Hogyan telepítsünk modokat a Minecraftra

A Minecraft egy olyan játék, amely ösztönzi a kreativitást, és a modok nagy részét alkotják ennek a kreativitásnak. Egyes modok megváltoztatják a játék megjelenését vagy új elemek hozzáadását, mások megváltoztatják a játék módját, sőt vannak olyan modok is, amelyek lehetővé teszik a játék virtuális valóságban való lejátszását.

A modok Minecraftra történő telepítése a játék verziójától függően másképp működik, de nem kell, hogy ez nehéz vagy frusztráló élmény legyen.

Jie En Lee / Web 


A Minecraft Modok telepítése Mac és PC számítógépekre

A Minecraft modok telepítésének alapvető lépései, ha Mac vagy PC-n játszik az eredeti Java verzióval, a következők:

  1. Töltse le és telepítse a Minecraft Forge alkalmazást (ha még nincs meg).

  2. Töltsön le egy Minecraft modot megbízható forrásból.

  3. Helyezze a modot a Minecraft mappájába.

  4. Indítsa el a Minecraft-ot, mint általában.

A Minecraft Modok telepítése más platformokra

Ha más platformon játszik, például az Xbox One-on, akkor a modokat, bőröket, térképcsomagokat és egyéb kiegészítéseket kiegészítőknek nevezik. Ezeken a platformokon a folyamat még könnyebb:

  1. Indítsa el a Minecraft-ot.

  2. Kattints bolt.

  3. Kattintson egy kívánt bővítményre.

    A kiegészítők nem ingyenesek. Ha a Minecraftot olyan platformon játszik, amely modok helyett kiegészítőket használ, akkor nincs mód ingyenes modok telepítésére.

  4. Kattints kinyit a kiegészítő megvásárlásához.


Mik azok a modok a Minecraft számára?

A mod rövidítés a módosításra, tehát a Minecraft mod alapvetően csak valami, ami bármit megváltoztat a Minecraftban az eredeti állapotától egy másik állapotig.

A modok új recepteket adhatnak hozzá a kézművességhez, hozzáadhatnak vagy módosíthatnak lényeket a játékban, és még drasztikusabban megváltoztathatják a játék módját. Más modok a kulisszák mögött dolgoznak, hogy a játék jobban menjen, jobban nézzen ki, vagy akár új funkciókat is hozzáadjon, például a virtuális valóság támogatását.

Még az olyan egyszerű Minecraft modok is, mint az OzoCraft textúracsomag, drámai módon megváltoztathatják a játék kinézetét és hangulatát. CC0 1.0

Bár mod nélkül is lehet játszani, a modok telepítése új életet lehelhet a játékba, és sokkal szórakoztatóbbá teheti a játékot.

Mielőtt a telepítéshez modot keres, fontos megértenie, hogy a Minecraft két különböző verziója létezik, és mindegyik verzió a modokat a maga módján kezeli.

Az eredeti verzió neve Minecraft: Java Edition, és Windows, Mac és Linux PC-n is lejátszható. A modok széles körben elérhetőek és ingyenesek, így a jók megtalálása és telepítése bonyolult lehet.

Az újabb verziót egyszerűen Minecraftnak hívják. Windows 10-en, Xbox One-on, mobiltelefonokon és táblagépeken, valamint más platformokon érhető el. A játék ezen verziója lehetővé teszi, hogy különböző platformokon élő emberekkel játsszon. Például játszhat az Xbox-ján, miközben egy barátja az iPhone-ján játszik. A Java verzióhoz tervezett modok nem fognak működni ezzel az újabb verzióval.


Hogyan válasszon egy Minecraft Mod-t használni?

A minecraft mod kiválasztása személyes preferencia kérdése, mivel ez valóban attól függ, hogy mit akar változtatni a Minecraft kapcsán.

Ha teljesen új ismerete van a moddingban, akkor a legjobb kiindulópont a legjobb elérhető Minecraft modok listájának megtekintése, vagy a modok jó hírű forrásainak meglátogatása.

A Minecraft mod kiválasztása nehéz lehet, mivel annyian vannak odakint. CC0 1.0

A Minecraft mod letöltésének és telepítésének legjobb módja, ha feltesz magának néhány kérdést:

  • Mit szeretne hozzáadni vagy megváltoztatni a Minecraft kapcsán?
  • Tisztán kozmetikai változások érdekelnek, vagy nagyobb játékmeneti változásokat szeretne?
  • Csak új recepteket szeretne készíteni, vagy vadonatúj kalandot vagy világot szeretne megtapasztalni?

