EDRW fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az EDRW fájlkiterjesztésű fájl egy eDrawings fájl, amelyet a SolidWorks eDrawings CAD programmal használnak. Röviden, ez csak egy formátum, amelyet a 3D-s minták "csak nézet" formátumban történő tárolására használnak.

Az EDRW fájlok nem csak azért hasznosak, ha megosztják a terveket, mert a fájl sokkal kisebb méretűre van tömörítve, mint a nyers terv, így sokkal könnyebben megoszthatók, hanem azért is, mert az eredeti adatokat nem lehet meghamisítani, mert a formátumot speciálisan készítik egy terv megtekintéséhez, nem szerkesztéséhez.

Az EDRW fájlban lévő rajzok anélkül vizsgálhatók meg, hogy a címzettnek teljes, terjedelmes CAD programra lenne szüksége.

Az EDRWX fájlok hasonlóak, de XPS formátumban készültek.


Hogyan nyitható meg egy EDRW fájl

A SolidWorks eDrawings Viewer egy ingyenes CAD eszköz, amely megnyitja és animálhatja a rajzokat EDRW formátumban. Ez a program akár jelszóval is védheti a fájlt. Válaszd ki a INGYENES ESZKÖZÖK lapot a letöltési oldalon a link megkereséséhez.

Az eDrawings Viewer más eDrawings fájlformátumokat is támogat, például EASM, EASMX, EPRT, EPRTX és EDRWX.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni az EDRW fájlt, de ez nem az a program, amellyel a fájlt használni szeretné, vagy valójában egyáltalán nem nyílik meg, kövesse ezt az útmutatót, hogy megtudja, hogyan javíthatja ezt a Windows rendszerben.


Hogyan lehet átalakítani az EDRW fájlt

Ha letölti az eDrawings Viewer programot a fenti SolidWorks linkről, mentheti az EDRW fájlt a BMP, TIF, JPG, PNG, GIF és HTM fájlokba.

Ugyanez a program konvertálja az EDRW-t EXE-be (vagy akár egy ZIP-be, amelybe az EXE automatikusan belemerül), így olyan számítógépen nyitható meg, amelyre nincs telepítve az eDrawings szoftver.

Az EDRW fájlt PDF-be konvertálhatja egy PDF nyomtató eszközzel.

Nincs tudomásunk olyan fájlkonvertálóról, amely képes átalakítani az EDRW-t DWG-re vagy DXF-re, amelyek két másik CAD fájlformátum. Azonban még egy konverziós eszközzel is, amely támogatja a fájl ezen formátumok egyikébe kerülését, csak annyit engedne megtenni, hogy a 3D-s képet nézze meg, és ne szerkessze, mivel valójában csak egy megtekintési formátum.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha továbbra sem tudja megnyitni a fájlt, ellenőrizze még egyszer, hogy nem rosszul olvassa-e a fájlkiterjesztést. Könnyű összekeverni a fájlokat egymás között, ha hasonló fájlkiterjesztésű betűket / számokat osztanak meg egymással, de ez nem azt jelenti, hogy a fájlok kapcsolatban állnak egymással, és ugyanazzal a szoftverrel használhatók.

Néhány példa erre a DRW (DESIGNER rajz) és a WER (Windows hibajelentés).