Windows 7 öntapadó jegyzetek: Post-It jegyzetek a számítógéphez

Amikor a Microsoft hozzáadta a "Sticky Notes" -ot a Windows Vistához, a vállalat csak felzárkózott ahhoz, amit a felhasználók évek óta használtak harmadik féltől származó programokkal. A fizikai öntapadó jegyzetekhez hasonlóan a Windows-verzió is hasznos módot kínál az emlékeztetők vagy a gyors tények gyors feljegyzésére.

2020 januárjától a Microsoft már nem támogatja a Windows 7 rendszert. Javasoljuk, hogy frissítsen Windows 10 rendszerre, hogy továbbra is kapjon biztonsági frissítéseket és technikai támogatást.

A cikk utasításai a Windows 7 és a Windows Vista rendszerekre vonatkoznak.

Dorothe / pxhere


A windows 7

Ha Windows 7 rendszert használ, akkor itt találhatja meg a cetliket.

  1. választ Rajt

  2. A képernyő alján lesz egy ablak, amely azt írja, hogy keressen programokat és fájlokat. Vigye a kurzort abba az ablakba, és írja be Sticky Notes.

  3. A Sticky Notes program megjelenik a keresési eredmények tetején. Válassza ki a program nevét a megnyitásához.


windows Vista

Ha továbbra is a Windows Vista rendszert használja, a Windows oldalsávon megtalálhatja a cetliket modulként.

  1. Nyissa meg az oldalsávot a következővel: Rajt > Minden program.

  2. választ kiegészítők És válasszon windows oldalsáv

  3. Miután megnyílt az oldalsáv, kattintson a jobb gombbal, és válassza a lehetőséget Modulok hozzáadása.

  4. választ Megjegyzések. Most már készen áll a "cetlik" használatára a Vistában. Vagy megtarthatja őket az oldalsávon, vagy áthúzhatja a jegyzeteket a szokásos asztalra. 

Megnyitás után egy cetlik jelenik meg a képernyőn. Ekkor elkezdheti a gépelést. Új jegyzet hozzáadásához válassza a ikont + (pluszjel) a bal felső sarokban; új jegyzetet ad hozzá, anélkül, hogy törölné vagy felülírná az előző jegyzetet. Jegyzet törléséhez kattintson a gombra X a jobb felső sarokban.

Azok számára, akiknek Windows 7 táblagépük van (amelyekre ceruzával lehet rajzolni), a Sticky Notes még jobb. Csak tollal írva írhatja le információit.

A Sticky Notes is újraindításig tart. Tehát, ha begépel magának egy megjegyzést, például: "Vásároljon fánkot a délutáni személyzeti értekezletre", az a jegyzet akkor is ott marad, amikor másnap bekapcsolja a számítógépet.

Ha sokat tapasztalja a Sticky Notes használatát, érdemes hozzáadnia a tálcához a könnyű hozzáférés érdekében. A tálca a sáv a képernyő legalsó részén található, és tartalmazza a Start gombot és más gyakran elérhető alkalmazásokat.

A következőket kell tennie:

  1. Kattintson a jobb gombbal a Cetlik ikonra.

  2. választ Tűzd ki ezt a programot a tálcára.

Ez hozzáadja a Sticky Notes ikont a tálcához, így bármikor azonnal hozzáférhet a jegyzeteihez.

Ha a sárga nem az Ön színe, akkor a jegyzet színét úgy is megváltoztathatja, hogy az egérrel az egérrel egy jegyzet fölé viszi az egeret, jobb egérgombbal rákattint rá, és a helyi menüből másik színt választ. A Windows 7 hat különböző színt kínál, köztük a kéket, a zöldet, a rózsaszínt, a lilát, a fehéret és a sárgát, amint azt fentebb említettük.