Mit jelent az iPhone börtönbe törése

Az iPhone börtönbüntetéséhez annyit kell tennie, hogy megszabadítja a gyártója (Apple) és szolgáltatója (például AT&T, Verizon és mások) által előírt korlátozásoktól. A jailbreak után az eszköz olyan dolgokat is megtehet, mint korábban, például nem hivatalos alkalmazásokat telepíthet, és módosíthatja a telefon korábban korlátozott beállításait és területeit.

Daniel Fishel / Web

Bár a cikkben szereplő információk csak az iPhone készülékekre vonatkoznak, az Android telefonok gyökereztetésére is vonatkozhatnak, függetlenül attól, hogy ki gyártotta ezeket az eszközöket: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi stb.


Miért akarja a telefont jailbreakelni?

A Jailbreaking úgy működik, hogy telepít egy szoftveralkalmazást a számítógépére, majd bizonyos utasításokat átirányít a telefonra, hogy ez lényegében feltörhesse a fájlrendszert. A jailbreak egy olyan eszközgyűjteményt tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy módosítsa azokat, amelyeket egyébként nem lehet módosítani.

A Jailbreaking lehetővé teszi az iPhone megjelenésének testreszabásától a harmadik féltől származó alkalmazások telepítéséig, amelyek nem engedélyezettek és nem elérhetők az App Store-ban. Egy harmadik féltől származó alkalmazás olyan funkciókat adhat a telefonhoz, amelyeket egyébként soha nem látna az App Store-on keresztül.

 pixabay

Alapértelmezés szerint egy nem börtönbontott iPhone-on az alkalmazásfejlesztők nem módosíthatják az operációs rendszer egyes részeit. Ha azonban az operációs rendszer teljesen nyitva áll a börtönbontott alkalmazásokkal foglalkozó fejlesztők számára, találhat olyan alkalmazásokat, amelyek átalakíthatják a készletalkalmazásokat, például az Üzeneteket, hozzáadhatnak widgeteket a zárolási képernyőhöz és még sok minden mást.

Attól függően, hogy meddig hajlandó elmenni, még többet is megtehet. A Jailbreaking még fel is oldja a telefonját, így azt más szolgáltatóval is használhatja, ahonnan vásárolta.


Miért nem akarja megrongálni a telefont?

Miután börtönbe borította a telefont, teljesen önmaga lesz, mivel érvénytelenítheti a szolgáltatóval fennálló garanciát. Ez azt jelenti, hogy ha valami szörnyűség történik a telefonjával, akkor nem támaszkodhat az AT&T, a Verizon vagy az Apple megoldására.

Sok felhasználó instabil vagy letiltott telefonról számol be, miután engedélyezte a jailbreaket. Ez egy másik ok, amiért érdemes elkerülni a készülék börtönbontását. Az okostelefon nem más, mint egy drága papírsúly.

 pixabay

Ez azért van, mert az alkalmazásfejlesztés terén nincs olyan erős szabvány, mint a hivatalos App Store-alkalmazásoknál. Telepíthet egy tucat testreszabást, amelyek végül összetörik a telefont, vagy lassítják a feltérképezést.

Mivel a börtönbe szakadt alkalmazások fejlesztői módosíthatják a telefon alapvető elemeit, elképzelhető, hogy egy fontos vagy érzékeny beállítás apró módosítása teljesen tönkreteheti a szoftvert.


Jailbroken iPhone javítása

Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy egy hibásan működő iPhone-ot csatlakoztathattak az iTunes-hoz, és visszaállították az eredeti beállításokra, ami megoldotta a problémát. Másoknak azonban maradt egy törött iPhone, amely egyáltalán nem reagál, vagy folyamatosan indul újra, amíg az akkumulátor lemerül.

Ennek ellenére nem minden felhasználónak volt ilyen tapasztalata, de ne feledje, hogy valószínűleg nem számíthat arra, hogy az AT&T, a Verizon vagy az Apple technikai támogatást nyújt Önnek, miután megtette ezt a jogosulatlan lépést.

pixabay 


Illegális egy telefont börtönözni?

Az iPhone, iPod, iPad vagy más iOS-eszközök börtönbüntetésének törvényessége néha megváltozik az új törvények bevezetésével. Az sem minden országban ugyanaz.