TunnelBear VPN áttekintés: Minden, amit tudnia kell

TunnelBear VPN


Teljesítmény: Meglepő módon nagyszerű

A felhasználói felület gyerekszerű kialakításának köszönhetően az TunnelBear valóban meglep majd, ha a teljesítményről van szó. A VPN csatlakozási folyamat villámgyors, a letöltési sebesség meghaladja az átlagot, és a VPN stabil maradt, függetlenül attól, hogy melyik szerverre csatlakoztunk. 

Az egyik hely, ahol problémákat tapasztaltunk, alkalmanként az volt, amikor egyik szerver helyéről a másikra váltottunk. Bizonyos esetekben a VPN nem csatlakozik, és teljesen le kellett állítanunk, és újból fel kellett nyitnunk, mielőtt újra csatlakozna. Miután megnyitotta az TunnelBear új példányát, a kapcsolat még távoli szerverekhez is csak másodperceket vett igénybe.


Streaming: Működik, de…

Mivel a csatlakozási sebesség az TunnelBear használatával olyan gyors, a streaming kellemes élmény. Többnyire. A legtöbb felhasználó frusztrálást talál abban, amit streamelhet.

A streaming szolgáltatások listáján észrevehetően a Netflix, a BBC iPlayer és az Amazon Prime található. Ha olyan VPN-t keres, amely lehetővé teszi a földrajzilag védett tartalmak streamelését, akkor valószínűleg nagyon boldogtalan lesz, ha ezeket használja a fő szolgáltatás. Továbbra is kaphat földrajzi védelemmel ellátott YouTube-tartalmat, de sok felhasználó számára ez nem lesz elég. 


Adatvédelmi irányelvek: Kissé ellentmondásos

Az TunnelBear Kanadában található, de a cég az amerikai McAfee tulajdonában van, mindkettő aggályos. Kanada és az Egyesült Államok egyaránt a Five Eyes hírszerző szövetség része, ami azt jelenti, hogy mindig fennáll a lehetősége a privát kommunikáció figyelemmel kísérésére. Ennek ellenére az TunnelBear adatvédelmi irányelvei azt állítják, hogy nem gyűjti és tárolja:

  • IP-címek helylátogatásokhoz vagy szolgáltatási kapcsolatokhoz
  • DNS-lekérdezések az TunnelBear VPN-en keresztüli kapcsolódás közben
  • Információ a felhasználók által meglátogatott alkalmazásokról, szolgáltatásokról vagy webhelyekről.

Az TunnelBear azonban gyűjti az úgynevezett „fiókadatokat” és „működési adatokat”, amelyek tartalmazzák az e-mail címet, az operációs rendszer platformjait és verzióit, az alkalmazás verziójának adatait, annak jelzését, hogy a felhasználó aktív volt-e az adott hónapban. , a felhasznált összes adat és az operatív események, például a fiók létrehozása vagy a befizetés.

Azok számára, akik aggódnak amiatt, hogy identitásuk valóban névtelen marad a VPN használata közben, ez nem biztos, hogy megfelelő szolgáltatás. Azoknak a felhasználóknak, akiknek csak VPN-re van szükségük az adatok és a kommunikáció mozgatásához, valószínűleg nincs miért aggódniuk.

Az TunnelBear lehetővé teszi az éves független biztonsági auditokat, és közzéteszi ezen ellenőrzések eredményeit a nyilvánosság számára.


Biztonsági jellemzők: Lenyűgöző

Ha olyan VPN-t keres, amely nagy biztonsággal rendelkezik csatlakozás közben, az TunnelBear jó választás. A VPN szolgáltatás az OpenVPN-t, az IPSEC4-et és az IKEv2-t használja, attól függően, hogy melyik platformon csatlakozik. Van egy további EAS 256 bites titkosítás is, amely biztosítja az adatok védelmét az TunnelBear használata közben.

