nem szeretné, hogy néhányuk bekerüljön a végleges fájlba. Például kiválaszthatja, hogy csak a 10–25. Oldalt, vagy csak a 11. és a 14. oldalt konvertálja úgy, hogy lényegében minden más oldalt kivágjon. Lehetőség van a képminőség / tömörítési arány meghatározására is.

A fent említett Sumatra PDF és DocsPal átalakíthatja a DJVU fájlokat is.


További információ a DJVU fájlokról

A DjVu fájlok képesek különálló darabokra szétválasztani a képeket, és mindegyiket külön-külön tömöríteni a többi résztől, így tömöríthetők olyan magasra, amilyen magasak, de mégis kiváló minőségű képeket tesznek lehetővé.

Mivel a DJVU fájlok képesek képeket és szöveget különálló rétegekre különíteni, ez azt jelenti, hogy egy réteg csak az OCR szöveg tartására használható, lehetővé téve a szöveg keresését és másolását a fájlból.