PPS fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A PPS fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Microsoft PowerPoint 97-2003 diavetítés fájl. A PowerPoint újabb verziói a frissített PPSX formátumot használják a PPS helyett.

Ezek a fájlok különböző, diáknak nevezett oldalakat tartalmaznak, amelyek videót, hangot, szöveget, animációkat, képeket és egyéb elemeket tartalmazhatnak. Egy kivételtől eltekintve megegyeznek a PowerPoint PPT fájljaival - a különbség az, hogy a PPS fájlok közvetlenül a prezentációra nyílnak meg a szerkesztési mód helyett.

A PPS rövidítése számos különféle kifejezésnek, amelyeknek semmi köze a Slide Show fájlformátumhoz, például másodpercenkénti csomagok, pontos pozicionálási szolgáltatás és előre fizetett rendszer.


Hogyan nyitható meg egy PPS fájl

A legtöbb PPS-fájlt valószínűleg a Microsoft PowerPoint hozta létre, és természetesen az adott programmal megnyitható és szerkeszthető. A PPS fájlokat megnyithatja és kinyomtathatja (de nem szerkesztheti) a PowerPoint használata nélkül a Microsoft ingyenes PowerPoint Viewer alkalmazásával.

Mivel a PowerPoint a PPS fájlokat használja a prezentáció azonnali megkezdéséhez, a rendszeres megnyitása nem teszi lehetővé a fájl szerkesztését. A módosítások elvégzéséhez húzza át a PPS fájlt egy üres PowerPoint ablakba, vagy először nyissa meg a PowerPoint programot, majd keresse meg a PPS fájlt a programon belül.

Számos ingyenes program is megnyitja és szerkeszti a PPS fájlokat, köztük az OpenOffice Impress, a WPS Office Presentation és valószínűleg más ingyenes prezentációs szoftverek és az ingyenes Microsoft Office alternatívák.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni a PPS fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni a PPS fájlok között, módosítsa az alapértelmezett programot, amelyet a Windows használ a fájl típusának megnyitására.


Hogyan lehet átalakítani a PPS fájlt

A PPS fájlok más formátumba konvertálásához a PowerPoint segítségével egyszerűen nyissa meg a fájlt, majd mentse el valamilyen más formátumba, például PPT, PPSX, PPTX stb. A többi említett PPS szerkesztő is konvertálhatja a fájlt.

Az online PPS átalakító egyik példája a Zamzar, amely ilyen formátumú fájlokat menthet PDF, JPG, PNG, RTF, SWF, GIF, DOCX, BMP és számos más fájlformátumba.

Az Online-Convert.com egy másik PPS átalakító, amely támogatja a PPS átalakítását olyan video formátumokká, mint MP4, WMV, MOV, 3GP és mások. A PowerPoint átalakíthatja a PPS-t MP4-re vagy WMV-re is filé > Export > Videó létrehozása menüben.

A video formátumra konvertált PPS fájlokat ezután ISO fájlokká konvertálhatjuk, vagy közvetlenül DVD-re írhatjuk a Freemake Video Converter segítségével, és valószínűleg néhány más videokonverterrel.

Ha PPS fájlt szeretne konvertálni a Google Diákhoz való használatra, akkor először feltölti a fájlt a Google Drive-fiókjába. Ezután kattintson a jobb gombbal, vagy nyomja meg és tartsa lenyomva a Google Drive PPS fájlját a helyi menü megjelenítéséhez - válassza Megnyitás ezzel > Google Diák a PPS fájl konvertálásához.

Bizonyos esetekben a PPS másodpercenként csomagokat jelent. Ha PPS - Mbps (vagy Kbps, Gbps, stb.) Átalakítót keres, nézze meg ezt a CCIEvault oldalon.