Mivel a választott modok gyűjteménye olyan hatalmas, jó esély van arra, hogy ha valami olyanra gondol, amelyet a Minecrafttal szeretne csinálni, akkor megtalálhat egy modot, amely segíthet.

A Minecraft mod kiválasztásának másik nagyszerű módja a YouTube-videók megtekintése. Rengeteg népszerű Minecraft YouTuber van, akik különböző modokat tesztelnek, így ez egyszerű módja annak, hogy megnézhesd, mi néz ki szórakozásnak.

Az egyetlen dolog, amire emlékeznie kell a Minecraft mod kiválasztásakor, az az, hogy a Minecraft frissítésekor megszakíthatja a régebbi modokat. Tehát mindenképpen válasszon egy modot, amely kompatibilis a Minecraft telepített verziójával.


A Minecraft Modok letöltése

A Minecraft modok letöltése rendkívül egyszerű, és számos viszonylag biztonságos forrás található a modok megtalálásához.

Néhány moderátornak vannak weboldalai, ahová letölthet egy modot közvetlenül a forrásból, de nehéz megmondani, hogy egy ilyen személyes webhely biztonságos-e vagy sem.

A Minecraft modok letöltésének legbiztonságosabb módja az, ha meglátogat egy helyet, ahová az alkotók feltöltik saját modumaikat. Pillanatkép.

A Minecraft modok letöltésének legbiztonságosabb módja az, hogy olyan forráshoz megy, mint a The Minecraft Forum, ahová a mod készítői feltöltik a modjaikat. Ennek az a lényege, hogy kerülni kell azokat a helyeket, ahol az emberek olyan modokat töltöttek fel, amelyeket nem ők készítettek, mivel nincs mód megmondani, hogy a fájlok megváltoztak-e.

A Minecraft mod letöltése olyan egyszerű, mint a kívánt mod megkeresése ezen források egyikén és a mod fájl letöltése. Ezután a mod mentésre kerül a számítógépére, és telepítheti.

A Minecraft Modok telepítése

A Minecraft modok telepítésének nagyon sokféle módja van, de a legnépszerűbb a Forge nevű program. Ez a módszer megköveteli a Forge letöltését és telepítését, és nem kompatibilis az összes moddal, de rendkívül egyszerű.

Miután telepítette a Forge-t, itt olvashatja el, hogyan kell használni a Minecraft mod telepítéséhez:

Biztonsági másolat készítése a Minecraft fájlokról a mod telepítése előtt. A modok általában ártalmatlanok, és általában csak törölheti őket, ha nem úgy működnek, mint várták, vagy ha már nem szeretné őket. Azonban mindig fennáll annak az esélye, hogy valami elromolhat. Ezt szem előtt tartva, a folytatás előtt célszerű másolatot készíteni a Minecraft .jar fájljáról vagy a teljes mappáról.

  1. Keresse meg a letöltött modot, vagy töltsön le egy új modot. Ha letölt egy új modot, mindenképpen válasszon egyet, amely kompatibilis mind a Minecraft, mind a Forge verzióival.

  2. Keresse meg a számítógépén a Minecraftot tartalmazó mappát.

    • Windows rendszeren: Válasszon futás a Start menüből illessze be % appdata% . minecraft  az üres mezőbe, és kattintson a gombra futás.
    • Macen: Nyisd ki kereső, tartsa lenyomva az Alt billentyűt, majd kattintson Go > könyvtár a felső menüsoron. Ezután nyissa ki Application Support és ott keresse a Minecraft-ot.
  3. Másolja a .jar vagy .zip mod fájlt az első lépésből a Mods almappába a Minecraft mappában, amelyet a második lépésben talált.

  4. Indítsa el a Minecraft alkalmazást, ellenőrizze, hogy a Forge profil aktív-e, majd kattintson a gombra játszani.

  5. Kattintson a mod gombra, hogy ellenőrizze, hogy a mod megfelelően van-e telepítve.

    A Forge egy egyszerű és nagyon elterjedt módszer a Minecraft modok telepítésére.

    Ha egy mod nem települ, ellenőrizze, hogy kompatibilis-e a Forge és a Minecraft verzióival. Vannak olyan esetek is, amikor az egyik mod megakadályozhatja a másik mod működését.

Minecraft modok a PC-n kívüli platformokhoz

A Minecraft nem Java verziójának modjait kiegészítőnek nevezzük, és ezek nem ingyenesek. A Minecraft áruházból vásárolja meg őket, amelyhez a játék belsejéből férhet hozzá.

