Xbox 360 vezérlő csatlakoztatása

Az Xbox 360 már régóta a Microsoft kiemelt videojáték-konzolja, de vezérlői a világ minden táján a játékosok tenyerében és nappaliban élnek. Ugyanolyan jól tudnak működni ma, mint a konzol 2005-ös első indításakor (ha gondoskodnak róluk), ezért remek ötlet megtanulni, hogyan kell szinkronizálni az Xbox 360 vezérlőt mindenféle játékrendszerrel. Megmutatjuk, hogyan kell csinálni az Xbox 360, PC és Mac használatával.

Az ebben az útmutatóban szereplő utasítások alkalmazhatók Windows 10, Windows 8.1 és Windows 7 rendszerekre.


Az Xbox 360 vezérlő szinkronizálása az Xbox 360-ra

Az Xbox 360 vezérlő szinkronizálása az eredeti Xbox 360-zal természetesen a legegyszerűbb folyamat ezen a listán. Itt van, hogyan:

  1. Kapcsolja be az Xbox 360-at.

  2. Kapcsolja be az Xbox 360 vezérlőt a nagy nyomva tartásával útmutató gomb a központban.

    Skillkit / Twitter

  3. Nyomja meg a Vezeték nélküli kapcsolat gombot az Xbox 360 konzolon. A konzol elején található. Látnia kell, hogy a konzol bekapcsológombja körül villogó fény forog és forog.

    Az Xbox 360 E és S konzolokon a Vezeték nélküli csatlakozás gombot a vezérlő portjai találják meg. Az eredeti Xbox 360 konzolon a memóriakártya-nyílások közelében található.

  4. Amíg a fények még villognak, nyomja meg a gombot Szinkronizálás gombot a vezérlőn. A játékvezérlő hátoldalán található, a vezetékes kapcsolat mellett. A szinkronizálás befejeztével a Guide gomb villog.

Tudni fogja, hogy a vezérlő szinkronban van a konzollal, amikor a vezérlő Guide gombja körül lévő LED-ek nem villognak, és egy LED folyamatosan világít. Az Xbox konzol hasonló fényt mutat, bár az Xbox 360 E egyetlen folyamatos fényt mutat a bekapcsológomb körül.


Az Xbox 360 vezérlő csatlakoztatása a számítógéphez

Ha vezetékes Xbox 360 vezérlővel rendelkezik, akkor egyszerűen be kell dugnia a számítógép nyílt USB portjába. A Windows automatikusan telepíti a szükséges illesztőprogramokat, és értesíti Önt, amikor a vezérlő használatra kész.

Ha számítógépe nem érzékeli az Xbox 360 vezérlőt, próbálja meg csatlakoztatni egy másik USB-porthoz, majd tesztelje újra. Ha még mindig nem működik, ellenőrizze, hogy a Windows teljesen frissült-e. Telepítse a frissítéseket, és próbálja újra.

Ha vezeték nélküli Xbox 360 vezérlőt szeretne csatlakoztatni egy Windows PC-hez, akkor vezeték nélküli vevőre van szüksége. A Microsoftnak van egy hivatalos, de vannak olyan harmadik féltől származó opciók is, amelyek ugyanolyan jól működnek, bár tartalmaznak néhány extra karikát, amelyeken át lehet ugrani. Így állíthat be egyet:

  1. Csatlakoztassa a vezeték nélküli vevőt a számítógép egy tartalék USB-portjához. Ha a hivatalos adaptert használja, akkor automatikusan elindítania kell az illesztőprogram-telepítő szoftvert. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, majd ugorjon a 7. lépésre. Ha nem hivatalos adaptert használ, kövesse az alábbi lépéseket.

  2. Keresse meg a Windows keresőmezőjével Eszközkezelő, majd válassza ki az eredmények közül.

  3. A listában egy elemet kell látni egy kis, sárga háromszöggel, ami azt sugallja, hogy a Windows nem ismeri fel az eszközt. Kattintson a jobb gombbal, és válassza a lehetőséget ingatlanok > Vezető > illesztőprogram frissítése.

  4. választ Keresése a számítógépen vezető szoftver.

  5. választ Válasszon a számítógépem elérhető illesztőprogramjainak listájáról.

  6. Görgessen lefelé a listán, és válassza a lehetőséget Xbox 360 vezeték nélküli vevő Windows rendszerhez. Ezután válassza ki Következő.

  7. Megjelenik egy figyelmeztető üzenet, amely azt sugallja, hogy nem tudja megerősíteni, hogy az illesztőprogram kompatibilis-e. Ha megfelelően követte a lépéseket, akkor az megtörténik. Válassza a lehetőséget Igen és várja meg a telepítés befejezését. A vevő fényének ezután folyamatosan zöldre kell váltania.

  8. Kapcsolja be az Xbox 360 vezérlőt a központi gomb lenyomásával és nyomva tartásával útmutató gomb. Nyomja meg a szinkron gombot a vezeték nélküli vevőn, valamint a vezérlőn. Mindketten villognak néhány másodpercig, de aztán csatlakozniuk kell. Ha nem, próbálkozzon újra az eljárással, és győződjön meg arról, hogy a vevő és a vezérlő közel vannak egymáshoz.

Ha a fenti módszer nem működik, letöltheti az Xbox 360 vezeték nélküli vezérlő illesztőprogramját a Microsoft letöltési webhelyéről. Csak keressen ráXbox”A játék kategóriában, majd válassza a lehetőséget Xbox 360 vezeték nélküli vezérlő Windows rendszerhez. Töltse le a megfelelő illesztőprogramot az operációs rendszeréhez, nyissa meg a fájlt, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.


Az Xbox 360 vezérlő csatlakoztatása Mac-hez

Az Xbox 360 vezérlő csatlakoztatása a macOS-hoz hasonlóan működik, mint a Windows.

  1. Csatlakoztassa a vezeték nélküli vevőt a Mac számítógépéhez.

  2. Töltse le és telepítse a nyílt forráskódú Xbox 360 vevőillesztőt a GitHubról.

  3. Kapcsolja be az Xbox 360 vezérlőt a útmutató gombot.

  4. Nyomja meg a szinkron gombot a vezeték nélküli vevőn, valamint a vezérlőn. Mindketten villognak néhány másodpercig, de aztán csatlakozniuk kell.