XFDF fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az XFDF kiterjesztésű fájl egy Acrobat Forms Document fájl, amely a PDF fájlban használható információkat tárolja, például a dokumentum különböző űrlapjainak értékeit. Az XFDF fájl beilleszti ezeket az adatokat közvetlenül a PDF-be.

Például, ha egy PDF-ben több űrlapot kell kitölteni a felhasználó adataival, akkor először a felhasználó adatait tartalmazó adatbázisból kell kinyerni és XFDF formátumban tárolni, hogy a PDF fájl felhasználhassa őket.

Az FDF fájlok hasonlóak az XFDF fájlokhoz, de az XML formázás helyett PDF szintaxist használnak.

Figyelje meg az XFDF és az XFDL fájlok közötti különbséget. Az oldal alján találhat néhány más fájlkiterjesztést, amelyek nagyon hasonlítanak az XFDF-re.


XFDF fájl megnyitása

Az XFDF fájlok megnyithatók az Adobe Acrobat vagy a PDF Studio segítségével, vagy ingyen az Adobe Reader programmal.

Ha ezek a programok nem hasznosak, próbáljon meg egy ingyenes szövegszerkesztőt használni. Ha a fájl szöveges dokumentumként nyílik meg, akkor a szövegszerkesztővel olvassa el vagy szerkessze a fájlt. Még akkor is, ha a szöveg nagy része olvashatatlan, előfordulhat, hogy talál valami hasznosat a szövegben, amely leírja a formátumot, amelyet felhasználva megtalálhatja a fájl kompatibilis megnyitóját vagy szerkesztőjét.

Ha az XFDF fájlt megnyitó alkalmazás nem az a program, amellyel a fájlt használni szeretné, akkor kattintson duplán a fájl megnyitásához egy másik programra.


XFDF fájl konvertálása

Az XFDF fájlt nem lehet konvertálni PDF-be, mert a kettő ebben a tekintetben nem igazán hasonlít egymásra. XFDF fájlt használ a PDF fájl, de technikailag nem létezik PDF formátumban.

Továbbá, mivel az XFDF fájl már XML formátumban van, valójában nem kell "átalakítani" azt XML formátumba. Ha azt szeretné, hogy a fájl .XML fájlkiterjesztéssel záruljon, egyszerűen nevezze át a fájlnév .XFDF részét .XML fájlra.

Próbálja meg az fdf2xfdf fájlt átalakítani FDF-ből XFDF-be.

Az XFDF konvertálása valamilyen más formátumra lehet, hogy szerencséje van egy ingyenes fájlkonverterrel, de valószínű, hogy ennek valójában nem más formátumúnak kell lennie, mint amilyenben már van, mivel csak a PDF-fájlok kontextusában hasznos.

XFDF vagy FDF fájl létrehozása PDF-ből az Acrobat segítségével történik. A részleteket lásd az Adobe súgójában.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl ekkor nem nyílik meg, jó eséllyel rosszul olvassa a fájlkiterjesztést. Néhány fájl hasonló fájlkiterjesztést használ, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a fájlformátumok egyáltalán hasonlóak.

Az XWDF egy példa arra, hogy ez egy VooPoo Firmware Update Data fájlformátum, amely annak ellenére, hogy a hasonló kiterjesztés miatt az XFDF fájlokhoz kapcsolódik, nem használható a fent említett programokkal.

Néhány más az XSD és az FDX.