STP fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A .STP vagy .STEP kiterjesztésű fájl valószínűleg egy STEP 3D CAD fájl, amelyet a Standard for Product Data Exchange (STEP) formátumba mentenek. A 3D objektumokról tartalmaznak információkat, és általában 3D adatok átadására szolgálnak a különböző CAD és CAM programok között.

Az STP fájl lehet egy RoboHelp Stop List fájl is, amely egy legfeljebb 512 karakter hosszú sima szöveges fájl, amely olyan szavak listáját tartalmazza, amelyeket a társított Smart Index varázslónak figyelmen kívül kell hagynia a súgó dokumentumok keresési indexének elkészítésekor. Például a "vagy" és az "a" szavakat figyelmen kívül hagyják a dokumentáció-keresések során, hogy elkerüljék a nem releváns információk megjelenítését.

A Microsoft SharePoint szintén STP fájlokat használ, de sablon dokumentumokhoz. Mint minden sablon, az STP fájl is arra szolgál, hogy gyorsan elkezdhessen létrehozni egy weboldalt, hasonló dizájnnal, mint egy másik.

Az STP fájl lehet egy XML alapú Analysis Studio Project Information fájl, amely különféle beállításokat és objektumokat tartalmaz az Analysis Studio projektekhez.

Az STP rövidítése néhány nem fájl kiterjesztésű kifejezésnek, például a szoftver tesztelési tervének, az ütemezett átviteli protokollnak, a biztonságos átviteli protokollnak, a rendszer tesztelési eljárásának és az árnyékolt csavart érpárnak.


Hogyan nyitható meg egy STP fájl

Számos szoftverprogram képes megnyitni a STEP 3D CAD fájlokat, de az Autodesk Fusion 360 a legsokoldalúbb, mivel Windows, macOS és mobil eszközökön, valamint webböngészőn keresztül fut.

Néhány más STP fájlnyitó, amely ezzel a CAD fájlformátummal dolgozik, a FreeCAD, az ABViewer, a TurboCAD, a Dassault Systemes CATIA és az IDA-STEP. Ingyenes online STEP / STP nézők is vannak az eMachineShop és a ShareCAD.org oldalakon.

Az Adobe RoboHelp megnyitja az STP fájlokat, amelyek a megállási listákhoz tartoznak.

A Microsoft SharePoint segítségével megnyithatja azokat az STP fájlokat, amelyek SharePoint Template fájlok.

Új STP fájlokat hozhat létre a SharePoint segítségével Webhelybeállítások > Adminisztráció > Lépjen a Webhely adminisztráció oldalra, és akkor A webhely mentése sablonként a menedzsment és statisztika területén.

Az Appricon Analysis Studio programja megnyitja az adott szoftverhez tartozó STP fájlokat, de nincsenek érvényes letöltési linkjeink hozzá. Van egy a CNET.com-ról, de a program megvásárlására nincs mód. Csak akkor vettük fel ide, ha véletlenül megtalálja a módját, hogy működőképes legyen.


Az STP fájlok konvertálása

A fentről származó STEP 3D CAD szoftvernek képesnek kell lennie a fájl más formátumokká konvertálására is, különösen az Autodesk Fusion 360-ra. A konvertáló eszközt általában a Mentés másként vagy az Exportálás menüben / gombban találhatja meg.

A Makexyz használatával STP vagy STEP fájlokat is könnyen konvertálhat STL formátumba. Ez egy online STEP 3D CAD fájlkonverter, így bármilyen operációs rendszerrel működik.

A CrossManager egy másik STP fájl konverter, de nem működik online; a használatához telepítenie kell a számítógépére. Az STL mellett azonban még sok más exportformátumot támogat, például a PDF, OBJ, PRT, VDA, SAT, 3MF és MODEL.

A CrossManager próbaverziója csak 3D vagy 2D PDF formátumba konvertál. A többi formátum akkor érhető el, ha a teljes programot megvásárolta.

A ConvertCADFiles.com próbaverziója képes átalakítani az STP-t PDF-be, de csak akkor, ha az 100 KB-nál kisebb. Ha kisebb, mint 12 MB, akkor kipróbálhatja az ingyenes CoolUtils.com oldalt.

A fent említett FreeCAD programnak képesnek kell lennie az STP átalakítására OBJ-re, valamint DXF-re. Rengeteg információ található a STEP fájlok DWG formátumba konvertálásáról.

Ha az STP fájlja más formátumú, amely nem tartozik a 3D CAD fájlformátumba, fontolja meg a fájlt megnyitó szoftver használatát (a fenti előző szakaszban hivatkozva) annak új fájlformátumra konvertálásához. Például a SharePoint valószínűleg a legjobb program a SharePoint Template fájlok konvertálására.


A fájlja még mindig nem nyílik meg?

Ha nem tudja megnyitni a fájlt a fent említett programokkal, vagy nem tudja konvertálni az említett eszközök egyikével sem, akkor valószínű, hogy valójában nem egy ilyen formátumú STP fájllal foglalkozik.

Az első dolog, amit meg kell tennie, még egyszer ellenőrizze, hogy a fájlkiterjesztés valóban olvassa-e az STP-t vagy a STEP-et (ha van egy CAD-fájlja), és nem valami hasonlót írt, mint az STE. Az STP-hez hasonló hangzású vagy betűs utótagokkal ne azonnal feltételezzük, hogy a fájlformátumok ugyanazokkal az alkalmazásokkal használhatók.

Az STE példában a fájl olyan programokkal nyílik meg, mint az Adobe Dreamweaver és a Samsung Image Viewer, mivel lehet akár Dreamweaver Site Settings vagy Samsung IPOLIS Image fájl.

Az STR egy másik példa, amely a dBASE Structure List Object fájlformátumhoz tartozik, és dBase segítségével nyílik meg. Ehelyett lehet más formátumokban, például PlayStation Video Stream, X-Plane Object String, BFME2 Strings, Kingsoft Strings vagy Windows Screensaver File.

Amint láthatja, meg kell győződnie arról, hogy a fájl valóban felülről kapcsolódik-e a programokhoz, különben nem várható el, hogy megnyitják. Ha a fájl nem STP vagy STEP fájl, keresse meg a tényleges fájlkiterjesztést, hogy megtudja, milyen alkalmazások képesek megnyitni és átalakítani.