Van még néhány olyan szolgáltatás, amely a VPN szolgáltatás használatát kissé biztonságosabbá teszi. Először is ott van a VigilantBear opció, amely egyenértékű egy kill kapcsolóval. Adatai védettek, ha a kapcsolat bármilyen okból megszakad, ami VPN szivárgásvédelmet nyújt. A VigilantBear opció hátránya, hogy csak Windows, Mac és Android 5.0 vagy újabb rendszerekkel működik. 

A GhostBear szolgáltatás az TunnelBear obfuscation verziója. Ennek a lehetőségnek a használatával megkerülheti a tartalom blokkolását vagy a fojtást, és stabilabb kapcsolatot hozhat létre. Ez különösen akkor hasznos, ha földrajzi kerítésű tartalomhoz próbál hozzáférni, mert a GhostBear úgy teheti, mintha a forgalma egy szokásos internetszolgáltatótól származna, nem pedig egy VPN-től. A szolgáltatás hátránya, hogy a GhostBear csökkentheti a csatlakozási sebességet, a forgalmi jelek eltakarásában alkalmazott technológia miatt. 

Annak bizonyítására, hogy mennyire komolyan veszi a biztonságot, az TunnelBear valami igazán egyedit tesz a VPN-iparban. Ez lehetővé teszi az éves független biztonsági auditokat, és közzéteszi ezen ellenőrzések eredményeit a nyilvánosság számára. Példa nélküli, de jól mutatja az TunnelBear elkötelezettségét a biztonság iránt. 


Torrentezés: Támogatott, de nem hirdetett

A TunnelBear weboldalon sehol sem talál hivatkozást a torrentezésre. Az oldalon semmi nem mondja, hogy támogatott vagy nem támogatott. Ennek megismeréséhez meg kell próbálni a torrentezést az TunnelBear használata közben, vagy meg kell kérdeznie a vállalatot. Megkérdeztük a céget, és vonakodva (és kissé homályosan) megerősítették, hogy a torrentezés megengedett az TunnelBear használata közben, de azt javasoljuk, hogy a konkrét alagutak sikeresebbek legyenek a torrentezés során. Ezek a következők:

  • Egyesült Államok
  • Kanada
  • Egyesült Királyság
  • Németország
  • Svédország
  • Hollandia
  • Románia

 Tunnelbear VPN

Hirdetésblokkolás: Nincs beépített blokkoló

Az TunnelBear nem tartalmaz beépített hirdetésblokkolót, így továbbra is kiszolgáltatott a túlbuzgó hirdetéskövetőknek és a rosszindulatú programoknak a szolgáltatás használatakor. Van egy testvéralkalmazás iPhone-hoz, BlockBear néven, és egy Chrome blokk, Blocker néven, de ezek nem részei az alap TunnelBear alkalmazásnak.

Ügyfélszolgálat: Web chat

Az TunnelBear átfogó tudásbázist nyújt, amelyet felhasználhat a hibaelhárításhoz. Ha ez nem elég, akkor a súgóoldalon található egy nagy, könnyen megtalálható is kapcsolatba választási lehetőség. Erre az opcióra kattintva egy űrlapra jut, ahol elindíthatja az internetes csevegést. Ha az ügynökök nem állnak rendelkezésre, a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel e-mailben.

Ár: Elég megfizethető az alkalmi felhasználók számára

Egy másik dolog, amit az TunnelBear folytat, és ami a szolgáltatást néhány felhasználó számára vonzóvá teszi, a szolgáltatás költsége. Az TunnelBear az egyik legjobb ingyenes szolgáltatást kínálja, havonta akár 500 MB adatforgalmat kínál a felhasználók számára ingyenesen. Ez az ingyenes terv nem korlátozza azokat a szolgáltatásokat, amelyekhez csatlakozhat, és nem távolítja el az TunnelBear szolgáltatás egyéb szolgáltatásait sem.

