MOS fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A MOS fájlkiterjesztésű fájl egy olyan Leaf Raw Image fájl, amelyet olyan kamerák állítanak elő, mint például a Leaf Aptus sorozat.

A MOS fájlok tömörítetlenek, ezért általában valamivel nagyobbak, mint a legtöbb képfájl.

A MOS olyan technológiai kifejezéseket is jelent, amelyeknek semmi köze nincs a fájlformátumhoz, például a Microsoft Office Specialist, a My Oracle támogatás, a Mobile Office rendszer, a mobil operációs rendszer és a Karbantartás üzemen kívül.


MOS fájl megnyitása

A Windows alapértelmezett fotómegjelenítője egy ingyenes MOS-megjelenítő. A RawTherapee egy másik ingyenes szoftverprogram, amely MOS fájlokat nyit meg Windows, Linux és macOS rendszerekben.

A MOS fájlok olyan fizetős programokkal is megnyithatók, mint az Adobe Photoshop, a Corel PaintShop Pro és a Phase One Capture One.

Egy másik lehetőség a File Viewer Plus, de az ingyenes verzió nem támogatja a MOS fájlokat, ezért fizetnie kell azért, hogy a Leaf Raw Image fájlokkal használja. Ez is csak a Windows 10 rendszerrel működik.

A Mac-felhasználók a Photoshop és a Capture One mellett egy MOS-fájlt is megtekinthetnek a ColorStrokes alkalmazással.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni a MOS fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha inkább egy másik telepített programot szeretne megnyitni a MOS fájlokban, megtanulhatja, hogyan lehet megváltoztatni az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a Windows rendszerben.


MOS fájl konvertálása

A fenti programok többsége, ha nem az összes, amely képes megnyitni a MOS fájlokat, nagy valószínűséggel átalakíthatja azokat is. Csak nyissa meg a MOS fájlt az egyik ilyen programban, majd keresse meg a filé > Mentés másként, Megtérít, vagy Export menüpontot.

Ha megpróbálja így átalakítani az MOS-t, akkor valószínűleg elmentheti olyan formátumokba, mint a JPG és a PNG.

Egy másik lehetőség egy ingyenes képfájl-átalakító használata lenne, például a CoolUtils vagy a CloudConvert, amelyek online MOS-JPG-átalakítók (az átalakítás a böngészőn keresztül működik). Néhány más lehetőség ezeken a webhelyeken a MOS mentése a BMP, TIFF, GIF, ICO, PNG és PDF fájlokba.

Ha át kell alakítania az MOS-t DNG-re, akkor ezt megteheti az Adobe DNG Converter segítségével.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Vigyázzon, ne keverje össze egy másik MOS-fájl formátumát. Néhány fájl hasonló kinézetű fájlkiterjesztést használ, annak ellenére, hogy a formátumok nem kapcsolódnak egymáshoz.

A MODD és a MOV fájlok csak két példa. Ha valóban rendelkezik MODD vagy MOV fájllal, kövesse ezeket a linkeket, hogy többet megtudjon a formátumokról és arról, hogy mely programok nyithatják meg és konvertálhatják azokat. A MODD vagy MOV fájlokkal működő szoftver nem ugyanaz, mint a MOS fájlok használatához szükséges programok, és fordítva.

Az MSO egy másik igazán hasonló fájlkiterjesztés, amely valószínűleg egy Microsoft Office Macro Reference fájl vagy egy Inline Email Attachment fájl, amelyeket valószínűleg egy Microsoft Office programmal együtt használnak.