LIST fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A LIST fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl lehet egy APT List fájl, amelyet a Debian operációs rendszerben használnak. A LIST fájl szoftvercsomag-letöltési források gyűjteményét tartalmazza. A mellékelt Advanced Package Tool készíti őket.

A JAR Index fájl a LIST fájlkiterjesztést is használja. Ez a fajta LIST fájl néha egy JAR fájlban van tárolva, és más kapcsolódó tartalmak, például más, letölthető JAR fájlok tárolására szolgál.

Egyes böngészők LIST fájlokat is használnak, és olyan szavakat szeretnek felsorolni, amelyeket a böngésző beépített szótárában használnia kell vagy nem. Más böngészők felhasználhatják a listát valamilyen más célra, például leírhatják azokat a DLL fájlokat, amelyekre a program a megfelelő működés érdekében támaszkodik.

Más LIST fájlok helyette a Microsoft Entourage programhoz társíthatók, vagy a BlindWrite programmal használhatók.  

LIST fájlok.


A LIST fájl megnyitása

A Debian a LIST fájlokat használja az Advanced Package Tool nevű csomagkezelő rendszerével.

A JAR fájlokhoz társított LIST fájlokat a JAR fájlokkal együtt a Java Runtime Environment (JRE) segítségével használják. Ha azonban meg tudja nyitni a JAR fájlt, használhat egy szövegszerkesztőt, például a Jegyzettömböt, vagy a legjobb ingyenes szövegszerkesztők listájából, hogy megnyissa a LIST fájlt a szöveges tartalom olvasásához.

Ha a LIST fájl olyan szótárelemeket, könyvtárfüggőségeket, inkompatibilis programokat vagy más szöveges tartalomjegyzéket tárol, akkor könnyen megnyithatja bármely szövegszerkesztővel. Használja az előző bekezdésben hivatkozott listát, hogy megtalálja a Windows és a MacOS legjobbjait, vagy használja az operációs rendszer beépített szerkesztőjét, például a Notepad (Windows) vagy a TextEdit (Mac).

A Microsoft Entourage volt a Microsoft e-mail kliens Mac-ek számára, amely megnyithatta a LIST fájlokat. Bár már nem fejlesztés alatt áll, ha egy LIST fájlt hoztak létre a programmal, akkor mégis megtekinthető a Microsoft Outlookban.

A lemez másolt másolatához társított LIST fájlok a BlindWrite programmal nyithatók meg.

típus

Mint látható, a LIST fájlokat számos program használhatja. Ha ezek közül néhány már telepítve van a számítógépére, akkor előfordulhat, hogy a LIST fájl egy olyan programban nyílik meg, amelyikkel nem kívánja használni a fájlt. Megváltoztathatja, hogy melyik program nyissa meg a LIST fájlt.


A LIST fájl konvertálása

Többféle LIST fájl létezik, de a fent említett esetekben nem valószínű, hogy a LIST fájlt más fájlformátumra konvertálhatnánk. 

Mivel azonban egyes LIST fájlok szöveges fájlok, könnyen konvertálható ezek egyike egy másik szövegalapú formátumra, például CSV vagy HTML formátumra. Bár ez lehetővé tenné a fájl könnyebb megnyitását a szöveges fájlnyitókban, a fájlkiterjesztés .LIST helyett .CSV stb. Megváltoztatása azt jelentené, hogy a LIST fájlt használó program már nem értené a használatát.

Például a Firefox böngésző egy LIST fájlt használhat az összes szükséges DLL fájl magyarázatához. A .LIST kiterjesztés eltávolítása és cseréje .HTML lehetővé tenné a fájl megnyitását egy webböngészőben vagy szövegszerkesztőben, de használhatatlanná tenné a Firefoxban is, mivel a program egy .LIST végű fájlt keres, nem pedig .HTML .

Ha van olyan program, amely képes konvertálni egy LIST fájlt, akkor valószínűleg ugyanaz a program képes megnyitni. Bár ez nem tűnik valószínűnek, ha lehetséges, elérhető lenne valahol a program Fájl menüjében, esetleg Mentés másként vagy Export néven.