A hiányzó személyes hotspot javítása iPhone-on

Az iPhone Personal Hotspot funkció átalakítja telefonját egy Wi-Fi hotspotgá, amely megoszthatja internetkapcsolatát más közeli eszközökkel. Ez azonban nem történhet meg, ha a Personal Hotspot hiányzik.

A cikkben szereplő információk az iOS 13 vagy az iOS 12 rendszert futtató iPhone készülékekre vonatkoznak. Az alapötletek az iOS korábbi verzióinál is működnek. Egyes lépések kissé eltérhetnek a régebbi verzióktól.

Poike / iStock


Miért tűnik el az iPhone személyes hotspot szolgáltatása?

Normális esetben a Personal Hotspot használata olyan egyszerű, mint a funkció bekapcsolása. Néhány felhasználó azonban úgy látja, hogy a személyes hotspotjuk eltűnik. Ez gyakran az operációs rendszer frissítése vagy egy iPhone börtönbontása után történik. Ha a hotspot funkcióval kapcsolatos más problémával küzd, próbálkozzon hibaelhárítási tippjeinkkel, ha a Personal Hotspot nem működik.

Hiányzó iPhone személyes hotspot javítása iPhone-on

Ha hiányzik a személyes hotspotod, próbáld meg kijavítani ezt a 10 lépést ebben a sorrendben a probléma megoldásához.

  1. A mobiladat be- és kikapcsolása. A Personal Hotspot csatlakozást igényel egy mobil adathálózathoz, például a 4G-hez. A mobil adatkapcsolat visszaállítása visszahozhatja a hiányzó hotspotot.

  2. Ellenőrizze a személyes hotspot beállításait. Néha, amikor a Personal Hotspot hiányzik a Beállítások alkalmazásból, akkor is egy másik helyen van. Ha igen, akkor visszakaphatja egy másik úton.

    Nyissa meg a beállítások app és válassza ki Sejtes > Személyes hotspot. Mozdítsd meg a Személyes hotspot váltás On (zöld). Ezután térjen vissza a főhöz beállítások képernyő. Ha látod Személyes hotspot alatt felsorolt Sejtes, a probléma megoldódott.

  3. Indítsa újra az iPhone készülékét. Az iPhone újraindítása egy egyszerű hibaelhárítási tipp, amely ugyan garantáltan nem működik, de könnyen elvégezhető. Az iPhone újraindításához tartsa lenyomva a otthon és alvás / ébrenlét gombokat, amíg az Apple logó megjelenik a képernyőn, majd engedje fel a gombokat.

  4. Frissítse a szolgáltató beállításait. Noha ez nem történik meg olyan gyakran, mint az Apple, amikor az iOS új verzióit bocsátja ki, a telefonszolgáltató cég (más néven szolgáltatója) olyan gyakran kiadja a beállítások új verzióit, amelyek segítik iPhone-ját a hálózatán. A legfrissebb beállítások frissítése okozhatja a személyes hotspot hiányát.

  5. Frissítsen az iOS legújabb verziójára. A nem látható Personal Hotspot funkciót az iOS hibája okozhatja, amely az iPhone-ra telepített operációs rendszer. Ebben az esetben előfordulhat, hogy elérhető egy iOS frissítés, amely megoldja a problémát. Az iOS frissítések ingyenesek és könnyen telepíthetők. Telepítheti a frissítéseket vezeték nélkül vagy az iTunes segítségével.

  6. Távolítsa el az APN tanúsítványokat. Ez a lehetőség csak kevés felhasználót érint, de ez lehet a tettes. Ha bármilyen hozzáférési pont név (APN) tanúsítványt telepített, hogy telefonja működjön bizonyos telefonvállalatokkal, különösen az Egyesült Államokon kívül, az azt okozhatja, hogy a személyes hotspot nem jelenik meg.

    Ebben az esetben törölje az APN tanúsítványt. Válassza a lehetőséget beállítások > általános > Profilok, és koppintson a törölni kívánt profilra. Ezután érintse meg a elemet Profil törlése és a megerősítő előugró ablakban érintse meg a elemet töröl.

    Ha nem látja profil alatt felsorolt általános beállításokat, ez azt jelenti, hogy nincs mit törölni. Nem az APN tanúsítványok jelentik a problémát.

  7. Állítsa vissza a hálózati beállításokat. A hiányzó személyes hotspot oka lehet a telefon mobil- és Wi-Fi-hálózatokhoz való hozzáférését szabályozó beállításokkal kapcsolatos problémák. Ezeknek a beállításoknak a visszaállítása és az újrakezdés segíthet a probléma megoldásában.

    választ beállítások > általános > vissza > vissza > Hálózati beállítások.

    A visszaállítás befejezése után előfordulhat, hogy meg kell adnia a Wi-Fi hálózati jelszavakat, vagy újra párosítania kell a Bluetooth-eszközöket.

  8. Módosítsa iPhone nevét. Minden iPhone-nak van neve, például Sam iPhone-jának. Ez a név sokáig nem szokott meg, de a személyes hotspot eltűnését okozhatja. Ha megváltoztatta telefonjának nevét vagy feloldotta a telefon zárolását, cserélje vissza a telefon eredeti nevére.

  9. Visszaállítás biztonsági mentésből. Ha eddig semmi sem működött, itt az ideje egy radikálisabb lépésnek: a biztonsági mentésből történő visszaállításra. Ez törli az összes adatot és beállítást az iPhone-on, és lecseréli az adatokat egy régebbi verzióra. Bármi, amit nem készít biztonsági másolatot, elveszik a folyamat során, ezért a folyamat megkezdése előtt készítsen biztonsági másolatot iPhone-járól.

  10. Forduljon az Apple-hez, vagy egyeztessen időpontot a Genius bárba. Ha idáig eljutott, és a Personal Hotspot funkció még mindig hiányzik, bonyolultabb problémája van, mint amit nem tud megoldani. Ezen a ponton kérjen segítséget az Apple-től. Szakértői segítségért keresse fel a legközelebbi Apple Store-ot.