Nincs annyi kiegészítő, mint a Minecraft eredeti Java verziójának modjai, de megtalálhatja a bőrfelületeket, a textúracsomagokat, a világokat és a microsoft által "mashup" -nak nevezett áruházakat.

Ha ezek a kifejezések nem ismertek, valójában nagyon könnyen érthetőek:

  • Skins: változtassa meg karakterének megjelenését.
  • textúrák: változtassa meg a világ megjelenését azáltal, hogy a blokkok és a lények másként néznek ki
  • worlds: adj hozzá egyedi világokat, ahol játszhatsz, és megváltoztathatod a játékmenetet, mint egy igazi mod.
  • mashup: tartalmazzon egy bőr, textúra és világ keverékét egy tematikus csomagban.

Mivel a kiegészítő ökoszisztéma zárva van, a kiegészítők beszerzésének folyamata sokkal egyszerűbb és biztonságosabb, mint a Java-verzióhoz tartozó modok beszerzése. Nem ingyenes, de mindezt közvetlenül a Minecraft belsejéből végezzük.

A modok telepítése a Minecraft Windows 10, Mobile és Xbox One verzióira egyszerű, de nem ingyenes. Pillanatképek

  1. Indítsa el a Minecraftot egy olyan platformon, amely megkapta a Better Together frissítést (Windows 10, Xbox One, iOS, Android stb.)

  2. Kattints bolt.

  3. Keresse meg a kívánt bőrcsomagot, textúracsomagot, világot vagy pépet.

  4. Kattints kinyit.

    Kattintson az + a képernyő jobb felső sarkában Minecoins vásárlásához, ha nincs elég. A kattintás után megkapja a Minecoins vásárlására vonatkozó felszólítást is kinyit ha nincs elég.

  5. A kiegészítő automatikusan települ.

Biztonsági aggályok a Minecraft modokkal, textúrákkal, bőrökkel és modcsomagokkal kapcsolatban

Bár a Minecraft modjai általában elég biztonságosak, az Interneten található fájlok letöltésével és telepítésével mindig vannak kockázatok. A legfontosabb aggodalmak a következők:

  • Maga a mod tartalmazhat rosszindulatú programokat, kémprogramokat vagy vírusokat.
  • Az a webhely, amelyről modot tölt le, fertőzött lehet, vagy rosszindulatú webhely lehet, amely szándékosan megfertőzi a számítógépet.
  • A mod tartalmazhat nem megfelelő tartalmat, vagy nem a hirdetések szerint működik.
  • A mod potenciálisan elronthatja a Minecraft játékát a játékfájlok közötti előre nem látható interakció révén.

Ezeknek a lehetséges problémáknak a legtöbbje elkerülhető, ha csak a Minecraft modokat tölti le jó hírű forrásokból. Ha egy mod jól ismert, és a mod készítőjének van hivatalos oldala, akkor ez mindig a legbiztonságosabb hely a letöltésre.

Ha nem biztos abban, hogy a mod biztonságos-e vagy sem, akkor általában a legjobb megoldás a The Minecraft Forum megtekintésére. Ez lehetővé teszi, hogy kihasználja a Minecraft közösség tudását és tapasztalatait, de még mindig van néhány fontos dolog, amelyet szem előtt kell tartani:

  • Kerülje a vadonatúj fórumfiókok által közzétett modok letöltését.
  • Kerülje a hozzászólás nélküli modok letöltését.
  • Keressen olyan modokat, amelyek egy ideje léteznek, és számos pozitív megjegyzéssel rendelkeznek, és nincsenek olyan megjegyzések, amelyek vírus, rosszindulatú program vagy nem megfelelő tartalom jelenlétére utalnak.

Néhány jó forrás a biztonságos Minecraft modok megtalálásához:

  • A Minecraft Fórum
  • Minecraft bolygó
  • Curse Forge

Ha talál egy Minecraft mod webhelyet, amelyben nem biztos benne, akkor ellenőrizze a nem biztonságos és illegális mod webhelyek listáját a Githubon. A lista nem teljes, de ha egy webhely mégis megjelenik rajta, akkor jobb, ha máshol keresi a kívánt modot.

Egy másik jó ötlet, hogy videókat keresünk a YouTube-on, mielőtt letöltünk egy modot. Ez lehetővé teszi, hogy megnézze, hogyan néz ki a mod működés közben, ellenőrizze, hogy nincs-e nem megfelelő tartalom, és ellenőrizze, hogy a mod valóban valós-e.