Az TunnelBear az egyik legjobb ingyenes szolgáltatást kínálja, havonta akár 500 MB adatforgalmat kínál a felhasználók számára ingyenesen.

Ha nehéz VPN-felhasználó, akkor az 500 MB adat nem fog sokáig tartani. A rendelkezésre álló TunnelBear mindkét fizetett terv korlátlan adatforgalmat, öt csatlakoztatott eszközt és kiemelt ügyfélszolgálatot tesz lehetővé. A hónapról hónapra szóló terv havonta 9.99 dollárba kerül, az egyéves terv ennek pedig a felébe kerül, havi 4.99 dollárba (ha előre fizet a teljes évért 59.88 dollárért). Mindkét fizetett terv tartalmaz egy 30 napos havi visszafizetési garanciát is, így ha az első hónapban úgy találja, hogy az TunnelBear nem felel meg az Ön igényeinek, visszatérítést kaphat.

Verseny: Az TunnelBear jó középosztályú VPN

Annak ellenére, hogy a Netflix, a BBC iPlayer vagy az Amazon Prime nem képes az TunnelBear alkalmazással közvetíteni, mégis elképesztően jól bírja a legkeményebb versenyt is. A TunnelBear által kínált egyszerű használat és biztonság gyakran elegendő azoknak az alkalmi felhasználóknak, akiknek nincs szükségük VPN-re a streaminghez. 

Ha a streaming tényező, az ExpressVPN győz az TunnelBear felett. Az ExpressVPN nem csak a Netflix és más webhelyek közvetítését teszi lehetővé, hanem kiváló minőségű sebességet és magas biztonságot is kínál. Ahol az ExpressVPN veszít az TunnelBear-tól, az árazás, a havi és az éves árak is magasabbak lesznek az ExpressVPN-nél. 

Az TunnelBear az árkategóriában is legyőzi a NordVPN-t, de a sebességkategóriában mind a NordVPN, mind az ExpressVPN ellen vereséget szenved. Az ExpressVPN-hez hasonlóan a NordVPN is jobb sebességet és magas biztonságot kínál, bár sem az ExpressVPN, sem a NordVPN nem engedélyezte független könyvvizsgáló számára a biztonságuk ellenőrzését, vagy az audit eredményeinek nyilvánosságra hozatalát. Mindkettő vezet a rendelkezésre álló torrent szerverek számában, valamint azon országok számában, amelyekből a felhasználók alagutazhatnak. 

Végső ítéletet

Végső ítéletünk az, hogy az TunnelBear jó VPN azoknak az új VPN-felhasználóknak, akiknek biztonságos VPN-védelemre van szükségük a kommunikációhoz és a fájlátvitelhez. Nagyszerű választás azoknak a felhasználóknak is, akiknek több eszközön alapszintű VPN-re van szükségük. Mivel azonban a TunnelBear korlátozott számú kiszolgálóhellyel rendelkezik, és a Netflix és más népszerű streaming szolgáltatások számára nincsenek streaming képességek, előfordulhat, hogy a fejlettebb VPN-felhasználók nem fognak tetszeni.

Szemüveg

  • Termék neve TunnelBear VPN

  • Ára 9.99 USD

  • Sebesség (leggyorsabban megfigyelhető) 154.54 Mbps (1Gbps kapcsolaton tesztelve)

  • Operációs rendszerek Windows, macOS, Linux, iOS, Android

  • Eszközök Egyszerre öt eszköz

  • Kiszolgáló helyei 22 ország

  • A nem meghatározott szerverek száma

  • Streaming No (tesztelve és nem működik a Netflix, az Amazon Prime Video, a BBC iPlayer alkalmazással)

  • Torrentezés Igen

  • Titkosítás AES 256 bites OpenVPN, IPSEC, IKEv2

  • Naplófájlok korlátozása nem azonosító adatokra

  • Joghatóság Kanada (amerikai tulajdon)